Monoi Tahiti

Monoi Tahiti je že tisočletja ime za sveto olje Polinezijcev. Predstavlja precej pomemben del njihove tradicije in je zaradi tega mnogo več kot le proizvod za osebno nego. To olje je brez konzervansov, barvil, umetnih arom idr. in je narejen po stari tradicionalni recepturi. Zapišemo lahko, da je Monoi Tahiti dragocen koncentrat čutnosti, naravnosti in avtentičnosti. Pridobljen je z namakanjem svežih cvetov Tahitijske gardenije, ki se imenuje Tiara. Slednjo namakajo v kokosovem olju. Tako kot vsako naravno olje, se tudi omenjeno pri temperaturi nižji od 24°C strdi. Ravno zaradi tega ga je potrebno pred uporabo ustrezno utekočiniti. Ta naravni zaklad po steklenički spusti curek vroče vode ali pa ga je potrebno postaviti na sonce.

Monoi Tahiti

Očarljiv in sofisticiran vonj

Omeniti moramo, da Monoi Tahiti oddaja sofisticiran in predvsem izredno očarljiv vonj. Ali ste vedeli, da ima čudovit snežno beli cvet? Ta simbolizira nedolžnost in čisto nežnost, ki ima očiščevalne in obenem še pomirjevalne lastnosti. Prav tako je edinstven tudi kokos, ki raste iz koralne podlage na tahitijskih otokih (Cocos nucifera), imenujejo pa ga belo zlato Tahitija. Iz njega pridobivajo, čisto, nežno olje, ki se ne more primerjati po kakovosti glede hranilnih in vlažilnih sposobnosti.

Monoi Tahiti - Etnobotanika

Nazadnje moramo poudariti, da je to svetno olje prvi kozmetični proizvod na svetu, ki ima certifikat o poreklu in kvaliteti. Ta mu zagotavlja kvaliteto proizvodnega procesa ter kakovost in avtentičnost vseh sestavin v proizvodu, ki morajo biti 100 % polinezijske. Od vseh njihovih lepotnih ritualov in masaž, pa do nege dojenčkov se omenjeno olje uporablja za zaščito, hranilo, navlažitev in gladkost kože ter sprostitev. Nekateri jo uporabljajo tudi pri aromaterapiji. Ta dragoceni naravni dar, hitro prodre skozi povrhnjico in jo nahrani, navlaži ter stimulira. Olje lahko nanesete na telo ali obraz, in sicer takoj po tuširanju ali kopanju.  Tako bo navlažil vašo kožo, še preden se boste otrli z brisačo.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *