Žaga za kosti

Žaga za kosti

Žaga za kosti je eden izmed pripomočkov, ki ga potrebujemo pri kolinah. Prav tako je nepogrešljiv pripomoček pri vseh mesarjih. S pomočjo žage za kosti namreč žagajo različne kosti, ki jih z mesarsko sekiro ne morejo spraviti narazen.

Žaga za kosti je tako del mesarske opreme, ki jo potrebujemo pri predelavi različnega mesa.

V nadaljevanju članka bomo za vas predstavili različne žage za kosti. V trgovini lahko izberete med ročno žago za kosti, ter električno žago za kosti.

Ročna žaga za kosti

Ročna žaga za kosti je namenjena vsem “domačim” predelovalcev mesa, ki imajo koline nekajkrat na leto in žage ne uporabljajo prav vsak dan. Za rezanje kosti moramo uporabljati zgolj žago, ki je namenjena temu. V drugačnem primeru se lahko na mesu pojavijo koščki materijal, ki smo ga predhodno rezali. Prav tako pa za razlikuje dolžina lista in sam list za rezanje.

Ročna žaga za kosti je narejena iz nerjavečega materijala in ergonomskega PVC ročaja. Izbirate lahko med različnimi dolžinami. Največkrat gre za 30 in 50 mm. Ko se list obrabi ga preprosto in hitro zamenjate. Za to ne bose potrebovali orodja, saj boste vse lahko opravili zgolj z roko.

Električna žaga za kosti

Električna žaga za kosti se uporablja v industriji, kjer potrebujejo razrez mesa oziroma kosti vsak dan. Pregledali bomo dimenzijo, težo, moč in ostale karakteristike, ki so za vas pomembne.

Električna žaga ima dimenzije 850x420x520. Teža žage je 32 kilogramov. Moč motorja pa znaša 0.75/1,1kW, ki deluje pod električno napetostjo 230/400 V. Pri rezanju uporablja dolžino lista 1720 mm, ki ga lahko sami preprosto zamenjate.

Takšna žaga je namenjena predvsem za profesionalno uporabo. Ponekod pa jo lahko najdemo tudi za domačo uporabo. V celoti je namreč izdelana iz nerjavečega materijala, ki je nezahteven za čiščenje. Žago je izredno lahko upravljati, saj ima zgolj 3 gumbe. Takšne žage so znane po dolgi življenski dobi, zato vam predlagamo, da se odločite za električno, v kolikor imate letno v predelavi večje količine mesa.

Zaključek

V kolikor se odločate za nakup žage za kosti vam predlagamo, da se obrnete na priznanega proizvajalca in prodajalca žag v Sloveniji. Podjetje Vi-Ja vam lahko nudi hitro in ugodno svetovanje pri nakupu. V kolikor ste v negotovosti kater žago izbrati smo prepričani, da vam bodo znali pomagati in pravilno oceniti situacijo glede na vaše potrebe pri delu.

Vabimo pa vas tudi, da si preberete ostale članke na pordočju mesarske opreme!

Žaga za kosti
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *