Rdeča vina, ki koristijo vašemu zdravju

Rdeča vina, ki koristijo zdravju lahko za sebe ali svoje najbližje izberete preko spletne vinoteke eVino. Ponujajo namreč kot 800 različnih buteljk. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij, ki so povezane s tematiko – rdeča vina. Poleg tega vam bomo predstavili tudi precej priljubljena in prodajana rdeča vina, ki ju lahko naročite preko omenjene spletne vinoteke. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Rdeča vina, ki koristijo zdravju

Rdeča vina, ki koristijo zdravju

Naj že na začetku tokratnega članka poudarimo, da rdeča vina vsebujejo precej močne oksidante. Ravno zaradi tega se večina strokovnjakov strinja, da lahko uživanje omenjene tekočine (v ravno pravšnji količini) celo koristi zdravju. To pa so potrdile tudi raziskave. Znano je, da zmerno uživanje rdečega vina lahko koristi zdravju srca in ožilja. Poleg tega je ta tekočina že stoletja del družbenih, verskih in kulturnih dogodkov. Kot zanimivost na tem mestu lahko dodamo, da so srednjeveški samostani verjeli, da njihovi menihi živijo dlje, delno pa bi naj k temu pripomoglo tudi zmerno pitje oziroma uživanje te tekočine.

Rdeče vino - Več kot 800 različnih vin - eVino.si - eVino.si

V zadnjem času je znanost dokazala, da naj bi imela ta tekočina pozitivne povezave z aterosklerozo, hipertenzijo, nevrološkimi motnjami, presnovnimi sindromi, diabetisom tipa 2 in še nekaterimi drugimi boleznimi. Hkrati lahko ima omenjeno vino pozitivne vplive na zdravje zaradi antioksidativnih, protivnetnih in lipidno-uravnavalnih učinkov. Ta tekočina, ki je sicer narejena iz zdrobljenega temnega grozdja, je hkrati tudi bogat vir resveratrola. Gre za naravni antioksidant, ki je prisoten v koži grozdja. Verjetno veste, da antioksidanti zmanjšujejo oksidativni stres v telesu, ki ima jasne povezave s številnimi boleznimi, vključno z rakom in boleznimi srca. V kolikor do sedaj še niste uživali te tekočine, vam svetujemo, da jo čim prej poskusite. Svetujemo vam, da popijete približno en deciliter vina vsak drugi večer. Pri tem se sprostite in uživajte, saj bo tako imela tekočina še bolj blagodejen učinek. 

Sveže rdeče vino

Sedaj pa vam bomo predstavili sveže rdeče vino, ki ga lahko naročite tudi preko spletne vinoteke eVino. Gre za Cabernet Sauvignon 2020, ki ga proizvaja vinar Yellow tail (šesta generacija) v Avstraliji. Njihov moto je ta, da pridelujejo vina, ki za mizo združujejo družine. Poleg tega je njihova filozofija tudi ta, da proizvajajo vrhunska vina po dostopnih cenah.

Sveže rdeče vino

Omenjeno vino, ki je živahno rdeče barve, je na nosu prijetno aromatično s pridihom rdečega sadja in črnega ribeza ter vsebuje 13,50 % alkohola. Izvrstno se poda k naslednji hrani: pečenka, burger, rebrca in tudi gobe. Poleg tega je omenjeni Cabernet Sauvignon polsuh in preprosto očara s prijetnim sadnim vonjem ter okusom. Prepoznamo lahko tudi arome črnega ribeza, rdeče češnje in pridih zemlje. Pookus je prijeten in rahlo spominja na vaniljo.

Modri Pinot premium 2017

Nazadnje pa naj vam predstavimo še čudovit Modri Pinot premium 2017, ki je na nosu izrazito saden, v ozadju pa podkrepljen z obilico taninov novega lesa. Poudariti moramo, da je v ustih poln in eleganten, z dolgim pookusom, ki kar traja. Narejen je v Sloveniji, in sicer na štajerskem. Vsebuje 12,50 % alkohola in je živahnih barv. Slednje pa so značilne za krajšo maceracijo. Zaznati je mogoče tudi prijetno kislino, ki ne izstopa, ampak nakazuje štajersko pokrajino in tudi poreklo.

Modri Pinot premium Oskar

Verjemite, da bo Modri Pinot odlično dopolnil dimljeno meso, račja prsa ter še katero koli drugo rdeče meso. Za eno steklenico (0,75 l) pa boste odšteli 18,90 evrov. Klet vina Oskar predstavlja družinsko vinogradniško posestvo, ki je začelo resno vinsko zgodbo pisati šele pred približno dvanajstimi leti. Vse skupaj se je pričelo v vinogradu, kjer si še vedno prizadevajo pridelovati le vrhunsko grozdje. Slednje pa jim omogoča proizvodnjo vin z izraženim štajerskim poreklom ter sortno prepoznavnostjo.

Preberite tudi:

Če bi si želeli naročiti steklenico rdeča vina tudi vi, vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in opravite nakup. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *