Rumeni muškat

Rumeni muškat je zelo razširjena in posledično tudi poznana sorta vinske trte. Zanj je predvsem zelo značilno, da daje izredno aromatična vina. Le-ta so med veliko večino ljudi precej priljubljena. Rumeni muškat dozoreva dokaj pozno, mošt pa dosega med 20 in 40 % sladkorja. Na kratko smo vam predstavili le nekatere značilnosti omenjene sorte vinske trte. V nadaljevanju tokratnega članka pa se bomo osredotočili še na več informacij o Rumenem muškatu 2018, Oskar, ki ga lahko naročite v spletni vinoteki Evino. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Rumeni muškat

Omenjeno vino je zelenkasto-rumene barve in ima značilen aromatičen vonj po muškatu. Njegov okus je plemenit in svež z zaznavano kislino, ki ne izstopa niti preveč in niti premalo. Za ceno ene steklenice (0,75 litra) boste odšteli 8,50 evrov. V primeru, da boste kupili večje število steklenic (najmanj 12) pa bo vsak izdelek znižan kar za 10 %. To pomeni, da bo ena steklenica 7,65 evra. Najbolj priporočljiva temperatura za serviranje tega vina je med 10 in 12 stopinjami Celzija. Vsebuje pa 10,5 % alkohola. To je sladko vino, ki ga je najbolj priporočljivo postreči pri sladicah ali pri gosjih jetrih. 

Rumeni muškat Sturm

Preberite tudi:

Na kratko vam bomo predstavili še klet vina Oskar. To je družinsko vinogradniško posestvo, kjer so se začeli bolj resno ukvarjati s pridelavo vina šele pred dvanajstimi leti. Njihova zgodba sega iz vinogradov, kjer si prizadevajo pridelovanje le najbolj kvalitetnega grozdja. Ta pa omogoča proizvodnja vin z izraženim štajerskim poreklom ter zelo znano sortno prepoznavnostjo. Njihov stil predstavljajo predvsem karakterna vina, ki so izredno moderna in všečna. V njihovi lasti je 7 hektarjev vinograda, za katerega skrbijo več kot odlično. Sortna sestava tega vinograda je mešana, in sicer: 40% Laškega Rizlinga, 25% Rumenega Muškata, 20% Šipona in 15% Sauvignona.

To vino enostavno morate poskusiti, zato svoje naročilo oddajte že danes!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *