Prodaja rabljenih avtomobilov

Prodaja rabljenih avtomobilov je na Slovenskem avtomobilističnem trgu izredno priljubljena. Še posebej v avtohišah se trudijo, da bi poskrbeli za kar se da veliko izbiro rabljenih avtomobilov. Tudi pri preprodajalcih vozil se najde kar veliko število rabljenih jeklenih konjičkov, ki so namenjeni za prodajo. Prodaja rabljenih avtomobilov ali le enega pa lahko poteka tudi direktno pri prodajalcu. To pomeni, da imate kar tri možnosti, kjer lahko kupite rabljeni avtomobil.

Prodaja rabljenih avtomobilov
Prodaja rabljenih avtomobilov

Znano je, da je najbolj varen nakup tisti, ki ga opravite v avtohiši oziroma pri preprodajalcu vozil, ki ima registrirano podjetje. 

Pred prodajo rabljenih avtomobilov imajo v nekaterih avtohišah kar precej strogo organiziran kontrolni servis, ki preveri vsak kotiček avtomobila. Največkrat strokovno podkovani mehaniki poskrbijo za brezhiben pregled. Na primer v Avtotehniki Celje so rabljeni avtomobili pregledani kar po 103. kontrolnih točkah, kar pomeni, da je možnost za napake na avtomobilu (pred prodajo) izredno majhna. Ob nakupu vam zagotavljajo 12. mesečno jamstvo, kar pomeni, da v kolikor pride do morebitnih napak, vam bodo le-te z veseljem popravili. 

Rabljeni avtomobili

Rabljeni avtomobili so (odvisno sicer od modela) včasih dosegljivi že za zelo smešno nizke cene. To pa v večnimi primerov pomeni, da imajo prevoženih že veliko kilometrov, okvare v delovanju, so že stari (rjasti) ali pa imajo kakšne druge tehnične težave oziroma pomanjkljivosti. Pri nakupu le-teh bodite zelo previdni, saj vas lahko že naslednji dan avto pusti na »cedilu«. Negativna izkušnja pa seveda pomeni nezaupanje in strah pred naslednjim nakupom.  Na tem mestu vam ravno zato prijazno priporočamo, da takšne avtomobile kupujete le v primeru, da želite vanj vložiti toliko, da bo avto spet brezhibno deloval ali pa ga boste razstavili in uporabili njegove delujoče dele pri katerem drugem avtomobilu.

Rabljeni avtomobili
Rabljeni avtomobili

Pa kar brez skrbi, na trgu je še veliko drugih rabljenih avtomobilov, ki vam za primerno ceno ponujajo kvaliteto. 

Preberite tudi naše ostale zanimive vsebine na področju rabljnih avtomobilov in vozil:

Kupovanje avtomobila je vedno »velik projekt« za osebo, ki sicer ni ravno na tekočem glede te tematike. V kolikor si želite, da bi vam pri nakupu pomagali oziroma svetovali izkušeni strokovnjaki, se lahko obrnete na prodajalce iz Avtotehnike Celje. 

Avtotehnika Celje

Prodaja rabljenih avtomobilov in želene specifikacije…

Mi vam svetujemo, da pred kakršnim koli nakupom vozila, prej dobro premislite, kaj si želite (model vozila, prostornost vozila, pogostost vožnje vozila, dizelski ali bencinski pogon, konec koncev je pomembna tudi barva notranjosti in zunanjosti itd.). V kolikor imate otroke, vam svetujemo, da izberete večje avtomobile, saj so le-ti bolj prostorni in udobni. Večji oziroma enoprostorni avtomobili so primerni tudi za tiste, ki velikokrat prevažajo ljudi na zadnjih sedežih in potrebujejo za to tudi velik prtljažnik.

avtotehnika celje

Preverite tudi svoje finančno stanje oziroma prihranke. Zavedajte se, da boste nekaj denarja najverjetneje še potrebovali za nakup pnevmatik (ni pa nujno, saj imajo nekatera rabljena vozila čisto nove ali ustrezne pnevmatike od prejšnjega lastnika) in za zavarovanje avtomobila. V kolikor se želite »znebiti« starega avtomobila, vam v nekaterih avtohišah ponujajo odkup. Tudi pri tem boste na zelo enostaven način rešili situacijo s prejšnjim avtomobilom. 

Mi vam želimo, da si izberete takšen avtomobil, ki vam bo »pisan na kožo«!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *