Razlike med Peugeotom 208 in Peugeotom 308

Razlike med Peugeotom 208 in Peugeotom 308 so več kot očitne že na prvi pogled. Vozila se namreč razlikujeta že po obliki in velikosti. Peugeot 208 ima sicer mogočno osebnost, ki je shranjena v nekoliko manjšem vozilu, med tem ko izjemno zapeljiva oblika Peugeota 308 očara že s prvim pogledom.

PEUGEOT 308

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili ključne razlike med Peugeotom 208 in Peugeotom 308. Če jih želite spoznati, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem članka.

PEUGEOT 208

Zunanjost

Peugeot 208 ima nizko silhueto, dolg pokrov motornega prostora in čutne krivulje… Vsi našteti elementi razkrivajo, da gre za pravega, zapeljivega športnika. S svojimi živahnimi in izvirnimi barvami karoserije novi 208 zares izstopa!

PEUGEOT 308

Njegove izrazne karakterne poteze dodatno poudarijo streha Black Diamond, blatniški koši in brisalni profili stekel v svetleče črni barvi ter diamantno obdelana platišča z vstavki. Pri Pugeotu 308 pa izjemno zapeljiva oblika nedvomno pripada visokemu razredu in s tem krasi najnovejši logotip znamke. Vsesplošna optimizacija arhitekturne zgradbe je pripomogla k še večjemu bivalnem udobju ter dodatno izpostavila njegovo dinamičnost in pripadnost znamki tega avtomobila.

Panoramska streha

Med ključne razlike med Peugeot 208 in Peugeot 308 spada tudi ta, da se 208 lahko pohvali s panoramsko streho, ki potnikom omogoča čudovit razgled nad okolico. Po zaslugi panoramske strehe Cielo, ki se razteza vse do zadnjih sedežev in zagotavlja obilo svetlobe ter panoramski pogled na nebo, bodo vaši družinski člani še toliko bolj navdušeni nad izleti z avtomobilom. V primerjavi s Peugeotom 308 je 208 še toliko bolj drzen in pogumen. Na izraznem prednjem delu z veliko kromano okrasno masko lahko opazite moderen in veder pogled žarometov full LED v obliki treh krempljev in dnevnih luči na diode LED, ki so stalno vklopljene.

Razlike v opremi in tehnologiji

Omeniti velja, da so razlike med Peugeotom 208 in Peugeotom 308 opazne tudi v tehnološki dovršenosti, ki je sicer pri obeh vozilih na visokem nivoju. 208 ima velik 10-palčni zaslon HD, ki ga je možno upravljati z glasovnimi ukazi, obvolanskimi stikali ali preprosto z eno od sedmih tipk na dotik. Na zaslonu električne izvedenke 208 pa si lahko ogledate tehnološko animacijo dejanskega delovanja pogonskega sklopa. Po zaslugi funkcije Mirror Screen lahko uporabljate aplikacije Apple CarPlayTM, Android Auto ali MirrorLink®, ki so vam na voljo v tem odličnem prevoznem sredstvu.

PEUGEOT 308 - notranjost

Izredno tehnološko napredni je tudi novi 308, ki ponuja sisteme za pomoč pri vožnji zadnje generacije, novo voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit®, ki zajema intuitivni, povezljivi in odločno moderni sistem za informacije ter razvedrilo i-Connect® Advanced. Ta avtomobil je visoko učinkovit in zmogljiv ter zvesto sledi strategiji Power of Choice. Naj še omenimo, da je 308 na voljo tako s priključno hibridnim motorjem kot tudi z bencinskim ali dizelskim pogonskim sklopom. Pri Peugeotu 208 lahko kupec samostojno izbira tip motorja, glede na lastne potrebe in navade: prepustite se lahko emocijam v neslišni vožnji 100 % električnega pogona (in se odpeljete kamorkoli v dometu 362 km) ali pa izkusite intenzivna vozniška doživetja z zmogljivimi in obenem učinkovitimi motorji PureTech in BlueHDi, ki so opremljena s sistemom Start & Stop.

PEUGEOT 208 - notranjost

Bomo v prihodnosti vozila nakupovali preko spleta?

Ob koncu tokratnega članka naj kot zanimivost omenimo še to, da je v nekaterih državah nakup novega 308 možno v celoti opraviti na spletnem mestu znamke, saj le-to omogoča 100 % digitalni nakup, odkup rabljenega vozila, sklenitev pogodbe o financiranju in izbiro kraja predaje vozila. Če to ni odlična novica? Tako je nakupovanje avtomobilov dosti hitrejše in enostavnejše. 

Full pakr assist

Če bi želeli izvedeti še več informacij o današnji tematiki – razlike med Peugeotom 208 in Peugeotom 308, vas prijazno vabimo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis. Ne odlašajte in preglejte spletno ponudbo Peugeot vozil, ki so jih v Avtotehni VIS pripravili za vas. 

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *