Movia

Movia je ime znanega posestva, ki obsega okoli 22 hektarjev. Od tega je ena polovica na italijanski strani Goriških Brd (Collio) in druga v Sloveniji. To posestvo je znano že od leta 1700. S poroko v letu 1820 je postalo v lastni družine Kristančič. Movia ni le ime za vino iz posestvo, ampak predstavlja način življenja v vsej njegovi veličini, čistosti narave in iskrenosti avtorja. Omenjeno ime je tudi oznaka za nadčasovnost in predvsem ime za vrhunske nadstandarde, ki jih pravi ljubitelji vin lahko iščejo po celem svetu dolga leta. Ponujajo lahkotne klasike, prek linije zrelih vin z odličnim potencialom primernim za staranje, pa tudi prava, edinstvena, posebna vina, ki jim na svetu ni enakih. Blagovna znamka Movia je danes resnično med najpomembnejšimi in najbolj pogosto nagrajenimi znamkami, ki so jih ocenjevali tako domači kot tudi tuji kritiki. Vse to in še več vam lahko ponudijo pod omenjenim imenom!

Movia

V koliko bi želeli spoznati katerega izmed najbolj prodajanih vin omenjene znamke, vam sporočamo, da ste na pravem mestu. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj različnih vin Movia, ki jih lahko naročite v spletni vinoteki eVino. Na tem mestu vas zato prijazno pozivamo, da nadaljujete z branjem članka.

Turno Cabernet Sauvignon (letnik 2018)

Prvi izdelek, ki vam ga želimo predstaviti, se imenuje Turno Cabernet Sauvignon (letnik 2018) omenjene blagovne znamke. Gre za vino, ki ima neprosojno rubinasto barvo. Ta spominja na zelo resni karakter caberneta. Zanj je značilna pozna trgatev v vinogradih Goriških Brd. Grozdje ročno obirajo s kratko dobo med trto in vrenjem (to je največ 2 uri). Zaznati je kompakten splet rdečih in še temno rdečih sadežev, ki pa jih obdaja naravnost fina nota zorenja v hrastu.

Turno Cabernet Sauvignon

Kot v slogu dobrih starih bordojcev. Njegov okus deluje nekoliko suho, vendar z lepo mero taninov in kislin. Slednje odražajo naravo sorte, klime (podnebja) in še vinograda. Gre torej za kompaktno, čvrsto vino, ki pa je šele na začetku svoje poti. Ta bo trajala vsaj še dve dekadi! Vino vsebuje 11,50 % alkohola. Za eno steklenico (0,75 litra) v vinoteki eVino boste odšteli 17,00 evrov. Svetujemo vam, da ga servirate pri temperaturi od 16 – 18 stopinj Celzija. Odlično se poda k naslednjim jedem: račjim prsam, jagenjčku, rdečemu mesu in mesu, ki je pečeno na žaru.

Modri Pinot (letnik 2013

Drugo vino, ki vam ga predstavljamo na tem mestu, pa se imenuje Modri Pinot (letnik 2013), Movia. Gre za sorto, ki je po eni strani zelo muhasta in obenem zahtevna sorta, po drugi strani pa pravi pokazatelj vinogradnikovega znanja. Ta sorta izhaja iz Burgundije v Franciji in je v Sloveniji bolj izjema kot pa pravilo.

Modri Pinot

Movia ravno iz tega razloga že vrsto let tu nima nikakršne konkurence. Cvetlica je resnično pravi modri pinot, ki ima dodane nežne note po usnju, podrasti in zemeljskimi notami. Vsi skupaj tvorijo prav izjemno vonjalno doživetje. V ustnih deluje nekoliko bolj suh, vendar s pogumno mero svilenih taninov in pravo mero kislin. Le-ti še bolj poudarijo njegov značaj in mu omogočijo dolgoživost. Za omenjeno pivo boste pri eVinu odšteli 44,00 evrov. Njegova idealna temperatura serviranja je od 16 do 18 stopinj Celzija. Vsebuje pa 12 % alkohola. Odlično se poda k naslednjim jedem: račjim prsim, rdečemu mesu, svežemu ali zrelemu siru.

Movia Magnum 

Nazadnje naj vam predstavimo še izredno kakovostno vino, ki se imenuje Veliko rdeče 2008 Magnum, Movia. Vino v ustih deluje izredno suho in elegantno, čeprav je taninov še vedno zelo veliko.

Movia Magnum

Njegova cvetlica vsebuje kar nekaj sadnih zaznav po črnih češnjah, pa po podrasti, dimu, katranu in še kančku po lesu. Za eno steklenico boste odšteli nekoliko več, in sicer 110,00 evrov. Nad njim boste naravnost očarani, zato ga boste spet in spet želeli okušati!

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *