Zakaj je dobro piti pivo?

Zakaj je dobro piti pivo je vprašanje, na katerega vam bomo odgovorili v nadaljevanju tokratnega članka. Če bi torej radi izvedeli, zakaj je dobro piti pivo, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem današnjega izredno zanimivega članka. 

Naj poudarimo, da je vsaka stvar v zmernih količinah dobra za vas in vaše telo. Če ste torej zmerni pivci piva, je tudi to dobro za vaše zdravje. Nikar naj vas ne daje slaba vest, če si privoščite nekaj piva na teden. Vendar se pri tem morate zavedati, da prekomerno pitje škodi vašemu zdravju (vinjenost, zastrupitev z alkoholom, ciroza jeter idr.). Pri pitju piva torej velja pregovor »zmernost je lepa čednost«. 

Preberite tudi:

Zmerni pivci piva živijo dlje!

Sedaj pa vam bomo predstavili nekaj najbolj pogostih razlogov, zakaj je dobro piti pivo. Najprej moramo poudariti, da zmerni pivci piva živijo dlje! Študije so namreč pokazale, da zmerne količine popitega alkohola dobro vplivajo na delovanje srca. Pivo namreč preprečuje pojav koronarnih bolezni in zmanjšuje tveganje za infarkt. Ta tekočina namreč vsebuje veliko antioksidantov (še posebej temno pivo) in tudi folno kislino. Poleg tega moramo omeniti, da hmelj vsebuje edinstveni flavonoid, ki je izredno močan antioksidant. Ta pa naj bi celo preprečeval pojav raka. 

Pivci piva živijo dlje

Če se še vedno sprašujete, zakaj je dobro piti pivo, vam sporočamo, da ima ta tekočina manj kalorij in ogljikovih hidratov ter ne vsebuje prav nobene maščobe ali holesterola. Vedite, da boste z enim pivom zaužili dosti manj kalorij kot z enako količino pomarančnega soka. Če pa boste pojedli jabolko, bo imelo le-to za dobro tretjino več ogljikovih hidratov kot jih ima malo pivo. 

Vsebine piva

Vedite, da je pivo naravna pijača, ki ne vsebuje konzervansov. Že alkohol in hmelj sta naravna konzervansa sama po sebi. V postopku izdelave je ta tekočina le kuhana, fermentirana, filtrirana in nato pakirana. Zares ne vsebuje nobenih dodatkov ali pa procesnih snovi, kar je odlično!

vsebine piva

Kot smo že omenili, pivo samo po sebi ne vsebuje holesterola, vendar pa lahko vpliva na ureditev ravni vašega holesterola v krvi. Redno in zmerno pitje piva naj bi za 4 % dvignilo raven »dobrega« holesterola (HDL) in obenem zmanjšalo 1 % »slabega« (LDL). Zaradi tega prihaja tudi do manjšega pojava strdkov. Nekateri pa celo navajajo, da naj bi ta tekočina preprečevala pojav sladkorne bolezni. Na tem mestu moramo še dodati, da je predvsem nefiltrirano pivo izredno hranljivo. Poleg tega vsebuje tudi veliko vitaminov skupine B, magnezij, kalij in topne vlaknine, ki pripomorejo k dobri prebavi in ohranjanju zdrave telesne teže. 

Še par razlogov zakaj je dobro piti pivo

Ob vsem naštetem še lahko zapišemo, da so raziskovalci prišli do zanimivih ugotovitev. Spoznali so namreč, da zmerni pivci piva v povprečju tehtajo manj kot tisti, ki alkohola sploh ne pijejo. Pivo (oziroma alkohol) namreč pospešuje metabolizem in delno preprečuje absorpcijo maščobe v telo. Nazadnje naj kot zanimivost dodamo, da je pivo v nekaterih deželah celo bolj zdravo kot voda. Po raziskavah sodeč je lokalno pivo velikokrat bolj zdravo kot ustekleničena lokalna voda. Omenjena tekočina gre namreč skozi proces varjenja in je do ustekleničenja v sterilnem postopku, drugače bi se napitek pokvaril in ga ne bi mogli prodajati. Če pa bi se pivo po naključju že pokvarilo, se v njem ne bi mogle razviti nobene življenjsko nevarne bakterije.

pivo

Tako, pa smo prišli do konca tokratnega članka. Prepričani smo, da sedaj dobro veste, zakaj je dobro piti pivo. Če bi se z njim želeli odžejati tudi vi, vam svetujemo, da naročite svoj paket s pivom kar preko spleta. Vse kar morate storite je, da kliknete na zgornji odebeljeni napis, v spletni trgovini Rundasekunda izberete željeno pivo in ga »vržete« v košarico. Nato lahko hitro in predvsem enostavno opravite nakup. Pa na zdravje!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *