Mašina za mletje mesa

Mašina za mletje mesa je stvar brez katere si delo z mesom najverjetneje na znamo predstavljati. V tem članku bomo pregledali nekaj osnovnih karakteristik, ki jih imajo mašine za mletje mesa in pregledali ponudbo.

Mašine za mletje mesa so primerjali med seboj glede na velikost in namen uporabe. Na spletni strani podjetja Vi-Ja smo pregledali ponudbo.

V njihovi ponudbi lahko najdemo mašine za mletje mesa, ki se med seboj razlikujejo glede na namen uporabe. Ločimo jih na profesionalne in mašine za domačo uporabo. Kakšna pa je razlika v praksi? Je stroj, ki je namenjen domači uporabi slabše kvalitete?

Odgovor na to vprašanje je izredno preprost. Mašina za mletje mesa, ki je namenjena domači uporabi ima enako kvaliteto izdelave in enako dobro predeluje meso. Glavna razlika v primerjavi z mašino za mletje mesa, ki je namenjena profesionalni uporabi, pa lahko najdemo pri kapaciteti.

Profesionalne mašine za mletje mesa namreč razpolagajo z “hitrejšimi” obrati in lahko v eni uri predelajo več kot 10 x večjo količino, kakor stroji za domačo uporabo. V kolikor imate doma nekajkrat na leto koline, bodo za vas popolnoma zadostovali manjši stroji, ki lahko v eni uri predelajo do 100 kilogramov mesa.

Za podjetja, ki pa se dnevno srečujejo z večjo predelavo mesa, pa so na voljo različni stroji. Najzmoglivejša mašina za mletje mesa lahko v eni uri predela več kot 1000 kilogramov mesa.

Mašino za mletje mesa tako uporabniki in prodajalci z razlogom uvrščamo v nepogrešljiv del mesarske opreme, brez katerega si ne znamo predstavljati naša opravila.

Preberite tudi ostale naše članke o:

mašina za mletje mesa
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *