Terapije – pozdravite svoje telo s pomočjo različnih terapij

Terapije je potrebno izvajati v različnih oblikah, glede na poškodbe in potrebe vsakega posameznika. Na svetu obstaja ogromno različnih oblih terapij. Nekatere izmed njih so priznane in zelo učinkovite, spet druge so manj priznane in se ne izvajajo po celem svetu. Zanimivo je tudi dejstvo, da se nekatere terapije izvajajo že več tisoč let in so se med tem zelo malo spremenile. Ena izmed teh je ayurveda, ki izhaja iz Indije. Gre za tradicionalno indijsko masažo, ki se izvaja po celem svetu. Imamo pa jo tudi v Sloveniji. Terapije se izvaja v Ljubljani in Laškem. Več informacij o tej terapiji pa v nadaljevanju članka.

V nadaljevanju članka bomo predstavili tudi Bownovo terapijo, ki je za razliko od tradicionalne indijske terapije ayurveda, stara manj kot 100 let. Izvira iz Australije, kjer jo je razvil tamkajšnji terapevt v svoji kliniki.

Ayurveda – tradicionalna indijska terapija

Ayurveda je torej tradicionalna medicina, ki izvira iz indije. Zanimiva je predvsem zaradi tega, ker človeka obravnava na čisto drugačen način, kakor ostale oblike terapije. V kolikor se odločite in obiščete ayurvedo, bo to vsekakor odlična odločitev za vaše telo. Dolgoročno in kratkoročno. Filozofija te indijske terapije je, da človeka obravnava celostno in ga pri tem uči, da živi z naravo.

Ena zimed glavnih prednosti ayurvede je, da pokriva prav vse vidike zdravja, saj spodbuja telesno, umsko in čustveno dobro počutje. Pri tej obliki terapije imate na voljo različne tipe terapije. Za začetek poglejmo nekaj splošnih stvari o tej terapiji.

V zadnjih desetletjih se je življenska doba človeka močno povečala. Iz leta v leto ta doba tudi raste. Prav zaradi tega se povprečen človek v svojem življenju sreča z vedno večjem številu zdravstvenih tegob, kot so bolezni. Za zdravljenje določenih obolenj, so prav tradicionalne terapije, ki se izvajajo že vrsto let, prava in edina odločitev za vaše zdravje. Tako zahodnji svet v zadnjem času vedno bolj priznava takšne terapija in modrosti naših prednikov.

Ayurveda je ena izmed oblik terapij, ki jo uvrščamo v tradicionalno terapijo. sestavljena je iz besede ayus, ki pomeni življenje in veda, ki pomeni znanje. Gre torej za znanost o človeku, ki  pokriva štiri spektre človeka. Pokriva našo dušo, um čustva in naše telo.

Na voljo so različni tipi programov oziroma stroritev, ki se pri tem izvajajo. Cena teh storitev se giblje od 13 € za ayurvedsko zdravilno kopel in vse do 72 € za garshan s kristalno soljo. Predlagamo, da si cene ogledate na priloženi povezavi. Ponujajo tudi različne oblike paketov, ki vključujejo bivanje v toplicah.

Bownova terapija – terapija iz Avstralije

Bownova terapija je v zadnjih destletji doživela pravi razcvet. Je izredno popularna in je del komplementarne medicine po celem svetu. Velikokrat izredno dobro deluje tam, kjer ostale terapije niso učinkovite. Pred odločitvijo za bownovo terapijo vam predlagamo, da se posvetujete s strokovnjakom na tem področju, saj preprosto vsaka terapija ne more biti primerna za vaše težave. Z vas bomo izpostavili ključne poškodbe / probleme, ki jih lahko imajo ljudje, ki so primerni za to terapijo.

Bownova terapija odlično deluje pri mišično vezivnih in skeletnih težavah. Prav te so lahko posledica različnih tipov poškodb. Velikorat se te terapije poslužujejo športniki, ljudje po različnih nesrečah, negativnih delovnih navad, poškodb zaradi starosti oz. obrabljenosti, nekaterih težavah v nosečnosti in celo pri dojenčkih. Gre torej za eno izmed redkih oblik terapij, ki se lahko izvaja pri praktično vseh ljudeh, ne glede na starost.

Tako kot pri večini različnih oblik terapij, moramo tudi tukaj terapevta obiskat 2-3 krat. To bo že zadostovalo za izboljšanje vašega osebnega počutja. Zanimiv je tudi sam potek bownove terapije.

Bownove poteze povzročijo vidno in otipljivo zmanjšanje napetosti v vaših mišičnih vlaknah in ovojnicah. S pomočjo kratkih dotikov in nežnih pritiskov spremeni vezi v bolj prožno stanje. S pomočjo zunanjih dražljajev tako uravnavamo porušeno ravnovesje v našem telsu.

Laserska terapija

Laserska terapija je namenjena vsem, ki želite izboljšati svoje vrhunske rezultate. Hitro izboljša stanje na površini in v globini poškodovanega ali bolečega področja. Prav zaradi tega, jo uporabljajo praktično vsi vrhunski športniki, ki se morajo hitro in kvalitetno pripraviti in regenerirati za naslednjo tekmo. Laser se namreč prilagaja na izbrano frekvenco, ki nudi različno moč zdravljenja. Kot zanimivost lahko povemo, da najnižje frekvence izberemo za protibolečinski učinek, najvišje pa za biostimulacijo vašega tkiva in mišic. Pomembno je tudi to, da se pri terapiji uporablja najnovejšo tehnologijo. To je multidiodna laserska naprava.

Magnetna terapija

Magnetna terapija je zagotovo ena izmed oblik terapij, za katere ste predhodno že slišali. Uporablja se namreč za zdravljenje poškodb na kosteh, sklepih, kit in mišic. Odlično deluje tudi na vseh ljudeh, ki imajo različne sklepne bolezni in obolenja. Deluje na ljudeh, ki imajo npr. izvensklepni revmatizem, preležaninah in kroničnih ranah. Vseakor vam tudi za to obliko terapije predlagamo, da se pred zdravljenjem o njeni primernosti posvetujete s terapevtom.

Krioterapija – terapija hlajenja

Krioterapija je za razliko od večine terapij, kjer mišico segrevamo, ukvarja z odvajanjem toplotne energije iz vašega organizma. Tako zmanjšuje bolečino in mišično napetost. Deluje tudi na oteklinah, zvinih, zlomih ali udarninah. Predvsem logična oblika terapije, če razmislimo, da nam vsak zdravnih svetuje hlajenje takšnih poškodb. Izvajanje deluje s pomočjo kriomasaže, kjer boste uporabili različne naprave, kot je lokalno ohlajevalna kopel.

Elektroterapija – terapija za različne namene

Elektroterapija je zelo popularna. Veliko ljudi jo izvaja tudi doma, s pomočjo elektrostimulatorja za domačo uporabo. Ti nam ne omogočajo profesionalnega zdravljenja poškodb. Največkrat je namen eletroteapije lajšanje bolešine v mišicah. Prav tako pa lahko to obliko terapije uporabljamo za regeneracijo mišic po športni aktivnosti in odpravljanje različnih vnetji.

Maderoterapija

Maderoterapija se posebna tehnika masaže, kjer terapevt pri svojem delovanju uporablja valčke. Beseda mederoterapija je sestavljena iz dveh besed. Madero v španščini pomeni les in terapija. V kolikor bi naredili dobesedni prevod v naš jezik, bi jo lahko poimenovali terapija z lesom.

Maderoterapija je ena izmed najbolj učinkovitih tehnik razbijanja maščobnih tkiv in odprave celulita. Vabimo vas, da si preverete obsežen članek na naši spletni strani, kjer smo natančno opisali vse prednosti maderoterapije. Prekledali smo cene na tem področju in pregledali kako lahko maderoterapija vpliva na naš vizualni izgled – maderoterapija obraza.

Zaključek

Terapije so prej ali slej del našega življenja, saj si z njihovo pomočjo lajšamo poškodbe, ki nastanejo na različnih delih telesa. Glede na poškodbo, ki jo imamo, moramo izbrati pravilni tip terapije, ki bo lajšal nastalo situacijo. Nekatere terapije za pozitiven učinek potrebujejo zgolj en obisk. Spet vdrugih primerih, je potrebno terapijo izvajati daljše časovno obdobje. Z napredkom tehnologije, je prišel tudi napredek v izvajanju in učinkovitosti terapij.

Nekatere izmed terapij so tradicionalne in se izvajajo že več tisoč let. Na drugi strani pa imamo terapije, ki so se razvile v zadnjih desetletjih.

Vsekakor vam predlagamo, da se pred izbiro prave terapije posvetite s strokovnjakom iz področja terapij. Poizkušajte se izogibati centrov, kjer izvajajo zgolj eno vrsto terapij, saj vam bodo v vsakem primeru želeli ponuditi terapijo. Predlagamo vam, da se posvetujete v večjem centru, kot ga imajo v Thermani Laško. Tako boste dobili izredno kvalitetno svetovanje preko maila ali telefona.

To lahko storite preko kontaktnih podatkov, ki smo jih našli na njihovi spletni strani:

[email protected]

080 81 19

terapije
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *