Hidrolat kamilice

Hidrolat kamilice ponuja zdravilne učinkovine, ki jih enostavno morate preizkusiti tudi vi! Hidrolat kamilice je primeren za čiščenje občutljive kože pri odraslih in otrocih. Deluje izredno antiseptično, oži pore, zmanjšuje mastnost kože (uravnava izločanje sebuma) in je primeren za aknasto najstniško kožo. Običajno se uporablja kot tonik za obraz, učinkovito odstranjuje ličila in nečistoče, primeren pa je tudi za navlažitev kože pred nanosom kreme. Hidrolat kamilice oziroma svetna voda ne vsebuje alkohola ter konzervansov in je 100 % čist. Izdelek je tudi mikrobiološko testiran in primeren za uživanje. Prav tako hidrolat kamilice tudi sprošča, pomirja in uspava. Ravno zaradi tega lahko blagodejno učinkuje deloholikom, hiperaktivnim otrokom in dojenčkom. 

Hidrolat kamilice

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili priljubljeni izdelek – hidrolat kamilice, ki ga lahko naročite preko spletne trgovine Etnobotanika. Prijazno vabljeni, da nadaljujete z branjem, saj boste izvedeli veliko novih in zanimivih informacij.

Ekološki hidrolat kamilice – 100% čist

Vedite, da se lahko omenjeni izdelek uporablja za zunanjo in notranjo uporabo. Ker ima zelo kiselkast pH (3.0 – 3.3) se ne priporoča za suho kožo. Sicer pa je primeren za občutljivo kožo, alergije in iritacije (rdečica, ekcemi, akne, psoriaza, vročični izpuščaji). Izdelek se uporablja tudi za nego kože po sončenju ali po britju. Za vnete oči lahko naredite obkladek, obenem pa ga lahko poškropite po razpokanih bradavicah in z vato nanesete n na plenične izpuščaje. Pri notranji uporabi se največkrat uporablja kot dodatek (1 kapljica) k vodi ali čaju proti zaustavljanju driske, vtrete ga lahko v dlesni pri rasti zob. Kot smo že omenili, je primeren za boljši spanec, saj ga lahko zvečer (eno žličko) dodate v  skodelici čaja. Več kot učinkovito deluje tudi pri pomiritvi hišnih ljubljenčkov, kadar so pod stresom. Na tem mestu naj omenimo, da za uporabo hidrolatov običajno ni potrebno dodatno redčiti. Lahko jih uporabljate skorajda vsi – vsak dan. Kljub temu vam svetujemo, da pred (notranjo ali zunanjo) uporabo naredite kožni test.

Ekološki hidrolat Kamilica

Tako, pa smo prišli do konca tokratnega članka. O načinih in uporabi omenjenega izdelka lahko pridobite še več informacij na spletni strani podjetja Etnobotanika. Področja in načini uporabe so namreč povzeti iz knjig ali referenčnih strokovnih spletnih mest. Podatki so informativne narave in ne predstavljajo zdravstvenih informacij. Kadarkoli se odločite za njihovo uporabo, to storite na lastno odgovornost. Prav tako lahko na njihovi spletni strani opravite tudi nakup tega edinstvenega izdelka. Ko boste imeli hidrolat doma, ga shranite v temnem in hladnem prostoru. Po odprtju pa ga obvezno hranite v hladilniku, saj bo le tako ohranil svoje najboljše učinkovine.

Za še več informacij in podatkov o tem izdelku (ter ostali ponudbi ekoloških izdelkov – za nego kože, las) pa kliknite na zgornji odebeljeni napis. Ne odlašajte in sebi ali svojim bližnjim privoščite le najboljše!

Oglejte si tudi članek o hidrolatu žajblja, hidrolatu rožmarina in hidrolatu vrtnice.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *