Srbska vina

Srbska vina postajajo vse bolj cenjena. Odkar so se v Srbiji nehale vojne in politične težave, se je začelo razvijati tudi vinogradništvo in zaradi tega so še toliko bolj cenjena tudi Srbska vina. Nastali so celo vinski časopisi, knjige, organizirali pa so tudi vinske sejme. V resnici je tradicija omenjene pijače v tej državi prisotna že od rimskih časov. 

Srbska vina

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še nekaj informacij o tematiki – Srbska vina. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli veliko novega! 

Vinske regije v Srbiji

Ali veste, katere so najbolj pomembne vinske regije? V Srbiji so najbolj pomembne vinske regije Negotinska krajina, Vršac, Fruška gora, Šumadija in še Župa. Med najbolj znanimi kletmi so Radenkovići, ki vino proizvajajo že od leta 1990; klet Aleksandrovići, ki leži v kraju Vinča in z imenom pripoveduje zgodbo o vinarstvu – ta je najbolj cvetela v času Karađorđevićev. Oni so slavo vin tega okoliša ponesli po vsej Evropi. Na Fruški gori pa je vinska klet, ki se imenuje Kovačević.

Vinske regije v Srbiji

Tony Cetinski

To vino izredno rad pije znani pevec Tony Cetinski. Nekateri so celo mnenja, da so Srbska vina vsaj tako dobra kot francoska. Njihovi vinogradi namreč ležijo na isti zemljepisni širini kot Bordeaux.

Tony Cetinski

Miša Cilić

Sedaj pa vam bomo predstavili še Mišo Cilića. To je verjetno najboljši srbski vinar, ki se je izpopolnjeval v različnih svetovno poznanih kleteh (med drugim tudi v Bordeauxu). Slednji je nanj pustil močan pečat na njegovem vinskem razvoju, saj je stil njegovih vin izredno »bordojski«. Verjamemo, da vas izjemna eleganca in sortna odkritost ne bosta pustili ravnodušne!

Miša Cilić

Spletni nakup vina

Nič več ne odlašajte in še danes naročite svojo najljubšo steklenico vina. Široko ponudbo različnih pijač ponujajo v spletni vinoteki eVino. Vse kar morate storiti je, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in že v naslednjem trenutku se boste znašli na njihovi spletni strani.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *