Hidrolat žajblja

Hidrolat žajblja je cvetna vodica, ki ima zdravilne učinkovine z zelo širokim spektrom delovanja. Primerna je namreč za nego problematične, mastne ali aknaste kože. Slednjo pa obenem vlaži, ščiti in neguje. Poleg tega lahko hidrolat žajblja nadomesti antibiotik.

Če želite o tem izdelku in rastlini žajbelj izvedeti še več informacij, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli veliko novega! 

Kaj je žajbelj

Žajbelj je rastlina, ki vsebuje mnoge zdravilne učinkovine. Slednje pa mu omogočajo širok spekter delovanja na kožo, lase idr. Žajbelj je tudi ena izmed redkih rastlin, ki lahko učinkovito nadomesti antibiotik. Kot zanimivost na tem mestu vam moramo sporočiti, da je do odkritja antibiotika (leta1928)  ta rastlina za marsikoga pomenila razliko med življenjem in smrtjo. V njem je namreč mogoče najti več kot 60 učinkovin z zdravilnim delovanjem, ki med seboj delujejo sinergično. Med njimi so glavne naslednje učinkovine: alfa in beta tujona,  limonene+18, cineol,  kamfor,  kamfen, alfa pinen, borneol, beta pinena, alfa humulen ter viridiflorol.

žajbelj

Kako se uporablja hidrolat žajblja

Sedaj pa vam bomo predstavili postopek, kako se pravilno uporablja hidrolat žajblja. Najprej naj omenimo, da je slednji 100 % čist, ne vsebuje dodatkov ali konzervansov, mikrobiološko testiran in primeren za uživanje. Namenjen je za notranjo ali zunanjo uporabo. Verjetno veste, da te tekočine praviloma ni potrebno redčiti. Lahko pa jo uporabljajo vsi, vsak dan. Kljub vsemu je priporočljivo, da pred uporabo na koži opravite test. Pa naj vam predstavimo, kakšna je zunanja uporaba hidrolat žajblja.

Kako se uporablja hidrolat žajblja

Uporablja se kot tonik za mastno lasišče. V tem primeru namreč preprečuje razmnoževanje glivic in bakterij na lasišču, uravnava delovanje žlez lojnic ter obenem preprečuje vnetja in srbenje lasišča. Uporablja se tudi kot tonik za obraz, in sicer pri mastni ter aknasti koži. Zaradi svoje vodne baze lahko prodre globoko v kožo in močno protivnetno deluje na vse njene plasti. Poleg tega stimulira mikrocirkulacijo kože in s tem njeno hitro regeneracijo.

Zaradi primernega Ph naredi zaščitni sloj na koži in jo na ta način še dodatno zaščiti pred zunanjimi vplivi. obenem pa jo naredi gladko in mehko na otip. Tudi tonik za telo hidrolat žajblja je izredno priljubljen, saj stimulira limfo in topi podkožno maščobo. Omenjeni hidrolat je izjemen stimulator limfe ter s tem njen čistilec. Za tiste, ki imajo počasno delovanje limfe je priporočljivo, da si limfne vozle namažejo s to tekočino. Zaradi svojega lipolitičnega delovanja (topi podkožno maščobo) in ga velikokrat uporabljajo v boju proti celulitu. To tekočino je potrebno nanesti na kožo in pustiti, da ga vpije (2-3x na dan). Nanašate ga lahko z vato ali pa z manjšo razpršilko, in sicer po umivanju. S krožnimi gibi pa ga je potrebno vtreti v lasišče in ga nato sprati. 

Kako se hidrolat žajblja notranjo uporablja

Pa naj vam predstavimo še notranjo uporabo. Primerna je za ustno higieno, kjer se uporablja kot ustna vodica po umivanju zob. Preprečuje tudi nastanek kariesa, aft in krvavenje dlesni. Poleg tega je tekočina izredno učinkovita, kadar ima človek vneto grlo. Takrat je hidrolat potrebno grgrati – večkrat na dan. 

Ekološki hidrolat žajbelj

Če tudi vi želite preizkusiti to zdravilno tekočino, vam svetujemo, da jo naročite kar preko spletne trgovine Etnobotanika. Za eno steklenico (500 ml) boste odšteli 14,90 evrov. Prepričani smo, da boste po redni uporabi več kot zadovoljni in vam ne bo žal niti centa. V omenjeni spletni trgovini si oglejte še ostalo ponudbo, ki so jo pripravili za vse vas. Izbirate lahko tudi med številnimi naravnimi ekološkimi šamponi za lase ter olji. Kompleti izdelkov pa so lahko zares lepo darilo za obdarovanje vaših najdražjih. Slednji se bodo zagotovo razveselili teh naravnih izdelkov, ki so preprosto najboljši! Za več informacij in ogled ponudbe pa kliknite na zgornji odebeljeni napis.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *