Amlino olje

Amlino olje je prava izbira za dolge, mehke in predvsem zdrave lase. To hranljivo olje je eno najstarejših naravnih hranil za kožo, lase in vaše lasišče. Amlino olje deluje po ajuvredski metodi zdravljenja in je eno najboljših zdravil za pravilno delovanje energetskega kanala Pitta Dosha, ki je neposredno povezan z našim lasiščem. Po ajuverdski metodi se amlino olje predpiše, ko se oseba sreča s problemi z lasmi. Ti so prekomerno izpadanje las in predčasno sivenje. 

amlino olje - amla

Zakaj uporabljati amlino olje 

Olje iz drevesa amla je odlična rešitev za suhe in poškodovane lase. Vašim lasem vrača lesk, mehkobo in vlažnost. Zdravilno olje za lase lahko uporabljate vsak dan, njegov učinek pa je viden že takoj po uporabi. Uporabite ga lahko tudi, če se srečujete s srbečico, pretiranim prhljajem ali drugimi bolezni lasišča. 

Iz česa pridobivamo amlino olje 

Amlino olje pridobivamo iz zdravilne rastline po imenu amla oziroma indijska kosumlja. Omenjena rastlina raste na območju celotne Indije. Alma je v resnici drevo, ki v višino zraste od 8 do celo 18 metrov. Zdravilna je popolnoma cela rastlina, posebno mero zdravilnih lastnosti pa imajo plodovi. Raziskave na področju zdravja kažejo, da amlini plodovi vsebujejo antiviruse in antimikrobe. V sklopu ajurvedske medicine je amla uporabljena že mnoga leta kot naravni pomlajevalec. To nas ne čudi, saj so njeni plodovi bogati z vitaminom C, so močan antioksidant in vsebujejo tanin

Amla - Ajurvedska rastlina številka 1 - Etnobotanika

Omenjeno olje, ki skrbi za čisto kožo in zdravo lasišče, pridobivajo iz amlinih cvetov, ki so primerno posušeni. Olje vsebuje 64,8 % linolenske kisline (LA – Linolenic Acid). To je trikrat nenasičena maščoba kislina, ki vsebuje 18 ogljikovih atomov in spada med omega-3 maščobne kisline. Omenjene kisline naše telo ne proizvaja samo, jo pa nujno potrebuje za normalno delovanje. V naše telo jo vnašamo s hrano, za čudovito lasišče pa je lilolenska kislina dodana v amlino olje. 

Kje ga lahko kupim

Olje za lase iz alme lahko po ugodni ceni kupite na spletni strani Etnobotanika. Podjetje je etnično naravnano do živali, narave in okolja. Z nenehnim razvojem pa se vedno trudijo ponujati le najboljše. 

amlino olje

Morda vas zanima tudi:
Izpadanje las
Šamponi proti izpadanju las
Naravni šamponi za lase
Naravne barve za lase

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *