Obnova las po porodu

Obnova las po porodu je zelo pomembna. Čeprav je čas po porodu in tudi v nosečnosti čas mnogih radosti, se kljub temu nekatere ženske soočajo tudi z različnimi težavami. Med njimi je izpadanje las. Do tega običajno pride v času po nosečnosti, kar povzroči spremembe hormonov v ženskem telesu. V kolikor izpadanje las opazite v nosečnosti, pa si preberite ta članek. Ker pa si seveda vsaka mama želi temu izogniti, se zato mora osredotočiti tudi na obnova las po porodu. 

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še nekaj ključnih informacij o obnovi las po porodu. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Obnova las po porodu se običajno začne razvijati do otrokovega prvega rojstnega dne

Najprej naj omenimo, da se obnova las po porodu običajno začne zelo dobro razvijati oziroma kazati do otrokovega prvega rojstnega dne. Pri nekaterih ženskah pa že nekaj mesecev po porodu. Čeprav posebni, specifični ukrepi zato večinoma niso potrebni, pa kljub temu obstaja nekaj možnosti, da se po porodu čim prej začne obnova vaših las in lasišča. Na tem mestu vam svetujemo, da poskrbite za zadosten vnos za lase pomembnih hranilnih snovi. Med njimi je še posebej pomemben vnos vitamina iz skupine B. Po potrebi pa si vsekakor lahko pomagate še s prav posebnimi naravnimi šamponi proti izpadanju las, ki jih lahko naročite preko priljubljene spletne trgovine Etnoboranika.

Obnova las po porodu

Masaža in detox lasišča

Če imate možnost, pa vam svetujemo, da si občasno privoščite tudi masažo in detox lasišča. Masaža je še posebej učinkovita, če pri tem uporabite amlinovo olje. Na lasišču je koža namreč precej tanka in se hitro obnavlja. Obenem lahko z redno telesno vadbo zmanjšate slabe vplive stresa na lase. Nikar ne iščite izgovorov, da za to nimate časa, dovolj bo namreč že, če vsaj 30 minut na dan telovadite ali pa se »prezračite« na svežem zraku. Za umivanje vam svetujemo, da raje izberete ekološke šampone s certifikatom, ki imajo nekoliko bolj kisel pH in še eterična olja za uravnavanje mikrobne flore na lasišču. Vse to vas čaka v spletni trgovini Etnobotanika!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *