Hidrolat rožmarina

Hidrolat rožmarina je precej močen antioksidant, ki kožo regenerira in obnavlja njeno elastičnost. Poleg tega lahko z njim vlažite obkladke pri bolečinah živcev in mišic ter revmatičnih tegobah. Znano je tudi, da pri redni uporabi odpravlja živčno in fizično izčrpanost. Hidrolat rožmarina ima čudovit svež, zeliščni vonj in je najnežnejši med ostalimi eteričnimi olji. Kot smo že omenili, je izjemen antioksidant, ki čisti kožo, poleg tega pa še preprečuje izpadanje las.

Hidrolat rožmarina

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili hidrolat rožmarina, ki ga lahko naročite v spletni trgovini Etnobotanika. Če želite izvedeti več informacij o tej tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Kaj je rožmarin

Naj vam najprej predstavimo nekaj osnovnih informacij o rožmarinu. To je znana začimba in obenem tudi zdravilna rastlina. Rožmarin lahko zraste tudi do dva metra visoko in ima iglaste, usnjate liste. Na njem so še bledo modri ali pa beli cvetovi. V kulinariki se uporabljajo predvsem sveži ali posušeni listki, ki dajejo jedem značilen okus. Kot zanimivost na tem mestu naj omenimo, da se je ta rastlina najprej uporabljala v verskih kultih in v zdravilstvu. Šele nekoliko kasneje so jo začeli uporabljati tudi v kuhinji ter za negovanje kože in las.

Rožmarin

Omeniti moramo, da se odlično ujema z mesom, v mediteranski kuhinji pa predstavlja izredno pomembno začimbo. V današnjem času se ta rastlina uporablja v kulinariki za pripravo jedi iz paradižnika, bučk, jajčevcev, gob, poleg pečene jagnjetine, marinade za ribe in še kje drugje. Zanimivo je tudi to, da je v zgodovini rožmarin predstavljal osnovno sestavino enega od prvih destiliranih parfumov, pri katerih se je eterično olje kombiniralo z alkoholom.

rožmarin

Kako se uporablja hidrolat rožmarina

Sedaj pa vam bomo na kratko predstavili še nekaj osnovnih informacij o tem, kako se uporablja hidrolat rožmarina. Slednji hidrolat za lase se praviloma ne redči. Uporabljate pa ga lahko vsak dan. Primeren je za vse (razen za tiste, ki imajo morebitne težave ali alergije na omenjeno rastlino). Pred uporabo vam svetujemo, da naredite kožni test. Poudariti moramo, da je hidrolat rožmarina primeren za notranjo in tudi za zunanjo uporabo.

Komplet proti izpadanju las

Tako namreč neguje lase in lasišče, deluje pa tudi izredno osvežujoče in poživljajoče. Dobro je vedeti, da ta izdelek dobro očisti in obenem napne kožo, poleg tega pa še spodbudi prekrvavitev kože in lasišča. Uporablja se lahko tudi kot tonik za čiščenje nečistoč na koži ali kot vodica po britju. Nekateri ga zelo radi uporabijo pri izdelavi naravnih in domačih ličil, krem, losjonov, šamponov idr. Namenjen pa je torej tudi za notranjo uporabo, in sicer v kulinariki ali pa kot ustna vodica. 

Hidrolat rožmarina in rožmarin

Kot smo že omenili, se ta rastlina uporablja tudi za nego las in lasišča. Njegove pozitivne učinke so v podjetju Etnobotanika združili tudi v hidrolat rožmarina za lase. Primeren je namreč predvsem za preprečevanje prekomernega izpadanja las, obenem pa vpliva tudi na to, da lasje rastejo hitreje. Ta hidrolat na lasišču deluje protivnetno, zato lahko več kot uspešno pomiri razdraženo kožo. Pripomore lahko še h gostejšim ter bolj sijočim lasem. Ravno zaradi tega je vključevanje te rastline v nego las zelo koristno za ljudi s tankimi ali redkimi lasmi.

Hidrolat rožmarina Etnobotanika

Naravno spopadanje s prhljajem in za obnavljanje poškodovanih las

Nekateri priporočajo njegovo uporabo tudi za naravno spopadanje s prhljajem in za obnavljanje poškodovanih las. Olja v njem imajo namreč blagodejni učinek, pomirjajo in negujejo suho ter srbeče lasišče. Nazadnje pa vam sporočamo, da je prednost redne uporabe rožmarina tudi ta, da prispeva k potemnitvi sivih las. Ja, prav zares! Tudi vi se lahko znebite sivih pramen na lasišču z redno uporabo hidrolat rožmarina. Nič več ne čakajte in opravite nakup tega izdelka še danes. Kliknite na zgornji odebeljeni napis in ga naročite. Hvaležni mu boste!

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *