Bolečine v križu in medenici

Bolečine v križu in medenici so seveda lahko zelo neprijetne in ovirajo vsak premik, gib tako pri hoji kot tudi pri sedenju in še drughe. Še posebej neprijetne in naporne so predvsem takrat, ko so tako močne, da izčrpavajo vaše telo. Vzrok za njihovo pojavljanje je lahko nenaden ali pa se razvija postopoma oziroma počasi. Včasih se lahko zgodi, da bolečina izgine in zato ste zelo veseli. Vendar pa obstaja tudi nasprotni primer, ko se bolečina stopnjuje, ne preneha in je čedalje hujša. Bolečine v križu in medenici lahko vplivajo še na razvoj ostalih težav, ki so povezane s hojo, sedenjem, vstajanjem in z vzravnano držo.

Bolečine v križu in medenici

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še vzroke, ki zelo pogosto privedejo do omenjenih bolečin. Na kratko se bomo osredotočili tudi na nekaj načinov, s katerimi lahko bolečine preprečite ali omilite. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem, saj boste zagotovo izvedeli kakšno koristno in novo informacijo!

Bolečine v križu in medenici

Bolečine v križu in medenici zelo pogosto nastanejo kot posledica preveč obremenjene hrbtenice. Med največkrat pojavljajoče se vzroke pa spadajo: nepravilno dvigovanje težjih predmetov, rotacije, sklanjanje in še zelo težko telesno delo v prisilni drži. Vendar to še zdaleč niso vsi vzroki. Zavedajte se namreč, da lahko že manjši nepravilni gib ali pa dolgo vztrajanje v enem položaju povzroči veliko težav.

Preberite tudi:

Kako lahko odpravite bolečine v križu in medenici?

Seveda obstaja kar nekaj preventivnih ukrepov, s katerimi lahko izredno uspešno omilite ali zmanjšate bolečine v križu in medenici. Med te ukrepe zelo pogosto prištevamo: redno in pravilno ter učinkovito izvajanje gibalnih vaj, razteznih vaj, pravilno dvigovanje težjih bremen oziroma uteži, znebite se odvečnih kilogramov (pri tem upoštevajte, da se je potrebno dovolj gibati, jesti zdravo prehrano in popiti veliko vode čez cel dan), izogibajte se predolgemu sedenju v avtomobilu ali pa na stolu v službi in si zagotovite, da bo vaša posteljna vzmetnica pravilno podpirala vašo hrbtenico. Svetujemo vam, da ostanete aktivni in se gibajte vsaj 150 minut na teden. 

Odprava bolečin

Obstaja pa še več različnih metod, ki vam jih predpiše ali svetuje tudi vaš osebni zdravnik oziroma fizioterapevt. Na tem mestu pa želimo omeniti še zelo učinkovito in v zadnjem času izredno priljubljeno magnetno terapijo. Slednja se izvaja zelo enostavno, njen učinek pa je dolgotrajen! Na bolečino torej deluje tako posredno kot tudi neposredno. Magnetni generatorji in še številni drugi magneti namreč prispevajo k temu, da se lahko ustvari pulzirano magnetno polje. Le-ta pa velja za (že večkrat) preizkušeni način, ki se uporablja za lajšanje bolečin. Izredno priljubljen je magnetni generator, ki se imenuje Simag in je sestavni del BioSinhrona. Če želite hitrejši in še boljši učinek, pa vam svetujemo, da kupite in uporabite kar dva magnetna generatorja Simag. Predlagamo vam, da ga preizkusite, saj bo učinek viden že po prvi terapiji!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *