Maderoterapija je posebna tehnika masaže z lesenimi valjčki. V zadnjih letih je tudi v Sloveniji vedno več zanimanja za takšno obliko masaže, ki ima številne pozitivne učinke.

maderoterapija
maderoterapija

Maderoterapija je sestavljena iz dveh besed. Prva je madera in druga terapija. Besede madera izvira iz španščine in označuje les. Če bi naredili dobeseden prevod v naš domač jezik, bi lahko rekli da gre za terapijo z lesom.

Čeprav beseda izvira iz španščine, pa ta oblika terapije ne prihaja iz Španije.Maderoterapija prihaja iz vzgodnih kultor, kjer se leseni pripomočki uporabljajo pri izvajanju različnih masaž.

terapije

Maderoterapija je tehnika, ki pospeši cirkulacijo krvi in limfe v vašem telesu. Prav zaradi tega ima izredno dober vpliv na odpravo celulita. S pomočjo te tehnika namreč vplivamo na razbijanje celulita in izboljšamo videz vaše kože.

Ker je povpraševanja po pripomočkih za odpravo celulita na trgu zelo veliko, si večina ljudi zapolne maderoterapijo, kot eno izmed najboljših rešitev pri celulitu. Mederoterapija pa nam pomaga še pri nekaterih drugih težavah. Poleg odprave celulita odpravi tudi toksine iz našega telesa.

Mnogi ljudje se te terapije poslužujejo pri preoblikovanju telesa in odprave maščob. Zmanjšali boste obseg na želenih predelih in si zagotovili lepši tonus kože. Mnoge ženkse se maderoterapije posložujejo tudi pri oblikovanju in dvigovanju svoje zadnjice.

Kako poteka maderoterapija

Maderoterapija potek podobno kot masaža, le da maser pri tem intenzivno pritiska z valjčkom. S tem razbija mščobne celice, ki so se prepletle v skupke. Iz maščobnih celic se sprosti maščoba.

Posledice tega je povečan pretok krvi in kisika in hranljivih snovi, ki izboljšajo videz tkiva. S tem pripomoremo tudi k rastrupljanju svojega delesa in pospešimo naš metabolizem. Izločajo se različni toksini, ki imajo vpliv na napeto kožo.

potek maderoterapije
potek maderoterapije

Znansvtveniki so okrili tudi nekatere pozitivne posledice maderoterapije. S takšo masažo boste pospešili delovanja organov, sprostili svoje telo in duha.

Maderoterapija se lahko izvaja na različnih delih telesa. Največkrat se osredotočamo na noge, zadnjico in obraz. Maderoterapija obraza se priporoča vsem, ki želijo izboljšati svoj tonus obraznih in vratnih mišic, imajo glavobole, napetosti v vratnih mišicah, …

Maderoterapija cena

Cena maderoterapije se pri ponudnikih med seboj razlikuje glede na čas trajanja in kvaliteto izvedene storitve. S pomočjo Googla smo tudi sami pregledali aktualne cene in si ogledali ponudbe različnih podjetji. Pri iskanju pravega izvajalca te terapije, ne pozabite na kvaliteto izvajanja maderoterapije. Tako kot pri vseh ostalih stvareh vam predlagamo, da se izogibate podjetjem, ki so poceni in nimajo strokovnega znanja.

Maderoterapija cena
Maderoterapija cena

Cena madetoterapije strokovnjakov v podjetju Thermna a se giba od 51 do 68 € na tretma. Izbirate lahko med maderoterapijo noge in zadnjic, za katero boste morali odšteti 51 €. Za Maderoterapijo celotnega telesa, pa boste morali odšteti 68 €.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *