Kakšne so sestavine naravnih barv za lase?

Kakšne so sestavine naravnih barv za lase? Poudariti moramo, da so naravne barve za lase narejene iz zmletih listov različnih rastlin. Na spletni strani Etnobotanika si lahko ogledate pestro ponudbo 100 % naravnih barv za lase, ki vključujejo zmlete liste naslednjih rastlin: ekološka kana, indigo, sena, amla in hibiskus. Omenjene barve lahko naročite v spletni trgovini Etnobotanika (1 paket vsebuje 100 gramov). Za 1 paket boste odšteli 14,90 evrov. Če želite še bolj natančen odgovor na zastavljeno vprašanje (kakšne so sestavine naravnih barv za lase?), pa vam svetujemo, da si na njihovi spletni strani za posamezno naravno barvo preberete opis sestavin. 

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tej tematiki, zato vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Naravne barve za lase so izredno učinkovite

Že na začetku moramo omeniti, da so te 100 % naravne barve zaradi svojih naravnih sestavin izredno učinkovite. Barve imajo tudi precej veliko pozitivnih učinkov – so najboljše negovalke las, saj jim dajejo svilnat otip, prožnost, volumen in čudovit lesk. Poleg tega lase nahranijo in izboljšajo njihovo strukturo. To je še posebej pomembno poleti ali pozimi zaradi vremenskih sprememb. Omenjene ekološke naravne barve »body art« kakovosti so primerne za ženske in moške (ne glede na njihov odtenek las). Uporabljajo jih torej lahko tudi rdečelaske, z različnimi kombinacijami barv za lahko dosežete tudi rjave, črne, kostanjeve ali pšenične odtenke las. Če se še vedno sprašujete »kakšne so sestavine naravnih barv za lase?«, vam sporočamo, da vsebujejo le zmlete liste rastlin.

Naravne barve za lase so izredno učinkovite

Ekološka sena

Slednji nimajo nič skupnega s komercialnimi, kemijskimi barvami za lase. Lase namreč obarvajo po čisto drugem postopku kot kemijske barve. Vedite, da lahko s temi ekološkimi naravnimi barvami popolnoma prekrijete sive lase, si pozdravite lasišče (kana in sena delujeta namreč tudi zdravilno) in poskrbite za močnejše lase ter preprečite njihovo izpadanje (tudi pri hormonskem izpadanju las). Te barve so primerne za vse. Predvsem pa jih rade uporabljajo nosečke, doječe mamice in bolniki, ki okrevajo po kemoterapiji. 

Ekološka sena - Kakšne so sestavine naravnih barv za lase?

Pa naj vam na kratko na tem mestu predstavimo še nekaj temeljih podatkov o ekološki seni. Ta naravna barva se uporablja zgolj kot naravno negovalo za lase. Sena vsebuje zlato-rumen pigment. Gre torej za enega izmed najbolj naravnih negovalnih sredstev za lasišče in lase. Slednjim daje zlat sijaj ter svilnat opit. Blagodejno vpliva na lasišče, še posebej v primeru, ko se borite s prhljajem, mastnim lasiščem ali glivičnimi obolenji. Če tudi vi želite preizkusiti te zares edinstvene barve, vam svetujemo, da čim prej kliknete na zgornji odebeljen napis (kakšne so sestavine naravnih barv za lase?) in naročite izbrane barve ali barvo tudi vi! Zagotavljamo vam, da boste nad končnim rezultatom popolnoma navdušeni!

 

Pogosta vprašanja

Kaj so naravne barve za lase?

Naravne barve za lase so barvila, pridobljena iz zmletih listov rastlin, kot so ekološka kana, indigo, sena, amla in hibiskus. Te barve so 100% naravne, brez dodanih kemikalij in umetnih barvil, zato so bolj zdrava alternativa tradicionalnim, kemičnim barvam za lase.

Kako delujejo naravne barve za lase?

Naravne barve za lase delujejo tako, da zmleti listi rastlin ob stiku z vodo sprostijo pigment, ki se nato veže na zunanjo plast las, jim daje barvo ter hkrati neguje lase in lasišče. Različne rastline dajejo različne barvne odtenke, ki jih lahko kombinirate za dosego želenega rezultata.

Ali lahko s pomočjo naravnih barv za lase prekrijem sive lase?

Da, z uporabo naravnih barv za lase lahko popolnoma prekrijete sive lase. Ključ do dobrega prekrivanja sivih las je pravilna priprava mešanice in upoštevanje priporočenega časa delovanja, da pigmenti lahko prodrejo v lase in jih učinkovito obarvajo.

So naravne barve za lase primerne za vse tipe las?

Naravne barve za lase so primerne za vse tipe in odtenke las. Odvisno od izbrane rastline lahko dosežete različne odtenke, od rdečih do črnih, rjavih in kostanjevih. Za dosego specifičnih odtenkov je mogoče rastlinske prahe med seboj mešati.

Kako dolgo trajajo rezultati barvanja z naravnimi barvami?

Trajnost barve je odvisna od več faktorjev, vključno z vrsto in barvo las pred barvanjem, pogostostjo umivanja las in uporabo izdelkov za lase. Na splošno naravne barve zbledijo počasneje kot kemične barve, vendar se lahko z rednim nanosom ohranja intenzivnost barve.

Ali je uporaba naravnih barv za lase varna?

Da, uporaba naravnih barv za lase je varna, saj ne vsebujejo škodljivih kemikalij in alergenov, ki so pogosto prisotni v kemičnih barvah.

Kje lahko kupim naravne barve za lase?

Naravne barve za lase lahko naročite v spletni trgovini Etnobotanika, kjer so na voljo različne rastlinske barve vrhunske kakovosti. Vsak paket vsebuje 100 gramov prahu in stane 14,90 evrov. Pred nakupom se lahko na njihovi spletni strani podrobno seznanite z opisom sestavin posamezne naravne barve.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *