Rabljena vozila Slovenija

Rabljena vozila Slovenija si lahko ogledate na povezavi, ki smo jo priložili v samem začetku našega članka. Mi pa bomo za vas v današnjem članku pregledali nekaj glavnih elementov nakupa rabljenih vozil. Prav rabljena vozila so v primerjavi z novimi vozili veliko bolj “zanimiva” za nakupovanje. Sploh kadar se ozirate za rabljenimi vozili Slovenija, ki so starejša od 10 let. Prav ta so bila najverjetneje v zadnjih letih servisiranja izven uradnega servisa.
To avtomatsko pomeni, da o zgodovini rabljenega avtomobila ne morete trditi, da je resnična.

Rabljena vozila Slovenija

Prav zaradi tega smo za vas pripravili članek z naslovom rabljena vozila Slovenija, kjer se bomo osredotočili na različne tipe ponudnikov rabljenih vozil. Pregledali bomo kakšne so slabosti in prednosti različnih prodajalcih in vam zaupali na katere stvari morate pri nakupovanju rabljenega avta biti pozorni prav vi.

Rabljena vozila Slovenija lahko kupite od treh različnih tipov prodajalcev rabljenih vozil. V nadaljevanju se bomo posvetili vsakemu tipu posebaj in pregledali morebitne prednosti in slabosti posameznih tipov.

Rabljena vozila Slovnija lahko kupimo od treh različnih tipov prodajalcev:

V kolikor rabljeno vozilo Sloveniji kupujete direktno od lastnika vozila imate naslednje prednosti in slabosti. Prednosti takšnega nakupovanje so, da lahko sami ocenite tip voznika in spoznate njgov način obnašanja. Z malo domišlije si lahko hitro ustvarite jasno sliko o njegovem obnašanju na cesti in prikrivanju morebirnih napak.

nakup vozila od lastnika

Slabost takšnega nakupovanja je predvsem ta, da morate servisno knjigo preveriti pri uradnem serviserju za določeno znamko. V Sloveniji je na področju rabljenih vozil mogoče zaznati tudi preprodajalce rabljenih vozil, ki za to sploh nimajo registriranega podjetja. Vozilo vam bodo poizkušali prodati pod pretvezo, da so ga uporabljali zgolj nekaj mesecev ali tednov. V resnici pa se “na črno” ukvarjajo s preprodajo rabljenih vozil. Takšnim prodajalcem je v prvi vrsti pomemben zgolj zaslužek. Prav zaradi tega vam predlagamo, da takšnim prodajalcem popolnoma ne zaupate.

Preprodajalci rabljenih vozil imajo registrirano dejavnost. Največkrat lahko opazimo da se prodajalci rabljenih vozil osredotočajo na zgolj nekaj znamk. Tako izbere dve do tri znamke med katerimi lahko izbirate. Prva slabost, ki jo lahko v večini zaznamo je torej ozka ponudba znamk. Druga stvar, ki nas lahko bode v oči je število vozil, ki so nam na razpolago. Manjši prodajalci rabljenih vozil imajo na zalogi zgolj nekaj 10 rabljenih vozil. Prav zaradi tega je izbira pravega veliko manjša. V kolikor imate specifične želje o modelu, moči motoraj, gorivu… boste pri takšnemu prodajalcu ravbljeno vozilo Slovenija, ki vam ustreza veliko težje našli.

preprodajalci rabljenih vozil

Ena izmed največjih slabosti takšnih prodajalcev je tudi želja po zakrivanju pravih prevoženih kilometrov. Po podatkih domače akencije naj bi v Sloveniji več ko 60 % rabljenih vozil na trgu imelo drugačno kilometrino, kakor jo zagovarjajo prodajalci.

Velikokrat lahko opazimo, da se prodajalci rabljenih vozil Slovenija hitro odpirajo in zapirajo. Enak prodajalec menjuje ime… Pred nakupom vam predlagamo, da natančno preverite mnenje drugih kupcev na spletu. Obstaja namreč velika možnost, da bo podjetje, ki vam je vozilo prodalo kmalu v stečaju ali zaprto. Tako ne boste imeli možnosti uveljavljanja različnih garancij, ki vam jo le ti pred nakupom ponujajo. Prav zaradi tega vam predlagamo, da pred nakupom rabljenega vozila Slovenija natančno preverite pozicioniranje prodajalca na trgu in izkušnje drugih prodajalcev. Velikokrat se namreč zgodi, da prav takšni prodajalci kupijo rabljena vozila, ki jih v večjih avtohišah zaradi ohranjenosti niso želeli odkupiti.

Avtohiše rabljena vozila prodajajo poleg novih vozil. Prav pri prodaji novih vozil je izredno pomebna prepoznavnost podjetja in zaupanje. Za obratovanje potrebujejo posebne licence, ki se navezujejo tako na servis vozil, kakor na prodajo vozil.

perprodajalci rabljenih vozil

V teh podjetjih se zavedajo, da lahko s slabim izgledom in prepoznavnostjo izgubijo kupce novih vozil. Prav ti so za podjetja najpomembnejši! Nakupovanje rabljenih vozil Slovenija vam prav zaradi tega priporočamo v avtohiši. V podjetju Avtotehniki Celje tako vsako vozilo pred odkupom pregledajo po več kot 103. točkah kontrole. V kolikor so na vozilu kakršnekoli napake jih pred prodajo odpravijo. Ker so prepričani o svoji kvaliteti vam pri nakupu nudijo tudi 12 mesečno garancijo na rabljeno vozilo Slovenija. To pomeni, da v primeru napake, ki se zgodi v naslednjih mesecih podjetje prezplačno to napako odpravi.

Nakup v Avtohišah je zato poledično za vas veliko boljša izbira. Prav tako vam bodo vaše staro vozilo ocenili in v kolikor želite vzeli “v račun”. Za svojo novo rabljeno vizlo Slovenija boste doplačali še zgolj razliko v znesku.

V avtohišah boste deležni tudi možnosti financiranje brez stroškov odobritve in obrestne mere. Več o akcijah, ki jih ima posamezna avtohiša se pozanimajte pri izbrani avtohiši.

Ena izmed izredno pomembnih prednosti nakupa rabljenih vozil Slovenija je tudi ta, da večje avtohiše natančno vodijo zgodovino posameznega vozila. Tako vsem vozilom, ki so obiskale servis ali zgolj zamenjale plevmatike popišejo kilometrino. Pred nakupom vse podatke primerjajo s trenutno kilometrino. Tako lahko že pred odkupom zelo natančno potrdijo zgodovino vozila. V kolikor zgre za vozilo, ki je mlaješe od 5 let pa so ti podatki nesporno pravilni, saj mora vozilo, če želi ohraniti garancijo biti servisirano iz strani pooblaščenih serviserjev.

Uradni center za servis vozil ima tako v vsakem trenutku dostop do celotne baze rabljenih vozil Slovenija in po celotni Evropi (odvisno od znamke).
Tudi mi pa si želimo, da bi podatke o kilometrini različne znamke združevale, ter tako onemogočile guljufijo na področju kilometrine.

Rabljena vozila Slovenija so odlična izbira, pri nakupu pa ne smete hiteti.

V kolikor vam je članek o rabljenih vozilih Sloenija všeč, vas vabimo, da nam pod komentarjih zaupate tudi svoje izkušnje iz področja nakupovanja rabljenih vozil in nam zaupajte kateri tip prodajalca izberete sami.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *