BIO vina

BIO vina pridelujejo brez dodatnih sulfitov in kakršnih koli drugih konzervansov, ki bi povzročila slabo počutje ali pa morebiti glavobol. Poleg tega so BIO vina rezultat nenehnega prizadevanja za izboljšanje kakovosti, s poudarkom blagodejnega vpliva na zdravje vseh potrošnikov. To pomeni, da v sebi nosijo prav posebno »noto«, ki lahko ima zelo pozitiven učinek na človeka. Zahvaljujoč modernim tehnikam pridelave vina je proizvajalcem uspelo obdržati izredno dobro kakovost vina, ki pa je (kot smo že omenili) v primernih količinah obenem tudi zelo dobra za zdravje in počutje. Ali ste vedeli, da za pridelavo vina brez dodanega žvepla skrbno ročno potrgajo le zdravo grozdje? Ja, prav ste prebrali. Omenjeno zdravo grozdje mora biti v prvi fazi zrelosti, saj so takrat sestavine v grozdju naravno uravnotežene. Vsa BIO vina so vina iz ekološko pridelanega grozdja.

BIO vina

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili nekaj BIO vin, ki jih lahko naročite v spletni vinoteki eVino. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. 

BIO vino Šumenjak

Najprej vam predstavljamo odlično EKO vino Šumenjak EKO Renski Rizling (letnik 2019). Gre za intenzivno, čisto aromo plemenite plesni, ki se prepleta z zaznavami zrelega sadja, medu in še suhega cvetja.

BIO vino Šumenjak

To vino je izjemno polno, okusno, uravnoteženo in posledično tudi prijetno. Pookus je trajen, saden in spominja na vinogradniško breskev. Sodi med sveža bela vina in vsebuje 12,50 % alkohola. Za steklenico (0,75 litra) boste v omenjeni vinoteki odšteli 9,90 evrov. 

Šumenjak EKO Modri Pinot

Sledi Šumenjak EKO Modri Pinot (letnik 2019), ki je srednje intenzivne rubinaste barve z granatnimi odtenki. Sortno značilna cvetiva vas bo spomnila na zrele češnje, toast, začimbe in jagodičevje.

Šumenjak EKO Modri Pinot

Lahko bi rekli, da je po okusu vino izredno elegantno, kompleksno, kisline in tanini pa so skladni. To vino po stilu sodi med bogata rdeča vina in vsebuje 12,30 % alkohola. Za eno steklenico boste odšteli 12,90 evrov. 

Movia EKO Sivi Pinot Ambra

Ali smo vas že navdušili nad BIO vinom? V kolikor še ne, potem je skrajni čas, da vam predstavimo zelo priljubljeno BIO vino, ki ga lahko naročite v spletni vinoteki eVino. Gre za Movia EKO Sivi Pinot Ambra (letnik 2017). Za eno steklenico boste odšteli 22 evrov.

Movia EKO Sivi Pinot Ambra

Omenjeno vino je izredno mineralna pijača, ki prav lepo poudarjeno odraža terroir Goriških Brd. V ustih je precej suho in ima nekoliko bolj srednje telo. Bogati ga junaška mera živahnih kislin ter rahli taninski oprijemi. Poudariti je treba ključno lastnost Ambre, kar je seveda eleganca in uravnoteženost. Odlična je že danes, a vendar omogoča vsaj še dekado užitkov. Po stilu jo uvrščamo med bogata bela vina. Vsebuje 12,50 % alkohola. Za eno steklenico (0,75 litra) boste odšteli 22 evrov. Kot zanimivost naj še poudarimo, da se Ambra odlično poda k bolj mastnim jedem – kot so ribe na žaru (krap, skuša, jegulja ali ugor) ali pa ob testeninah s paradižnikom in baziliko. Ta pijača je tudi nepogrešljiva ob jedeh z jajčevci in mesnimi cmoki, ki so obogateni z omakami.

BIO vino v spletni vinoteki eVino

V spletni vinoteki imajo trenutno vsa našteta vina na zalogi. V koliko bi želeli opraviti naročilo, vam svetujemo, da to storite čim prej. Povpraševanje po BIO vinih je namreč iz dneva v dan večje, zato je še toliko bolj pomembno, da si naredite zalogo teh »kakovostnih vin«. Svetujemo vam, da skrbno pregledate celotno ponudbo, ki so jo pripravili za vas. Morda že več let iščete prav tisto vino, ki ga prodajajo v omenjeni vinoteki. Kliknite na zgornji odebeljeni napis in že se boste znašli med široko ponudbo kakovostnih pijač.

BIO vino

Predlagamo vam, da pregledate tudi ponudbo žganih pijač in pa delikateso. Slednja ponuja odlične dobrote, kot so Španski pršut in še oljčno olje. Morda lahko kaj izmed naštetega  podarite svojim bližnjim ob rojstnem dnevu ali kakšnem posebnem dogodku. 

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *