Kako preprečiti izpadanje las

Kako preprečiti izpadanje las se sprašujejo vsi tisti, ki se ukvarjajo z omenjeno težavo. Če ste med njimi tudi vi, vam sporočamo, da ste se znašli na pravem mestu. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo namreč predstavili rešitve proti izpadanju las. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem članka.

Tri faze razvoja lasnih mešičkov

Najprej naj omenimo, da si čisto vsaka ženska želi gladkih, lepih in sijočih las. Te lastnosti namreč nakazujejo na zdravje las in lasišča. Poleg tega lepi in zdravi lasje vplivajo tudi na samozavest, samopodobo in odločnost. Če ste mislili, da se le ženske soočajo s to težavo, ste se zmotili. Tudi več kot polovica moške populacije se sprašuje, kako preprečiti izpadanje las. Znano je, da se na človekovem lasišču nahaja veliko lasnih mešičkov, teh je od 100.000 do 150.000. Iz lasnih mešičkov pa seveda rastejo lasje. Oblikujejo se že med razvojem zarodka v maternici, ko pa se človek rodi, lasje ves čas prehajajo skozi tri faze razvoja.

To so: faza rasti, transformacije in mirovanja. Glede na to, da vsi mešički niso hkrati v istih fazah, ravno to preprečuje izpadanje vseh las naenkrat. Normalno je, da na dan povprečno izpade od 50 do 150 las. Vzroki za ta pojav pa so različni. Med najbolj pogostimi, ki se pojavljajo, so: različne bolezni, stres, hormonske spremembe in drugo. Izgubo las lahko povzroči tudi okužba ali pa večji stres, ki posledično vpliva na zmanjšanje železa. Razlog pa se lahko skriva tudi v glivičnem vnetju lasišča. Takrat je nujno potrebno usmerjeno zdravljenje.

faze razvoja lasnih mešičkov

Zdravnika morate obiskati v primerih, ko pride do nenadnega in nepojasnjenega pojava izpadanje las ali pa takrat, ko se pojavijo še nekateri drugi znaki bolezni (npr. povišana telesna temperatura, nenadna izguba ali porast telesne teže, driska, utrujenost in podobno). Doktor bo opravil klinični pregled lasišča, kože in splošni pregled, opravil bo tudi osnovne laboratorijske preiskave ter napotil bolnika naprej k dermatologu, če bo to potrebno. 

Kako dejansko preprečiti izpadanje las

No pa si poglejmo, kako preprečiti izpadanje las. Najprej naj poudarimo, da si lahko proti temu pojavu običajno pomagate kar sami. To je mogoče predvsem takrat, kadar so za izgubo las odgovorni zunanji dejavniki. Pri tem morate upoštevati načela zdravega življenjskega sloga, ki vključujejo zdravo in obenem mešano prehrano. Slednja mora vsebovati ravno dovolj cinka, bakra in beljakovin. Izredno pomembna je tudi zadostna hidracija, torej dovolj pitja vode ali druge tekočine. Za nekatere je pravi izziv tudi iskanje ravnovesja med delom in počitkom. Na ta način se namreč lahko izognete izpostavljenosti velikemu stresu. Vsekakor je potrebno poskrbeti še za dovolj spanja. Nekateri pa spodbujajo tudi vzdrževanje stalne telesne teže ali vsaj izogibanje naglemu hujšanju.Na tem mestu pa vam predstavljamo še več kot odlično, učinkovito rešitev kako preprečiti izpadanje las.

To je od sedaj mogoče z naravnimi ekološki šamponi, ki jih lahko naročite preko spletne trgovine Etnobotanika. Podjetje je za vse vas pripravilo edinstveni komplet proti izpadanju in tudi proti sivenju las. To je ajurvedska rešitev, ki zagotavlja hitro pomoč in predvsem zelo dobro viden učinek. Gre za obloge, ki vsebujejo nepogrešljivo kombinacijo: ekološkega prahu Amle, Hibiskusa in hidrolata dišečega rožmarina. Njihov učinek je viden že v nekaj dneh! Poleg tega sinergično in predvsem učinkovito  deluje proti naštetim (in tudi ostalim) vzrokom, ki povzročajo te neprijetne težave.

komplet etnobotanika kako preprečiti izpadanje las

Če bi želeli te obloge preizkusiti tudi sami, vam sporočamo, da boste za en tretma v omenjeni spletni trgovini odšteli 39,78 evrov. Še enkrat moramo poudariti, da je to zares edinstveni izdelek, ki zagotavlja odlično rešitev tudi za vas! Šampon bo zagotovo osvobodil vaše lasne korenine močnega primeža nakopičenih hormonov, da bodo lahko brez težav proizvajale popolnoma nove lase. Obenem pa bo še vzpodbudil prekrvavitev in dotok potrebnih vitaminov in mineralov, ki so potrebni za optimalno rast.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *