Posebni kozarci za pivo

Posebni kozarci za pivo veljajo za nepogrešljiv pripomoček na vsaki rojstnodnevni zabavi ali ob druženju s prijatelji. Vas zanima zakaj? Zato, ker je v njih prav posebna pijača, ki ne razočara. To je seveda pivo, ki velja za eno izmed najbolj osvežilnih pijač na planetu. Posebni kozarci za pivo slednjemu omogočajo, da se lahko v tem pripomočku popolnoma sprosti in tako odda vse svoje arome. Poleg tega pa se lahko tudi dobro speni. Pena ščiti notranjost tekočine pred prehitrim izhlapevanjem mehurčkov v zrak.

Posebni kozarci za pivo

Mnogo več kot le pripomoček

Posebni kozarci za pivo so nenadomestljivi in v vsakodnevni uporabi tudi v barih, restavracijah, točilnicah, gostilnah in še kje druge. Kozarci za pivo pa so mnogo več, kot le nek pripomoček. Imajo namreč sposobnost, da močno vplivajo na generalni vtis o pivu. Obenem pa lahko vplivajo tudi na vonj, barvo, okus, posledično na celotno zaznavo določenega piva. Točno to je podkrepljeno celo z znanostjo! Študije, ki so jih naredili že pred časom, so namreč potrdile, da kozarci za omenjeno pijačo niso samo marketinška »domislica.«

Kozarci za pivo - mnogo več kot le pripomoček

Aroma

Nekateri tudi pravijo, da uporaba primernih kozarcev lahko zagotovi, da s pomočjo pene, ki se ustvari, slednja zadrži pomembne arome. Le-te pa bi lahko v napačno oblikovanem kozarcu zelo hitro izpuhtele. Poleg tega je znano tudi to, da je prijetna aroma celo najbolj ključen dejavnik, ko pivoljub ocenjuje pivo. Bistveno je, da se pivo toči v čist, steklen kozarec. V kolikor prejme gost ali gostja pijačo v umazanem kozarcu, je to precej neljuba situacija tako za natakarja kot tudi za goste. Omenjeni pripomoček torej mora biti 100 % čist!  

Obstaja kar šest (in več) najbolj pogosto uporabljenih kozarce za to pijačo. Med njimi so: »Pilser«, Pint, krihl, kelih in še nekateri. 

Za več informacij o tej tematiki pa vas vabimo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in pridobite še več podatkov o vrčkih, kriglih oziroma kozarcih.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *