Študentska dela od doma

Študentska dela od doma ima veliko pozitivnih plati in prinaša številne izkušnje. Poleg tega je lahko tovrstno delo tudi izredno zanimivo. V nadaljevanju tokratnega članka bomo predstavili nekaj prednosti, ki jih prinašajo študentska dela od doma. Če želiš izvedeti več informacij o tej tematiki, te prijazno vabimo, da nadaljuješ z branjem. 

Pogoji za študentska dela od doma

Najprej naj omenimo, da so študentska dela od doma po navadi precej zanimiva, vendar imajo določene pogoje. Dela od doma zahtevajo torej drugačne delovne pogoje, kot na delovnem mestu v službi. Za kakovostno delo od doma je običajno potrebno imeti prenosni računalnik in internetno povezavo. Velikokrat je zahtevan tudi kopirni stroj in video kamera. Vse to pa je potrebno umestiti v ustrezen prostor, kjer bosta zagotovljena mir in tišina. Osebe, ki dobijo to priložnost za opravljanje tovrstnega dela, so skorajda vedno zelo vesele. To so po navadi študenti ali dijaki. Slednji se ob delu od doma lahko še učijo in opravljajo druge obveznosti, obenem pa si nabirajo delovne izkušnje. 

Če tudi ti iščeš ponudbo študentska dela od doma, ti svetujemo, da klikneš na zgornji odebeljeni napis. Že v naslednjem trenutku se boš znašel na spletni strani znanega študentskega servisa Mjob. Slednji ima skozi celo leto na voljo številna tovrstna dela, kar pomeni, da se lahko kadarkoli vključiš vanje. Če ti je katero izmed prikazanih del všeč, potem ti svetujemo, da se prijaviš s prošnjo. Nekatera podjetja zahtevajo, da prošnjo pošlješ v fizični obliki, med tem ko pri večini velja poslana prošnja preko elektronske pošte.

študentsko delo od doma

Pripravljanje za razgovor za študentsko delo

V primeru, da te bo delodajalec povabil na razgovor, se ustrezno pripravi. Pri pogovoru bodi suveren, odločen in ne pozabi na svoje prednosti, zaradi katerih si boljši od drugih kandidatov. V kolikor izpolnjuješ pogoje za delo preko študentskega servisa, lahko z delodajalcem pred pričetkom dela določita urno postavko in pogoje dela. Pomembno je, da prisluhneš delodajalcu in upoštevaš vse njegove zahteve, ki so potrebne za opravljanje dela.

Toplo ti priporočamo, da si pred pričetkom nujno zagotoviš napotnico, saj boš v nasprotnem primeru svojo počitniško delo opravljal »na črno.« Napotnica je izredno pomemben dokument, zato zanjo velja nekaj osnovnih pravil. Poznamo dve vrsti napotnice, in sicer enkratno in stalno. Enkratna napotnica ima veljavnost le za točno določeno obdobje, stalna pa do preteka statusa. Dejstvo je, da mora biti (tako ena kot druga) izdana pravočasno – torej pred pričetkom dela. Poleg tega mora biti dostopna na lokaciji, kjer opravljaš delo. Izredno priporočljivo oziroma zaželeno je, da podjetja vodijo delovodnik ur za dijake/študente enako kot za redno zaposlene. Na tem mestu ti sporočamo, da ne bo nič narobe, če boš svoje ure beležil tudi sam.

priprava za razgovor

Dvig napotnice za študentsko delo

Študentsko napotnico lahko dvigneš v vseh poslovalnicah študentskega servisa Mjob. Naročiš pa jo lahko tudi preko njihove spletne strani ali telefonske številke tvoje lokalne poslovalnice. Pogoj za izdajo omenjenega dokumenta je urejeno članstvo. Urediš ga lahko preko spleta ali pa kar osebno v eni izmed poslovalnic. Bodi pripravljen, saj moraš ob naročilu študentske napotnice sporočiti naslednje podatke: priimek in ime, člansko številko ali rojstni datum, naziv delodajalca, pri katerem boš delal, vrsto dela ter datum pričetka in zaključka dela. Ker je teh podatkov precej, ti svetujemo, da jih pripraviš v naprej. Tako bo vse skupaj potekalo hitreje in tekoče. Ali si vedel, da vsi državljani Slovenije, ki sicer študirajo na univerzah v tujini, lahko delajo preko napotnice? Ja, tudi to je mogoče! Dokazilo o statusu je v tem primeru potrdilo o vpisu na tuji šoli oziroma na fakulteti. 

napotnice

Kaj še čakaš? Hitro klikni na zgornji odebeljeni napis in prebrskaj med ponudbo študentska dela od doma. Verjamemo, da boš tudi ti našel delo, ki ti bo pisano na kožo.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *