Palačinke s pivom

Palačinke s pivom se znajdejo na mizi mnogih gospodinjstev. Dodajanje piva v maso za palačinke je izjemno priljubljen pristop k pripravi mase, ki se ga mnogi poslužujejo že dolga leta. Poglejmo si zakaj so prav palačinke s pivom izjemno priljubljene in kako se lotimo priprave le teh. 

Mnogi jim rečejo tudi »zares popolne palačinke«. Zakaj pa je temu tako? Pivo poskrbi, da so palačinke izjemno mehke in lahke, v ustih pa se vam kar raztopijo. Z uporabo piva lahko popolnoma nadomestite mleko in vodo, vaše palačinke pa bodo izvrstne.

6 OKUSNIH RECEPTOV S PIVOM – Rundasekunda

Recept za palačinke s pivom

Poglejmo si kako se lotimo priprave palačink s pivom. Na svetu obstaja ogromno različnih receptov za pripravo palačink s pivom, mi pa vam ponujamo zgolj najbolj osnovnega. Recept lahko po svojih željah dodelate – dodate ali odstranite kakšno sestavino, kravje mleko nadomestite z rastlinskim, belo moko z ajdovo moko, mnogi pa masi dodajo tudi cimet za lepši vonj in bolj dodelan okus. Osnovni recept za palačinke s pivom vsebuje naslednje sestavine: 

  • približno 300 g moke 
  • 2 dl svetlega piva 
  • 1,5 dl mleka 
  • 1,5 dl vode 
  • 2 žlici stopljenega masla 
  • 1 jajce 
  • ščepec soli in sladkorja 

Priprava mase in pečenje palačink poteka po istem postopku, kot to naredimo pri navadnih palačinkah. Vse sestavine vključno s pivom zmešamo v veliki posodi. Maso mešamo tako dolgo, da dobimo lepo gladko zmes, ki je pripravljena za pečenje. Palačinke pečemo v nizki posodi dokler niso na obeh straneh zlato rjave barve. Predlog za serviranje: ponudimo jih lahko z javorjevim sirupom, medom, marmelado ali drugimi namazi po vaši želji. Serviranju lahko dodate tudi sezonsko ali suho sadje, priljubljeni pa so tudi oreščki kot so mleti lešniki in orehi. 

Palačinke s pivom lahko pripravite v prav vsaki domači kuhinji. So mehke in polne čudovitih okusov. Preizkusite naš recept in nam v komentar sporočite svoje mnenje! Želimo vam veliko kulinaričnih uspehov.

Preberite si tudi:
Recept za pivo
Laško pivo
Union pivo

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *