Izpadanje las po nosečnosti

Izpadanje las po nosečnosti je pojav, s katerim se sooča večina žensk. Čas po porodu in nosečnosti je čas mnogih radosti, vendar pa ima žal to obdobje tudi nekatere manj ljube plati. Ena izmed njih je izpadanje las po nosečnosti. Pomemben dejavnik, ki vpliva na to, je sprememba hormonov v ženskem telesu. V obdobju veselega pričakovanja namreč nosečniški hormoni pogosto poskrbijo, da so lasje bujni in sijoči, kot še nikoli prej. Padec ravni nosečniških hormonov pa pogosto povzroči pospešeno izpadanje las po nosečnosti. Skrb, da bi ženska postala plešasta, pa je povsem odveč. 

izpadanje las po nosečnosti

Običajno se stanje umiri do otrokovega prvega rojstnega dne. Pri nekaterih ženskah pa že nekaj mesecev po porodu. Posebni ukrepi zato večinoma niso potrebni, vendar vseeno obstaja nekaj možnosti, če ste zelo nepotrpežljivi in bi želeli čim prej po porodu zmanjšati to težavo. Na tem mestu vam svetujemo, da poskrbite za zadosten vnos za lase pomembnih hranilnih snovi. Med njimi je še posebej pomemben vnos vitamina iz skupine B. Po potrebi si lahko pomagate še s prav posebnimi naravnimi šamponi proti izpadanju las, ki jih lahko naročite preko spletne trgovine etnobotanika. 

Masaža lasišča pomaga

Pomembno je tudi to, da si občasno privoščite masažo in detox lasišča. Slednja je najbolj učinkovita z uporabo amlinega olja. Na lasišču je koža namreč precej tanka in se hitro obnavlja. Poleg tega pa lahko z redno telesno vadbo zmanjšate slabe vplive stresa na lase. Za umivanje raje izberite ekološki šampon s certifikatom, ki ima nekoliko bolj kisel pH in še eterična olja za uravnavanje mikrobne flore na lasišču. Priporočljivo je, da si po umivanju las vedno na lasišče ter lase nanesete hidrolat rožmarina, ki pa ga ni potrebno izpirati z las. Ta izdelek bo pospešil mikrocirkulacijo lasišča in podprl dobrodejno delovanje šampona. To enostavno morate preizkusiti!

masaža lasišča

Za še več informacij pa kliknite zgoraj!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *