Istenič je zelo znan priimek za Slovensko zasebno podjetje, ki se je kot eno izmed prvih (v fevdalni državi Jugoslaviji) začelo ukvarjati s pridelavo penine po klasični metodi, kasneje pa so to dejavnost razvili v uspešno obliko vinskega turizma. Isteničevi so s svojo pridelavo penin »prebili led« na področju zasebnosti, saj so bile pred njimi vse večje vinske kleti v družbeni lasti. Samo ena izmed njih pa je izdelovala klasično penino. S svojim delovanjem so začeli že leta 1968, trenutno pa njihova letna pridelava vina v litrih znaša okoli 120.000. Na njihovem velikem posestvu imajo tudi degustacijski prostor, zato so veseli večjih skupin obiskovalcev.

Istenič penine

Vino in penine Istenič lahko kupite na naslovu Celovška cesta 72, 1000 Ljubljana. V kolikor pa se ne želite voziti do prodajalne, pa lahko njihove izdelke kupite oziroma naročite kar preko spletne trgovine oziroma vinoteke Evino.

Ne pozabi prebrati tudi:

Penine Istenič

O tem, da so Isteničeve penine izredno kakovostne, pričajo številne nagrade in priznanja, ki so jih prejeli v vseh teh letih delovanja. Na tem mestu seveda velja omeniti to, da so v preteklih letih prejeli kar 10 šampionskih naslovov, 66 zlatih in velikih zlatih medalj, 44 srebrnih medalj. Zelo ponosni pa so na nagrado Prix d’Excellence v Parizu, ki so jo prejeli kar trikrat. Poleg tega izredno cenijo tudi zlato medaljo, ki so jo prejeli v Veroni ter dvojček šampionskih naslovov leta 2005 v Ljubljani in Gornji Radgoni. Leta 1992 pa so slovenski kmetijski novinarji izbrali nihovo penino Barbara za slovenskega vinskega prvaka. Vsekakor pa bi lahko našteli še nekaj priznanj in nagrad, ki so jih prejeli. 

Kmetija istenič

Vljudno vas vabimo, da si ogledate celotno ponudbo (penin in vin) omenjenega podjetja, ki so jo za vas pripravili v spletni vinoteki Evino. Priporočamo vam tudi, da si ogledate še preostale kulinarične dobrote, kot so: testenine, španski pršut, olje in še nekatere druge.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *