Ekološko barvanje las s kano

Ekološko barvanje las s kano je lahko samostojno ali pa v različnih kombinacijah s seno, amlo, indigom ali pa hibiskusom. Čim bolj točno razmerje posameznih rastlin je sicer odvisno od vaše osebne recepture.

Kaj potrebujete za ekološko barvanje las s kano

Za ekološko barvanje las s kano potrebujete: ustrezno količino kane v prahu in ustrezno količino tekočine (ohlajen čas pelina ali žajblja, destilirana voda idr.), posodo s pokrovom (plastično, stekleno ali keramično), leseno žlico, zaščitne lateks rokavice, zaščitno ogrinjalo, prozorno folijo za živila, kuhinjske papirnate brisačke v roli ter  silikonsko spatulo oziroma lopatico za nanos zmesi na lasišče.

kana

Postopek za pripravo zmesi

Sedaj pa vam bomo predstavili postopek za pripravo zmesi. Najprej morate v posodo stresti ustrezno količino kane v prahu in ustrezno količino tekočine. Natančne podatke o količini najdete s klikom na zgornji odebeljeni napis. Vedite, da tekočina ne sme imeti več kot 40 °C. Potem morate z leseno žlico mešati tako dolgo, da dobite zmes gostote jogurta. Posodo nepredušno zaprete še s pokrovom ali prozorno folijo za živila in jo za 24 ur pustite stati na sobni temperaturi. Včasih se zgodi, da se kaninega prahu ne porabi v celoti, v takih primerih je potrebno vrečko nepredušno zapreti in jo hraniti v originalni embalaži (na suhem in čim bolj temnem prostoru). Pripravljeno zmes morate vedno nanašati na suhe umite lase. Pred barvanjem pa je potrebno zmes še enkrat dobro premešati, da postane čim bolj gladka. Roke si preventivno zaščitite z lateks zaščitnimi rokavicami in okrog ramen ogrnite zaščitno ogrinjalo.

kana prah

Potek barvanja

Ekološko barvanje s kano poteka tako, da je potrebno zmes na lasišče nanesti s silikonsko spatulo. Nanašati začnite na prednjem delu lasišča, potem pa postopoma nanašajte po prečah, ki so v razmaku 1 cm. Da se zmes ne bi zasušila na lasišču, glavo ovijte še s prozorno folijo za živila. Zmes pa pustite delovati do 4 ure. Po 4 urah odstranite prozorno folijo in lase izpirajte toliko časa, da iz njih odteče čisto vsa zmes. Nato si na lasišče nanesite šampon in ga dobro vtrite. Saj boste le tako odstranili vse ostanke zmesi, ki se oprijemajo lasišča. Nato lase splaknite pod vodo in posušite. Prepričani smo, da boste zadovoljni z učinkom ekološko barvanje las s kano. Če tudi vi želite preizkusiti kano kot popolno naravno barvo za lase, vam svetujemo, da opravite nakup le-te preko te spletne trgovine. Za en paket boste odšteli le 14,90 evrov.

Prepričani smo, da bo ta naravna obloga vašim lasem povrnila lesk, spodbudila bo rast las, preprečila nastanek prhljaja na lasišču, poleg tega pa bo še učinkovito in trajno prekrila sive lase. To je zares super učinek, ki ga enostavno morate preizkusiti tudi vi. Že v tem trenutku kliknite na zgornji odebeljeni napis (ekološko barvanje las s kano) in preglejte pestro ponudbo naravnih oblog za lase, ki so jo pripravili za vas!

Pogosta vprašanja

Zakaj izbrati ekološko barvanje las s kano?

Ekološko barvanje las s kano je priljubljena izbira za mnoge, ki si želijo naravne alternative kemičnim barvam za lase. Kana ne samo da barva lase, ampak jih tudi neguje, krepi in ščiti. Poleg tega, da kani dodajajo različne rastline, kot so sena, amla, indigo ali hibiskus, lahko dosežemo različne odtenke in intenziviramo negovalne učinke.

Kako izbrati pravo količino kane za mešanico?

Pravilna količina kane je ključna za doseganje želene gostote in učinkovitosti barvne mešanice. Razmerje med kano in tekočino je odvisno od dolžine in gostote vaših las. Na splošno morate iskati zmes, ki ima konsistenco jogurta, za kar so potrebni natančni podatki, ki so na voljo na spletni strani Etnobotanike.

Kako dolgo naj kana deluje na laseh?

Čas delovanja kane na laseh se lahko razlikuje glede na želeno intenzivnost barve. Običajno je priporočljivo, da kana na laseh ostane od 1 do 4 ure. Daljši čas delovanja bo privedel do intenzivnejše barve in boljšega negovalnega učinka.

Kako pogosto lahko uporabljamo kano za barvanje las?

Frekvenca uporabe kane za barvanje las je odvisna od rasti vaših las in kako hitro se izpira barva. Na splošno je varno uporabljati kano vsakih 4 do 6 tednov. Redna uporaba kane ne samo da ohranja želeni odtenek, ampak tudi krepi in neguje lase, kar vodi do bolj zdravih in močnejših las.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *