Šampon proti izpadanju las po porodu

Šampon proti izpadanju las po porodu resnično deluje! Ne verjamete? Če vaš odgovor ni pritrdilen, potem morate preizkusiti šampon proti izpadanju las po porodu. Gre za naravni izdelek, ki je 100 % ekološki. Šampon ne vsebuje nobenih umetno pridobljenih kemičnih snovi in je primeren za vse ljudi. Uporabo tega naravnega šampona še posebej priporočamo ženskam po porodu in vsem tistim, ki imajo kakršnekoli alergične reakcije na kemične sestavine v kozmetičnih proizvodih. Zaradi nizke pH vrednosti je naravni šampon za lase primeren za uporabo pri različnih obolenjih lasišča. Izdelek namreč vzpostavlja naravno ravnovesje na lasišču. Prav tako na lasišču ne odstrani zaščitne maščobne obloge, ampak učinkovito odpravi prhljaj. Lasje so po uporabi naravnih šamponov za lase svetleči in mehki.

Šampon proti izpadanju las po porodu

Se sprašujete, kje kupiti šampon proti izpadanju las po porodu? Mi vam sporočamo, da lahko kvaliteten šampon proti izpadanju las po porodu naročite preko spletne trgovine Etnobotanika. V njihovi ponudbi je izdelek Shikakaki, ki ga v Indiji tradicionalno že več tisoč let uporabljajo za nego las in lasišča. V ajurvedski medicini se uporablja zaradi številnih pozitivnih učinkov na lase in lasišče. Vsebuje saponine, flavonoide in različne vitamine, ki imajo antioksidativno delovanje. Poudariti moramo, da ta najboljši šampon Shikakai za lase intenzivno hrani lasne mešičke, zaradi česar se lasje okrepijo. Poleg tega pa preprečuje tudi izpadanje in sivenje las! Njegova uporaba je izredno preprosta, lahko se namreč uporablja kot suhi ali mokri šampon.

Mokro umivanje las

Pa naj vam na tem mestu predstavimo, kako se lahko lotite mokrega umivanja las. Za enkratno umivanje potrebujete okoli 10 gramov Shikakai-ja v prahu in še 40 mililitrov tople vode. V posodo more stresti prah in mu dodati vodo. Obe sestavini zmešajte v gladko zmes in pustite stati najmanj 15 minut na sobni
temperaturi. Potem na mokre lase dajte predhodno pripravljeno zmes in jo s krožnimi gibi vtrite v lasišče. Po 2-5 minutah delovanja šampona lase splaknite in posušite.

Suho umivanje las

Pri suhem umivanju las pa je postopek nekoliko drugačen. Najprej prah stresite v nizko posodo, prste povaljajte v prah in s prsti sezite v lase. Pričnite masirati lasišče z rahlimi krožnimi gibi. To ponovite tolikokrat, dokler lasje ne bodo dobili volumna in sijaja. Shikakai prah bo takoj na sebe vezal odvečno maščobo, lasje pa bodo postali sijoči in bujni. Prah bo na vašem lasišču in laseh ostal do naslednjega umivanja las.

Suho umivanje las

Ne pozabite na glavnik s širokim razmikom med zobmi

Poleg že omenjenega naravnega šampona za lase pa vam toplo priporočamo, da uporabite še glavnik s širokimi razmiki med zobmi. Sami lahko začnete uživati tudi cink oziroma živila s cinkom – ki predstavlja bistveni pomen za zdravje las in preprečuje izpadanje las. Vse to v kombinaciji s šampon proti izpadanju las po porodu bo odlična rešitev! Poleg naštetega so izredno pomembni tudi vitamini skupine B. Slednji namreč igrajo ključno vlogo pri presnovi maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov, ki lase oskrbujejo s ključnimi hranilnimi snovmi za njihovo rast. Prav tako prispevajo tudi k normalni sintezi cisteina in njegovi ustrezni vgraditvi v keratin, kar spodbuja zdravo rast las. Ste vedeli, da ima pozitivni učinek oziroma vpliv tudi ekstrakt paprike in zelenega čaja? Slednji pomaga zaščitit lasne mešičke in poveča rast las, paprika v prahu pa razširi kapilare in tako lasem omogoči super oskrbo s hranilnimi snovmi. Tudi biotin (vodotopen vitamin B) prispeva k ohranjanju normalnih las in elastičnosti lasnih vlaken, ki lase ščiti pred vplivi okolja. Nikakor ne smemo pozabiti na baker, ki prispeva k vzdrževanju normalne pigmentacije in naravne barve las.

Lesen glavnik Etnobotanika®

Za še več informacij o tej tematiki pa kliknite na zgornji odebeljeni napis – šampon proti izpadanju las po porodu. Na spletni strani Etnobotanika pa lahko opravite nakup tega edinstvenega šampona.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *