Peugeot 3008

Peugeot 3008 enostavno morate spoznati! Pa veste zakaj? Peugeot 3008 je namreč od sedaj naprej še pametnejši in privlačnejši. Ponuja edinstveno stilsko zasnovo, ki spreminja ustaljene zapovedi vozil SUV. V nadaljevanju današnjega članka vam bomo predstavili še več podatkov o tem avtomobilu. Če želite izvedeti več informacij o vozilu, vas vljudno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Peugeot 3008

Peugeot i-Cockpit

Že takoj na začetku moramo poudariti, da je bilo za to vozilo zasnovano še bolj moderno in visokokakovostno voznikovo mesto Peugeot i-Cockpit. Ravno zaradi tega so vozniške izkušnje s tem mestom postale še bolj intuitivne, med tem ko sta udobje in predvsem varnost dosegla še višjo raven. Nikakor ne smemo pozabiti na večfunkcijski kompaktni volan, ki ponuja najboljši občutek in še bolj priročno upravljanje. Vozilo vključuje še celo paleto inovativnih tehnologij, ki pa ponujajo še več dobrega počutja in predvsem varnosti. Potem je tu še novi 10-palčni barvni zaslon HD, na katerem deluje navigacijski sistem 3D z glasovnim upravljanjem. Ta razpolaga s tehnologijo »multi-touch«. Po zaslugi digitalne instrumentne plošče v višini oči, ki omogoča visoko kakovosten prikaz informacij in ima velik nabor nastavitev ter enostavnih možnosti prilagajanja po meri, vam tako ne bo potrebno odmakniti pogleda s cestišča. Zahvaljujoč učinkovitim priključenim hibridnim, bencinskim in dizelskim motorjem boste lahko brezskrbno uživali v okretnem krmiljenju in si boste privoščili obilo užitkov v vožnji. 

 Peugeot i-Cockpit

Napredne informacije na instrumentni plošči

Na tem mestu vas obveščamo, da pri priključno hibridni izvedenki Peugeot 3008 i-Cockpit® vsebuje prav poseben sklop. Slednji vam omogoča pregledovanje posebnih informacij za vožnjo na instrumentni plošči v vašem vidnem polju (med drugim tudi: način vožnje, nivo merilnika električnega pogona in razpoložljiva razdaljo v električnem načinu), na zaslonu na dotik pa se prikazuje statistika o porabi energije (elektrika in gorivo). 

Napredne informacije na instrumentni plošči

Oprema

Ali ste že spoznali sisteme za pomoč, ki jih ima Peugeot 3008? Sistemi za pomoč zadnje generacije tega specialnega vozila ponujajo še veliko več udobja in varnosti ter vas spremljajo pri samodejni vožnji. Sistemi zaznavajo cestna pravila (razširjeno prepoznavanje cestnih znakov) in vam pomagajo pri vožnji v prometu (paket Drive Assist Plus, prilagodljivi tempomat “ACC” Stop&Go pomoč pri ohranitvi položaja ali zadržanju vozila na voznem pasu z zaznavanjem robov cestišča) ali pa le analizirajo vašo okolico (aktivni nadzor mrtvih kotov). Vsi našteti sistemi za pomoč so dodatno zagotovilo za brezskrbno in varno vožnjo. 

Peugeot 3008 tempomat

Prepoznavanje prometnih znakov

Nazadnje pa vam bomo predstavili še tri ključne sisteme Peugeota 3008. Prvi sistem zaznava in odčitava prometne znake za omejitev ali preklic omejitve hitrosti. Prikaže jih tudi na instrumentalni plošči. Poleg tega upošteva podatke o omejitvah hitrosti, ki so shranjeni v zemljevidih navigacijskega sistema. To je izredno pomembno takrat, kadar se vozite po neznanih poteh, krajih in niste ravno prepričani, kakšna je omejitev. Ta sistem dopolnjuje tudi možnost uporabe priročne omejitve hitrosti. Ta vozniku omogoča, da se lahko odloči, če želi prilagoditi nastavljeno hitrost tempomata/omejevalnika hitrosti vozila, ki jo je odčitala kamera. Nikakor pa ne smemo pozabiti na prilagodljivi tempomat.

Prepoznavanje prometnih znakov

Samodejno zadrževanje varnostne razdalje

Prek radarskega merilnika ta naprava zazna vozilo spredaj in samodejno zadrži varnostno razdaljo, ki jo je voznik predhodno izbral (vse do zaustavitve vozila z delovanjem na zavore in pedal za pospeševanje). Po potrebi sistem deluje tudi do popolne zaustavitve vozila (pri samodejnem menjalniku) oziroma do 30 km/h, in sicer pri ročnem menjalniku.

Samodejno zadrževanje varnostne razdalje

Night vision

Kot zadnji (oziroma tretji) sistem vam predstavljamo še sistem, ki se imenuje night vision. Ta se uporablja med vožnjo ponoči. Preko infrardeče kamere lahko zaznava prisotnost pešcev ali živali, ki so oddaljeni do 200 metrov pred vozilom onstran dometa prednjih žarometov. V redkih/ izrednih situacijah se lahko sproži tudi samodejno zaviranje v sili, če pešce ali kolesarje sistem zazna v neposredni bližini vozila.

Night vision

Za več informacij o jeklenem konjičku Peugeot 3008 pa kliknite na zgornji odebeljeni napis.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *