Šamponi proti izpadanju las

Šamponi proti izpadanju las lahko bistveno pripomorejo k manjšemu izpadanju vaših las. V kolikor se tudi vi spopadate s takšnimi problemi, potem vam sporočamo, da bo današnji članek kot nalašč napisan za vas. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem članka o tematiki – šamponi proti izpadanju las. 

Šamponi proti izpadanju las - 100% naravni in ekološki- Etnobotanika

Najverjetneje veste, da je izpadanje las popolnoma normalen pojav. Slednji je »normalen« do takrat, dokler vam v enem dnevu ne izpade več kot 150 las. Lasje se (tako kot naši organi) konstantno obnavljajo. Kot zanimivost lahko na tem mestu dodamo, da Anabel Kingsley (vodilna trikologinja na Kliniki Philip Kongsley v Londonu) pravi, da vsaka tretja oseba vsaj enkrat v svojem življenju opazi izredno močno izpadanje in tudi izgubo volumna svojih las. Za to, da bi izpadanje las preprečili, pa je nujno potrebno poznavanje ozadja problema.

Komplet proti izpadanju las - Amla + Hibiskus + Rožmarin - Etnobotanika

Prekomerno izpadanje las

Dejstvo je, da se s problemom prekomernega izpadanja las dan danes ne spopadajo le starejši ljudje, ampak tudi mlajši moški in kar vsaka deseta ženska.

Plešavost ogroža 35 % moških do 30 let

Naj še omenimo, da plešavost ogroža 35 odstotkov vseh moških do 30. leta starosti. Pri tem pa je znano še to, da tendenca z vsakim letom narašča. Moškim se namreč z leti zmanjšuje aktivnost njihovih lasnih korenin, ravno zato pa lasje najprej postanejo tanjši, nato izpadejo in kasneje ne zrastejo nikoli več.

Kakšni so podatki o ženskah?

Zelo podoben primer pa se pojavi tudi pri ženskah, ki imajo tako imenovane policistične jajčnike. Gre seveda za motnje delovanja ščitnice in tudi pričetek menopavze. Poleg omenjenih razlogov pa na izpadanje las vplivajo tudi: ostale hormonske motnje, stres, stranski učinki nekaterih zdravil, pomanjkanje vitaminov in mineralov v vašem telesu in še hitra izguba telesne teže. 

100% naravni šamponi proti izpadanju las

100% naravni šamponi proti izpadanju las so glavni rešitelji tega nezaželenega problema. Na tem mestu vam predstavljamo komplet proti izpadanju in tudi sivenju vaših las, ki ga lahko naročite v spletni trgovini Etnobotanika. Gre za rastlinsko oblogo proti izpadanju in sivenju las, ki je povsem naravna in predvsem učinkovita Ayurvedska rešitev. Slednja pa zagotavlja hiter učinek.

Komplet proti izpadanju las - 5 setov v kompletu - Etnobotanika

Kombinacija ekološkega prahu tako imenovane Amle, ekološkega prahu hibiskusa in ekološkega hidrolata rožmarina deluje edinstveno in sinergično! Naj poudarimo, da deluje proti vsem vzrokom izpadanja in prezgodnjega sivenja las. Obloga z omenjenimi sestavinami ne bo spremenila vaše barve las. Vedite, da ženska potrebuje 20 gramov ekološke Amle v prahu, 20 gramov ekološkega hibiskusa v prahu in še 100 mililitrov rožmarinovega hidrolata. Tako lahko zapišemo, da 1 komplet zadostuje za 5 tretmajev, med tem ko pri moškemu 1 komplet zadostuje za 10 tretmajev. 

Uporaba šampona proti izpadanju las

Pa naj vam na kratko predstavimo postopek priprave in nanosa zmesi na vaše lasišče. Najprej morate v stekleno ali plastično posodo stresti ekološki prah Hibiskusa in Amle v enakem razmerju. Dodati morate tudi ustrezno količino rožmarinovega hidrolata in nato vse sestavine dobro premešati, da dobite zmes, ki ima podobno gostoto kot jogurt. Zmes nato nanesete na umite in suho lasišče.

Izpadanje las

Nanašati jo je potrebno po prečah, ki jih naredite na razdalji približno 2 centimetra. Po končanem nanosu morate oblogo z rahlimi gibi enakomerno porazdeliti po celotnem lasišču. Glavo pa obijte s prozorno folijo za živila in pustite delovati približno 1 uro. Po pretečeni uri pa morate lasišče sprati in ga tudi posušiti. Ta postopek morate ponavljati enkrat na teden, 6 tednov zapored. Verjemite, da boste izboljšanje stanja opazili že izredno hitro. Po 6. nanosu pa bodo rezultati več kot očitni. V kolikor pa boste želeli še boljše rezultate, po končanem šest tedenskem tretmaju lahko nadaljujete z nanosi še vsakih 14 dni.

Povzamemo lahko, da so šamponi proti izpadanju las izredno dobra rešitev za vse tiste, ki se soočate/jo s temi problemi. Preizkusite šampone proti izpadanju las tudi vi in postanite znova zadovoljni s svojim videzom las.

Pogosta vprašanja

Kako hitro lahko pričakujem izboljšanje po uporabi šampona proti izpadanju las?

Rezultati se lahko razlikujejo od osebe do osebe, vendar mnogi uporabniki opazijo izboljšanje stanja las že po prvih nekaj tednih redne uporabe. Za najboljše rezultate priporočamo dosledno uporabo šampona skladno z navodili.

Ali so šamponi proti izpadanju las primerni za vse tipe las?

Da, šamponi proti izpadanju las so običajno formulirani tako, da ustrezajo različnim tipom las. Vendar je pomembno preveriti sestavine in izbrati šampon, ki najbolje ustreza specifičnim potrebam vaših las in lasišča.

Ali so naravni šamponi proti izpadanju las enako učinkoviti kot tisti s kemičnimi sestavinami?

Naravni šamponi proti izpadanju las lahko nudijo učinkovito rešitev brez uporabe agresivnih kemikalij. Njihova učinkovitost temelji na sinergiji naravnih sestavin, ki spodbujajo zdravje las in lasišča.

Kako pogosto naj uporabljam šampon proti izpadanju las?

Za optimalne rezultate sledite navodilom proizvajalca. Večina šamponov je namenjena redni uporabi, približno 2-3 krat na teden, odvisno od vaših specifičnih potreb in tipa las. Pomembno je, da šampon uporabljate dosledno in skladno z navodili za uporabo, da dosežete najboljše rezultate.

Preberite tudi:

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *