Korona in izpadanje las

Korona in izpadanje las sta precej povezana, saj se običajno od 8 do 12 tednov po omenjeni okužbi pojavi izpadanje las. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tem, kako močno sta povezana korona in izpadanje las. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Raziskava v Španiji in Braziliji

Najprej vam sporočamo, da so pred kratkim izvedli obsežno raziskavo v Španiji in Braziliji, kjer so ugotavljali, kako sta povezana korona in izpadanje las. Prišli so do ugotovitve, da se z izpadanjem las po preboleli koroni sooči kar 80 % oseb. Pa naj vam še nekoliko bolj natančno predstavimo rezultate, ki jih je prinesla ta raziskava. 

Korona in izpadanje las

Ker se je v zadnjih dveh letih močno povečalo izpadanje las po covidu-19, so se brazilski in španski dermatologi odločili, da izvedejo klinične raziskave. V raziskavi je sodelovalo 66.667 oseb, in sicer od meseca maja pa do septembra 2020. Sodelujoče posameznike so razdelili v tri glavne starostne skupine. Po analizi so rezultate javno objavili oktobra 2020. 

Glavni vrzoki, ki vplivajo na izpadanje las

Ugotovili so, kateri so glavni vzroki, ki vplivajo na izpadanje las. Med najbolj pogostimi je: visoka telesna temperatura s katero telo želi uničiti virus, vsakodnevni fizični in psihični stres, ki se pojavlja zaradi bolezni in drugo. Poleg tega imajo na izpadanje las vpliv tudi spremembe na žilnem sistemu, ki povzročijo vnetje kapilar v koži lasišča – vaskulitis. Kapilare dovajajo hrano lasnim koreninam, zato je delovanje slednjih oteženo. Korenine ne morejo v zadostni količini proizvajati lasne želatine. Zato vse lase, ki so v mirujoči fazi, enostavno izvržejo iz tako imenovane folikule. V primeru, da je korona in izpadanje las napadla tudi vas, vam svetujemo, da pričnete uporabljati ekološke naravne šampone. Gre za učinkovito ajurvedska rešitev, ki zagotavlja hitro pomoč in predvsem zelo dobro viden učinek. Obloge vsebujejo popolno kombinacijo ekološkega prahu Amle, Hibiskusa in hidrolata dišečega rožmarina. Cena enega tretmaja znaša 39,78 evrov.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *