Šolske ekskurzije

Šolske ekskurzije so namenjene šolarjem in dijakom. Nekoliko redkeje pa se na šolske izlete odpravljajo študenti v okviru različnih fakultet. V nadaljevanju bomo pregledali katere so najpogostejše destinacije, ki jih šolarji v okviru šolskih ikskurzij obiščejo in kako lahko šolske ekskurzije turistična agencija prilagodi glede na potrebe šole.

Šolske ekskurzije

Tako kakor šolski izleti tudi šolske ekskurzije zajemajo destinacije, ki jih lahko dijaki obiščejo s pomočjo avtobusnega prevoza ali letala. Enodnevne destinacije se v okviru šolskih ekskurzijah obiskujejo vedno s pomočjo avtobusnega prevoza. Strošek na posameznega dijaka je veliko manjši. Prav tako pa polet z letalom vzmamet tudi nekaj časa.

Statistično gledano so enodnevni izleti najpogostejša izbira za vse šole. Dijaki in šolarji si ogledajo lokalne kraje in znamenitosti. Za šolske ekskurzije, ki se odvijajo v Sloveniji in so v naši neposredni bljižini se šole odločajo za interno organizacijo. V Sloveniji ni težko najti lokalnega turističnega vodnika, ki vso vsebino preda v domačem jezuku. V kolikor pa se odpravite preko meja domovine, pa šole največkrat organizacijo šolskih ekskurzij prepustijo agenciji.

evropa

Katere pa so tiste destinacije, ki jih šolarji največkrat obiščejo in so jim najbolj zanimiva? Vsekakor lahko v prvi fazi izpostavimo različna glavna mesta. Prevladuje obisk Londona, Budimpešte ter seveda Dunaja. Sledi Rim, Berlin, Praga in Barcelona.

Organizacija šolskih ekskurzij pa je lahko namenjena tudi ogledu naravnih znamenitosti. Izpostavimo lahko Toskano, Sardinijo in Nacionalni Hrvaški park.

anizacija šolskih ekskurzij

V kolikor se zanimate za zgoraj naštete destinacije vam predlagamo, da si ogledate ponudbo, ki smo jo predložili na začetku našega članka. Turistična agencija bo poskrbela za prilagoditev šolskih ekskurzij glede na vaše želje ali želje dijakov. Tako lahko določene muzeje oz. točke vključimo ali izključimo iz programa.

Za razliko od klasičnih izletov, kjer si lahko določen del dneva turisti znamenitosti ogledajo sami, si na šolskih ekskurzijah v mestih tega ne morete privoščiti. Prav zaradi tega je program sestavljen od začetka dneva, pa vse do konca.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *