Isotonic

Isotonic je pijača, ki se med nami potika že kar nekaj časa. Izotonične napitke lahko zasledimo povsod in jih poznamo tudi pod oznako rehidracijske pijače. So izjemno priljubljeni napitki povezani s športom in telesno vadbo. Če vas zanima kaj v resnici je isotonic, kdaj in zakaj ga zaužiti in še mnogo več, vas vabimo, da nadaljujete z branjem članka.

Kaj so isotonic napitki?

Isotonic ali izotonični napitki so napitki namenjeni rehidraciji našega telesa s čimer pa povečujejo telesno učinkovitost. Omenjena pijača je bila zasnovana posebej za to, da nas drži hidrirane in poskrbi za to, da ne dosežemo stopnjo dehidracije. Čeprav med nami kroži prepričanje, da so izotonični napitki namenjeni samo športnikom, pa ni temu tako. Isotonic ali izotonični napitki se lahko uporabljajo tudi ob preveliki izgubi vode zaradi zdravstvenih težav (močno bruhanje ali driska). 

Isotonic

Kaj pa v resnici sploh so isotonic napitki? Kot že omenjeno gre za redehidracijske pijače, ki so največkrat uporabljene v času telesne aktivnosti. Zaradi tega pa nosijo tudi slavni vzdevek »športni napitki«. Omenjena pijača nam pomaga pri spodbujanju hidracije organizma in skrbi za zamenjavo izgubljenih elektrolitov. Le-teh največ izgubimo med športno prakso oziroma telesno aktivnostjo, zato je tudi omenjena pijača najbolj primerna v omenjeni situaciji.

Kako pa v resnici isotonic napitki poskrbijo za hidratacijo telesa? Za vas imamo odgovor tudi na to vprašanje. Isotonic napitki so zasnovani tako, da vsebujejo količino sladkorjev in mineralov raztopljenih v vodi, ki so podobni tistim v naši krvi. Na ta način se omenjena pijača v črevesju lažje in hitreje absorbira in preide v kri ter tako poskrbi za hitro in učinkovito hidracijo telesa.

Kdaj jih uporabljati? 

Uporaba isotonic napitkov je najbolj priporočljiva v času športnih aktivnosti ali fizičnega napora. Uživanje omenjene pijače je najbolj priporočljiva, ko izvajamo intenzivno telesno aktivnost pri kateri se prekomerno potimo. Ko se v času telesne aktivnosti pretirano potimo, skozi naše pore izločamo za telo potrebne soli. Vse izgubljeno pa najlažje nadomestimo z uživanjem isotonic pijač. 

Zakaj uporabljati isotonic? 

Športni napitki v primerjavi z vodo in drugimi napitki vsebujejo minerale, vitamine in glukozo. Njihova naloga je, da preprečujejo krče, povečujejo hidracijo in nam vsesplošno pomagajo pri boljšemu izvajanju vadbe. Hidrirati se je pomembno pred, med in po telesni aktivnosti, saj tako zagotovimo maksimalno hidracijo. 

Union Radler 0.0 isotonic 

Kot zanimivost pa vam predstavljamo nekaj zelo posebnega. To je mešana pijača iz brezalkoholnega svetlega piva in osvežilne pijače s sadnimi sokovi, katerim so dodani tudi vitamini in minerali. To je Union Radler 0.0 isotonic. Kot že omenjeno, jo sestavlja brezalkoholno pivo Union, sadni sokovi z okusom limone in dodani minerali magnezija, cinka in vitaminov B. 

Isotonic Radler

Union Radler 0.0 istotonic je Pivovarna Laško Union razvila v sodelovanju z nogometaši Nogometne zveze Slovenije in je namenjen regeneraciji po napornem bodisi profesionalni ali rekreativni športni aktivnosti. 

Sestavine 

Omenjena pijača je sestavljena iz svetlega brezalkoholnega piva in osvežilne pijače. Temu je dodan še zgoščen sok pomaranč, limete in acerole, ogljikov dioksid, naravne arome, vitamini in stabilizator. Omenjen napitek je brezalkoholen in je primeren tudi za otroke do 18. leta starosti. Sadni delež na enoto znaša 4,5 %. Omenjen napitek se skriva pod pokrovčkom steklenice volumna 0,5 L. 

Hranilne vrednosti 

Poglejmo si kakšne so hranilne vrednosti omenjene pijače na 100 ml. Energijska vrednost znaša 93 kJ oziroma 22 kcal. Maščobe in od tega nasičene maščobe znašajo 0,0 g. Ogljikovi hidrati znašajo 5,0 g in od tega sladkorji 2,8 g. Beljakovine znašajo 0 g in sol < 0,1 g.

Kje ga kupiti

Union Radler Isotonic 0.0 si lahko kupite na spletni strani Rundasekunda, kjer so vam na voljo tudi drugi alkoholni in brezalkoholni napitki številnih blagovnih znamk. Nudijo vam dostavo na dom in možnost osebnega prevzema. Ste še poskusili Radler Isotonic? Če ga še niste obiščite spletno stran Rundasekunda in si hitro zagotovite svojega.

Morda vas zanima tudi:
Radler
Pivovarna Union
Brezalkoholno pivo
Brezalkoholni gin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *