Rabljena vozila oglasi

Rabljena vozila oglasi je ena izmed pogostih besed, ki jo iskalci vozil dnevno vpišejo v različne spletne iskalnike. Prav ti nam ponudjo rezultate oz. zadetke s pomočjo katerih lahko v trenutko pregledamo široko paleto rabljenih vozil, ki so na voljo tako v Sloveniji, kot v tuiji. V današnjem članku bomo pregledali na kam moramo biti pozorni pri gledanju rabljenih vozil oglasi.

Prav tako pa se bomo posvetili na prednosti in slabosti, ki nastanejo pri uvozu rabljenih vozil v Sloveniji.

Za začetek predlagmo, da si preberemo nekaj o tem, kaj vse lahko vidimo v oglasih rabljenih vozil. V kolikor prodajalec vnese vse podatke, bomo vedno lahko v oglasu ugotovili naslednje stvari:

  • tip goriva (bencin, dizel, električni pogon, hibrid)
  • Tip vozila (karavan, limuzina, kabriolet…)
  • moč motorja
  • podroben opis
  • letnik izdelave
  • podatki o prvi registraciji
  • dodatna oprema
  • cena

Našteli smo ključne stvari, ki jih morate pred ogledov rabljenega vozila vedeti. Ko si boste vozilo ogledali tudi v živo morate vse podatke, ki jih je prodajalec v oglasu navedel pregledati tudi sami. Le tako boste lahko vedeli ali vsi podatki, ki jih je navedel prodajalec tudi držijo.

Naslednja pomembna stvar je tudi tip prodajalca, ki je objavil oglas. V kolikor gre za prodajalca, ki je vozilo tudi uporabljal je dobro da ga o rabljenem vozilu čim več izprašamo in se prepričamo o virodostojnosti. Ne pozabite na pregled servisne knjige, ki je najverjetneje tudi potjena na uradnem servisu.

Rabljena vozila oglasi pa so objavljeni tudi od avtohiš rabljenih vozil. V grobem bi lahko ločili avtohiše, ki prodajajo zgolj rabljena vozila in so manjše velikosti, ter avtohiše, kjer so zastopniki določenih znamk in poleg prodaje novih vozil ponujajo tudi rabljena vozila.

Nakup rabljenega avtomobila bo veliko bolj brezskrben, v kolikor naredite nakup pri večji avtohiši rabljenih vozil, ki ima ustvarjeno ime in si “podle igre” pri prodaji rabljenih avtomobilov ne sme privoščiti. Rabljena vozila oglasi podjetji, ki so na trgu poznani so tako veliko bolj virodostojni.

V podjetju Avtotehnika Celje tako vsako rabljeno vozilo pred odkupom natančno pregledajo po 103. točkah kontrole. Prav zaradi svoje prepričanosti v kvaliteto in verodostojnosti podatkov, vam nudijo 12 mesečno garancijo na skoraj vsa vozila. Najverjetneje imajo podobno ponudbo rabljenih vozil oglasi tudi ostale avtohiše v Sloveniji.

V nadaljevanju članka se bomo osredotočili na rabljena vozila, ki so v Slovenijo uvožena iz drugih držav. Najpogosteje se slovenci oz. naša podjetja odločijo za uvoz vozil iz Avstrije in Nemčije. Nekaj vozil pa prihaja tudi iz Italije in Madžarske.

V povprečju lahko ocenimo, da so rabljena vozila, ki so uvožena v enako dobri ohranjenosti, kakor tista, v Sloveniji. Rabljena vozila oglasi bodo ta podatek imeli tudi zabeležen v svoji ponudbi. V kolikor ga nimajo, je lahko to že prvi znak, da morate biti pri nakupu bolj pozorni.

Uvoženo rabljeno vozilo bo tako imelo za isti denar boljšo opremo ali pa bo v primerjavi z vozili kupljenimi v Sloveniji, ki imajo enako opremo imelo nižjo ceno.

Ena izmed slabosti, ki jih predstavlja uvoz rabljenih vozil v Slovenijo je postopek. Ipolniti morate nekaj papirjev in prijaviti uvoz. V kolikor to storite prvič, vam predlagamo da se obrnete na podjetje, ki ga najdete pri rabljenih vozilih oglasi.

V kolikor potrebujete podjetje ki bi za vas uredilo uvoz rabljenega vozila vam predlagamo, da se obrnete na podjetje Avtotehnika Celje. Prav tako pa si lahko ogledate rabljena vozila oglase na spletni strani, ki smo jo priložili na zečetku članka. Prepričani smo, da vam bodo preko telefona ali maila pomagali pri vseh vaših vprašanjih.

Mi pa vas vabimo, da si ogledate tudi naš najbolj bran članek v letu, ki ma naslov izdelava spletnih strani cenik. Predlagamo pa vasm, da si preberet več informacij tudo o optimizaciji spletnih strani, ki je poleg Facebook oglaševanja ena izmed najpogostejših oblik oglaševanja podjetji na spletu!

rabljena vozila oglasi
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *