Menjava gum Celje

Menjava gum Celje – kam na menjavo gum? Avtomobilu je potrebno dvakrat leto zamenjati gume. Zakaj je temu tako, kdaj je potrebno gume menjati in kam na menjavo gum v Celju vam predstavljamo v nadaljevanju članka.

Menjava gum Celje

 

Zakaj moramo menjati gume?

Pnevmatike so izjemno pomemben dejavnik za varno vožnjo. Letne pnevmatike nudijo boljši oprijem cestišča, skrajšajo zavorno pot in vam omogočajo, da prihranite nekaj goriva v mesecih, ko ni snega in poledice. Gumena zmes letnih pnevmatik je manj elastična od zimskih pnevmatik, kar se pozna predvsem pri višjih temperaturah. S tem razlogom doživljamo tudi večje udobje v vožnji po suhi cesti.

Letne pnevmatike so boljše za doseganje večjega števila kilometrov in pripomorejo k večji stabilnosti krmiljenja. Letne pnevmatike so narejene za višje temperature in se lažje oprimejo suhega cestišča, a so vseeno zasnovane tako, da omogočajo varno vožnjo tudi po mokrem cestišču. Zasnovane so tako, da vsebujejo rebra, prečne kanale in utore, ki zagotavljajo varno vožnjo za poletne razmere na cestah. Minimalni profil za letne gume, ki je zakonsko določen, znaša 1,6 mm.

Menjava gum Celje - Avtotehnika Celje

Menjava gum je zakonsko določena in poskrbi za optimalno prilagajanje pnevmatik vremenskim razmeram. Letne pnevmatike, zaradi drugačne zmesi niso primerne za zimske razmere, zato jih je potrebno pred vsako zimo menjati. Zimske gume nam omogočajo večji oprijem cestišča v zimskih razmerah, posledično pa je vaša pot varnejša in poraba goriva nižja. 

Letne pnevmatike je potrebno za zimske zamenjati do 15. novembra, le-te pa ostanejo nameščene vse do 15. marca, ko je potrebno vašega jeklenega konjička zopet obuti z letnimi pnevmatikami. 

Gume je potrebno zamenjati tudi ob prekomerni obrabi. Ta je običajno vidna in jo lahko brez težav opazimo, saj nima več ustreznega profila. Obrabo gum pa lahko najhitreje preverite tako, da izmerite globino profila gume. Za letne velja profil 1,6 mm za zimske pa 3 mm. 

Menjava gum Celje

Kam na menjavo gum v Celju

Ob vidni obrabi gum ali potrebni letni menjavi pnevmatik lahko obiščete Avtotehniko Celje, kjer bodo izkušeni strokovnjaki poskrbeli za menjavo in uravnoteženje vaših pnevmatik. S tem pa poskrbeli za varno vožnjo kamorkoli že greste. Menjava gum Celje – Avtotehnika Celje je prava izbira za vaše prevozno sredstvo.

Morda vas zanima tudi:
Avtotehnika Celje
Menjava pnevmatik Celje
Avtoličarstvo Celje

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *