Terme Slovenija od A do Ž

Terme Slovenija se razprostirajo po celotni Sloveniji in nam ponujajo različne možnosti preživljanja prostega časa. V tem članku se bomo temelito posvetili dejavnostim, ki jih lahko počnemo znotraj term Slovenija, dejavnostim, ki jih izvajamo v njihovi okolici in pregledali cenike term določenih najpogosteje iskanih storitev. Prepričani smo, da bomo našli koristne informacije za vas.

V termah boste našli dovolj časa za sprostitev svojega telesa in duha. Za prezskrbno preživljanje vašega prostega časa bo poskrbela okusna sezonska hrana, ki jo bodo za vas pripravili kuharski mojstri.

Za začetek smo za vas pripravili aktivnosti, ki jih lahko počnete znotraj Term Slovenije.

“Osnovne stroritve” v termah Slovenija

Pod osnovne storitve v termah Slovenija spadajo vse storitve, ki so zajete v ceno bivanja v toplicah. Gre za uporabo bazenov, toboganov, savn in ostalih prostorov. V nekaterih termah Slovenija vam je na voljo tudi brezplačna uporaba fitnesa in hitrega interneta.

V nadaljevanju članka bomo predstavili vsako kategorijo posebaj, ter izpostavili nekaj ključnih točk, ki so za vas pomembne.

Bazeni

Bazeni se razlikujejo glede na velikost, globino, vodo in “dodatkov”. V termah Slovenija lahko najdemo bazene z valovi, rekreacijsko masežne bazene, otroške bazene, plavalne bazene… Temperatura zame vode se giblje od 31-34 stopinj celzija. Iztopa le plavalni bazen, ki ga glede na mere v nekaterih primerih imenujemo tudi olimpijski bazen. Le tam je voda veliko hladnejša. Temberatura v takšnem bazenu znaša od 26-27 stopinj celzija.

V termah Slovenija boste našli tudi različne tobogane. Tako zunanje kot notranje. Manjkalo ne bo niti vodnih drč in masažnih bazenov.

Savne

Savne so namenjene za maksimalno sprostitev vašega telesa. S pomočjo različnih savn se boste lahko razvajali na visoki temperaturi. Poznamo različne tipe savn. V termah Slovenija bomo največkrat zasledili finsko savno, parno savno, infrardečo savno

Natančen opis posameznega tipa savne, si lahko preberete na povezavi, ki smo jo priložili. V kolikor imate zdravstvene težave vam predlagamo, da se pred odhodom v savno posvetujete s svojim zdravnikom. V kolikor vas zanika vstop v savno, ko se že nahajate v samih toplicah vam predlagamo, da o tem povprašate tamkajšno osebje.

V vsakem “pravem” centru savn boste imeli na razpolago različe programe savnanja, ki jih bo za vas izvajal mojster savnanja. Našli bomo tudi hladni bazen, ki ima zgolj 15 stopinj celzija, “topli” oziroma klasični bazen, ki ima temperaturo 32 stopinj celzija, notranje in zunanje počivališče, tuše in kotiček s čajem.

Brezžična internetna povezava in fitnes v termah Slovenija

Brezžična povezava se nahaja v prav vsakem hotelskem kompleksu. Način uporabe, pa je odvisen od vsakih term posebaj. Lahko najdemo terme, ki vam bodo omogočale uporabo internetne povezave za omejen čas. Na drugi strani, pa imamo toplice, ki vam ponujajo neomejeno brezžično internetno povezavo v času vašega bivanja. Tukaj se lahko zgodi, da bo v nekaterih primerih povezava tako slaba, da bo prenos podatkov po celotnem kompleksu onemogočen.

V nekaterih termah Slovenija imajo internetno povezavo odlično urejeno. Sami veste koliko vam to pomeni. Terme Slovenija razpolagajo tudi z firnes napravami. Vsem, ki se zanimate za takšno vadbo priporočamo, da preverite ali je uporaba že vključena v stroške bivanja!

Animacija in varstvo otrok za družine v termah Slovenija

Terme za otroke vam ponujajo različne oblike varstva in animacije vaših otrok. Vsak starš ve, koliko energije in časa je potrebno, ko skrbite za vašega otroka. Prav zaradi tega se v nekaterih Termah Slovenija odločajo za program, ki je namenjen najmlajšim. Poleg tega, pa se boste tudi vi, kot starš lahko malenkost oddahnili in se razvajali popolnoma brez skrbi.

V kolikor želite celodnevno varstvo otroka, vas bo to v termah Slovenija stalo 18 € na dan (za vsakega otroka).

Doplačljive storitve v termah Slovenija

Terme Slovenija so odlična točka za vse, ki si poleg “osnovnih” storitev želite tudi dodatne “nege”. V dodatne storitve štejemo različne oblike terapij, masaž, wellnes ponudbo, rehabilitacijski center, programi za sprostitev…

Na tej točki si bomo podrobneje ogledali nekaj storitev v termah Slovenija, za katere se odloča največje število uporabnikov. Za začetek bomo predstavili katere vrste masaž lahko dobite v termah Slovenija, kdaj in kako se lotimo izvajanja terapij in kakšne oblike terapij v Termah Slovenija lahko najdemo.

Masaže

Masaže v termah Slovenija nam ponujajo sprostitev naših mišic in duha. Prav tako so namenjena izboljšanju vašega počutja, spanje, povečajo pozornost in zmanjšujejo stres. V termah Slovenija boste lahko deležni naslednjih masaž:

  • Ayurveda
  • Tajske masaže
  • Klasične masaže
  • Športne masaže

Nekatere terme Slovenija ponujajo nakup darilnih bonov preko njihove spletne strani. Tako boste imeli odlično priložnost, da bon podarite svojim sorodnikom ali prijateljem.

Terapije v Termah Slovenija

Terapije v termah Slovenija ni težko najti. Izredno malo pa je term v Sloveniji, ki bi nudile celosten prostop vašim poškodbam ali težavam, ter vam pri tem lahko pomagala s pomočjo fizioterapije in različnih oblik terapij. V tem delu članka vam bomo predstavili vse oblike terapij, ki vam jih lahko nudijo v termah Laško. Prav tako pa bomo dve izmed njih podrobneje pregledali.

Terme Slovenija nam ponujajo terapije:

  • Balneoterapija
  • Kinezioterapija
  • Elektroterapija
  • Laserska terapija
  • Terapija v magnetnem polju,
  • Termoterapija,
  • Krioterapija,
  • Fototerapija
  • Ročna limfna dranaža,
  • Hipobarična terapija,
  • Zaravstvena masaža
  • Inhalacija

Specialne tehnike manualne terapije:

  • Ayurveda
  • Bownova terapija
  • Bobath terapija
  • Delovna terapija
  • Obravnava Trigger točk

V kolikor ne veste ali niste prepričani katero terapijo v termah Slovenija izbrati, vam predlagamo, da jih kontaktirate in jim posredujete svoje težave. Glede na vaše izvide in opis, vam bodo znali svetovati pri izbiri prave terapije.

Ayurveda

Ayurveda je tradicionalna terapija, ki izvira iz Indije. Stara je že več stoletji in se uporablja tudi v termah Slovenija za zdravljenje vaih problemov. Predlagamo vam, da preberete naš članek, ki smo ga na tematike Ayurvede in term Slovenije napisali pred nekaj časa. Prepričani smo, da boste dobili kar nekaj zanimivih informacij o samem delovanju terapije.

Gre za sestem tradicinalne medicine, ki človeka obravnava celostno, ga uči in mu pomaga živeti v harmnoniji z naravo. Prepričani smo, da so prav v termah Slovenija najboljši terapevti tudi iz tega področja, ki vam bodo svetovali o naših mislih, prehrani in načinu življenja.

Ker gre za tradicionalno terapijo, ki jo naši predniki izvajajo že vrsto let, smo lahko prepričani, da ima ogromno pozitivnih učinkov na naše telo in duh. Prav zato vam predlagamo da se obrnete na Terme Slovenija.

Bownova terapija

Bownova terapija pa je, za razliko od ayurvede, ki obstaja že več stoletji, med nami veliko manj časa. Manj kot 100 let. Bownovo terapijo je razvlil Avstralski terapevt Tom Bowen. Tom se je rodil leta 1916 v Avstraliji in umru pri svojih 66 letih.

Bownovo terapijo zaradi njene učinkovitosti seveda izvajajo tuidi v termah Slovenija. Vsi, ki želite izvedeti več informacij o bownovi terapiji vam predlagamo, da si preberete članek, ki govori zgolj o tem.

V termah Slovenija izvajajo tudi to obliko terapije za dojenčke in otroke. Učinkovite je pri odpravljanju limfnih zastovjev, težavah s komlci ali kolenih. Prav tako se v termah Slovenija uporablja kot rehabilitacija po kapi.

S pomočjo te terapije si boste nosečnice tudi lajšale svoje nosečniške težave (boleče noge, bolečine v križu, oteknanje nog…)

Termalna voda

Termalna voda je ena zmed prvih asocijacij, ki jo ljudje dobimo, ko pomislimo na terme Slovenija. Vendar pa termalne vode ne srečamo v vsakih termah Slovenija. V tem delu našega članka bomo govorili o zdravilnih učinkih termalne vode, o tem kje vse jo lahko najdemo in vam zaupali nekaj zanimivosto o njej.

Veliko ljudi ne ve, da lahko v termah Slovenija termalno vodo tudi pijemo. Primarno, pa se termalna voda v termah Slovenija seveda uporablja pri namakanju v kopelih, zdravljenju in izvajanju različnih terapij. Termalno vodo tako v termah Slovenija in drugod po svetu uporabljajo za zdravljenje že več stoletij. Izvir vode, ki je bogat z minerali ima temperaturo od 32 do 35 stopinj celzija.

Termalna voda v termah Slovenija ima veliko pozitivnih učinkov. Voda namreč izraža močno življensko energijo in ima pozitiven vpliv na človega. Prav tako dokazano deluje na našo psiho in ravnovesje med telesom in dušo. Prav tako blaži bolečino in omogoča lažje gibanje.

Kulinarika v termah Slovenija

Za kulinariko v termah Slovenija vedno poskrbijo vrhunsko. Kolinarična razvajanja so v termah Slovenija del ponudbe, ki jo preprosto ne smete zamuditi. Avtohtone in okusne Slovenske jedi z lokalnega območja bodo narejena iz sezonske in lokalno pridelane hrane.

Za nekaj razvajanja pri sladicah, pa boddo poskrbeli v kavarni, kjer boste lahko okušali odlično kavo in še boljše sladice. Terme Slovenija bodo nedvomno poskrbele za vas tudi v tem segmentu.

Terme Slovenija in vrhunski rezultati naših športnikov

Ne moramo reči, da so ravno terme Slovenija poskrbele za ogromno odličnih rezultatov naših špornikov v posameznih in ekipnih športih. Lahko pa z ponosom rečemo, da so košček sestavljanke prispevali tudi v termah Slovenija. Prostori in program v termah Slovenija so prilagojeni vrhunskim športnikom, ki imajo v termah Slovenija vse potrebne pogoje za uspešno pripravo na novo sezono, turnir ali tekmo.

Ponudba v termah Slovenija za vrhunske športnike zajema prilagojeno prehrano njihovim potrebam. Na voljo imajo dvorane za video analize, prostor in opremo za pranje športnih dresov (večje količine), masažne sobe in masažne mize, kjer lahko njihovi maserji opravijo postopke regeneracije, odlične fizioterapevte, ki se spoznajo na športne poškodbe in hitro okrevanje po njih. Prav tako pa jim bo na voljo termalni bazen, savne in wellness, ki jih lahko v termah Slovenija izkoristijo za regeneracijo in sprostitev.

Dejavnosti zunaj term Slovenija

Terme Slovenija bodo poleg vseh storitev, ki smo jih navedli v našem članku, ponudile odlično izhodišče za kratke izlete. Glede na svojo starost in zanimanja se v termah Slovenija lahko odločate med naslednjimi aktivnosti. Upamo, da boste tako dobili nekaj dobrih idej in jih ob obisku v termah Slovenija tudi upoštevali. Kolesarjenje v okolici term Slovenija je odlična odličitev za vse, ki se radi ukvarjate s tem športom in raziskujete samo okolico, kjer bivate. Z malo sreče boste imeli urejene kolesarske steze, ki bodo vodile do mestnih / vaških središč.

Tam si privoščite skodelico kave in se razvajajte na toplem soncu. Prav tako boste lahko s kolesom raziskovali zgodovino in znameniosti okoliških krajev. Za vse, ki ste vsaj malo pustolovski, bo to nepozabna dogodivščina.

Pohodniki se lahko odpravite na lokalne hribe in griče. Slovenija je hribovita dežela, zato izbira ne bo težka. V koliko ste v alpski deželi, kot je Slovenija, vam to ne bo težko. Terme Slovenija so odlično izhodišče tudi za vse tekače. Terme Slovenija se ne nahajajo tam, kjer je onesnažen zrak. Tako boste lahko uživali v svežem zraku in rekreaciji.

Starejši gospodje in gospe pa se dnevno sprehajajo po lokalnih parkih, kjer ob sprehodih klepetajo, posedijo na kakšni klopci in uživajo v letnem času. Terme Slovenija vam lahko ponudijo ogromno lepih trenutkov, vsak pa naj izbere tisto dejavnost, ki mu je najbolj všeč!

Katere so najboljše terme v Sloveniji po naši oceni

Natančno smo pregledali storitve in njihov nivo, ki jih ponujajo terme v Sloveniji. Po naši oceni so najboljše terme v Sloveniji prav terme Laško. S pomočjo širokega spektra storitev, ki ga ponujajo so odlična točka za prav vse starostne skupine. Za najmlajše imajo eno izmed redkih terapij, ki se lahko izvaja na dojenčkih. To je Bownova terapija za dojenčke.

Prav tako se lahko pohvalijo z premikajočo kupolo, ki v nekaj minutah spremeni notranji bazen v zunanjega in obratno. Najboljše terme v Sloveniji so tudi zaradi tega, ker imajo odlično urejene “osnovne storitve”, kot so bazeni, savne in masaže.

Njihove izkušnje na področju zdravilišč štejejo že več kot 160 let. Prav tako vam je v njihovem kompleksu na voljo termalna voda v kateri se lahko namakate. Da pa to še ni vse, so poskrbeli za pitje termalne vode. Prepričani smo, da jo boste z veseljem poiskusili. Z njeno pomočjo se zdravimo, grejemo ali izvajamo različne terapije. Zdravilni vplivi termalne vode so znanstveno dokazani. Termalno vodo uporabljajo kot poglavitni dejavnik pri medicinski rehabilitaciji!

Pozabili pa niso niti na Wellness, kjer s pomočjo različnih programov lahko razvajajo prav vsakega človeka. Izpolnili bodo prav vsako vašo željo in vam s pomočjo celovitega pristopa pomagali pri odpravi vaših zdravstvenih težav!

Zaključek

Terme Slovenija so odlična točka za oddih od vašega stresnega in napornga življenja. V kolikor potrebujete nekaj časa zase in svojo drožino so lahko odlična točka za preživljanje aktinega dopusta.  V okolici term Slovenija se lahko poslužujete različnim dejavnostim, kot je kolesarjenje, sprehodi, odkrivanje kulinarike in zgodovine kraja in države. V kolikor imate zdravstvene težave, bodo za vas posrbeli s pomočjo različnih terapij, ki so plod znanja iz različnih koncov sveta. Izvajajo Avstralsko terapijo, Indijsko terapijo… Glede na vaše težave vam bodo svetovali o najboljših možnih rešitvah.

Terme Slovenija so lahko odlična točka tudi za športne klube, ki se odpravijo na skupne priprave. Na enem mestu imajo vso opremo, ki jo potrebujejo za trening, regenracijo in napredek. Po naši oceni so najboljše terme v Sloveniji terme Laško, saj nam ponujajo veliko različnih in kvalitetnih storitev.

 

terme Slovenija
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *