Pasterizator za sok

Pasterizator za sok

Pasterizator za sok je nepogrešljiv pripomoček za vsakega, ki želi izdelalti visoko kvaliteten sok iz različnih produktov. Največkrat se s pasterizatorjem za sok proizvaja jabolčnik. V tem članku bomo pregledali delovanje pasterizatorja za sok in pregledali njegove specifikacije.

Pasterizator je namenjen domači uporabi. Za industrijsko pridelavo so na voljo veliko večji stroji, ki omogočajo večjo količino obdelave sokov.

Specifikacije pasterizatorja za sok

Specfikacije pasterizatoja za sok so naslednje:

  • Teža celotne naprave znaša okoli 22 kg. Tako ga boste zlahka prenašali po različnih prostorih oz. ga postavili pred objekt,
  • V višino meri 1800 mm oziroma 1,8 metra. Širina znaša 400 mm oziroma 0,4 metra,
  • Temperatura delovanja je med 75 in 85 stopinjami celzija,
  • Moč grelca, ki greje sok na določeno temperatura je 6 kW,
  • Volumen oziroma prostornina pa znaša od 60 do 90 L/H, odvisno od modela in potreb, ki jih imate.

Kako deluje pasterizator za sok

V kolikor ne poznate delovanja pasterizatorja za sok, naj vam pojasnimo nekaj osnovnih stvari delovanja. Pasterizator za sok je priprava, s pomočjo katere boste učinkovito pasterizirali večjo količino soka. To je lahko jabolčni sok, marelični sok ali kateri koli drugi sok sadežev. Celotno delovanje poteka tako, da sok steče po spiralni cevi. Tam se izredno hitro segreje na pribljižno 80 stopin celzija. Nato pa se mora sok čim hitreje ohladiti. Tako bo vaš sok ohranil naravni okus in vse hranilne vrednosti.

Delovanje poste nadzirali spomočjo digitalnega termometra, ki je namontiran na stojni višini. Preko pipe za nalivanje, boste sok lahko preizkusili. Z drugo pipo, ki jo vidite na sliki, pa boste urejali količino dotoka vode.

Za napravo vam velja tudi 2 letna garancija.

Preberite tudi naš članek o mesarski opremi!

Pasterizator za sok
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *