Bolečina v križu ponoči

Bolečina v križu ponoči velikokrat mine po nekaj dneh kar sama od sebe. Takrat so ljudje še posebej veseli, saj vedo, da jim (še) ne bo potrebno poiskati zdravniške pomoči. Pogosto se bolečina v križu ponoči pojavi zaradi preobremenjenosti hrbtenice (dvigovanja, rotacije, idr.) ali pa zaradi imobilizacije hrbtenice (najpogosteje je to sedenje). Najpogosteje je takšna bolečine prisotna pri osebah, ki so starejše od 60 let, pojavlja pa se seveda tudi pri mlajših.

Bolečina v križu ponoči

V tokratnem članku vam bomo predstavili rešitve podjetja Biosinhron, na kakšen način oziroma s čim lahko preprečite, olajšate ali odpravite bolečino v križu ponoči. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Torej, bolečino v križu je možno preventivno preprečiti ali zmanjšati tveganje za njen nastanek, in sicer z upoštevanjem naslednjih priporočil:

-z rednim izvajanjem primernih vaj in z raztezanjem,

-izogibajte se temu, da ne boste predolgo sedeli med vožnjo ali v službi,

-znebite se odvečnih kilogramov s tem, da se boste navadili uživati zdravo hrano in boste redno aktivni,

-pravilno dvigujte predvsem težka bremena,

-bodite in ostajajte ves čas aktivni, saj redna vadba ohranja vaš hrbet trden (za odraslega človeka je namreč zelo priporočljivo, da vadi okoli 150 minut na teden),

-bodite pozorni na vašo telesno držo v času sedenja za računalnikom, ob gledanju televizije,

-predvsem pa si zagotovite, da bo vaša vzmetnica na postelji pravilno podpirala vašo hrbtenico.

Bolečina v križu ponoči

Ena izmed oblik za lajšanje ali odpravljanje bolečine v križu, ki ima dolgotrajni učinek, pa je tudi magnetna terapija. Slednja ponoči deluje na centralni živčni sistem in na celotno telo zelo pomirjujoče in uspavalno. Znanstveniki celo navajajo, da magnetna terapija normalizira metabolizem človeškega telesa in tako zagotovi odpravo bolečin. Ta terapija nima stranskih učinkov in jo lahko izvajajte tudi doma. To vam namreč omogoča terapevtski pripomoček Biosinhron Simag. Gre za magnete oziroma magnetne generatorje, ki ustvarjajo pulzirajoče magnetno polje. To je preizkušena oblika za lajšanje bolečin in neugodja.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *