Bolečine v ramenih

Bolečine v ramenih so zelo nadležne in lahko močno vplivajo na omejen način življenja. V povprečju se 37,2 % populacije v letu spopada z bolečinami v vratu, ki so povezane tudi z omenjenimi. Pogosto se takšne bolečine in slabo počutje pojavijo že pri ljudeh, ki so starejši od 30. let. Vendar to ne pomeni, da se ne pojavijo že pri mlajših. Sicer pa se v večini primerih pojavijo pri ljudeh starejših od 60. let.

Bolečine v ramenih

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še nekaj informacij o tej tematiki, zato vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Bolečine v ramenih so najpogostejši vzrok za obisk družinskega zdravnika. Večkrat pa privedejo tudi do obiska ortopeda ali fiziatra. Simptomi, ki se pojavijo ob tej bolečini, so predvsem povezani z omejeno gibljivostjo. 

Njihov vzrok je lahko kjerkoli v telesu. Nekateri strokovnjaki menijo, da toliko kot je ljudi z bolečinami v ramenih, toliko je tudi različnih vzrokov zanje. Vsekakor pa se lahko te vzroke malce posploši in ugotovi, kateri izmed njih so največkrat »krivci«. 

Bolečine v ramenih

Zelo možno je, da so se tkiva na (ali okoli mesta) bolečine zakrčila in na ta način zaščitila določeno območje. Vzrokov je resnično veliko, med najbolj pogostimi je tudi poškodba tetive. Vzroki, ki so povzročili obremenitev te mišice, pa so naslednji: slaba telesna drža, nepravilno delovanje težkih bremen, vsakdanje aktivnosti (na primer: nošenje torbice na ramenih, držanje telefona med rameni in ušesom), nepravilni gibi pri telovadbi ali aerobiki, dolgotrajno delo za računalnikom in predvsem tipkanje na previsoki tipkovnici. Včasih se zgodi, da so mišice obremenjene tudi med vašim spanjem (previsok povšter). 

Bolečine v ramenih

V bolečino med lopaticama vodijo tudi različne poškodbe drugih delov telesa (na primer: zlom hrbtenice, natrgana rotatorna manšet ali še katere druge poškodbe). 

V katerem koli primeru je nujno potrebno odkriti vzrok za vaše težave, ki jih je seveda potrebno tudi primerno pozdraviti. Ena izmed oblik zdravljenja, ki je precej učinkovita, je magnetna terapija in terapija s pomočjo registriranih produktov BioSinhron.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *