Pasterizator

Pasterizator

Pasterizator je priprava s pomočjo boste lahko zelo učinkovito pasterizirali večje količene različnih sokov. S pomočjo pasterizatorja boste lahko ohranili naravni okus različnih produktov. Najpogosteje ga uporabljajo za proizbodnjo soka iz jabolk. Seveda pa s kvalitetnim pasterizatorjem ne boste imeli težav pripraviti soka iz katere koli drugega sadja.

Delovanje pasterizatorja

V kolikor še niste upravljali s pasterizatorjem vam je njegovo delovanje najbrž nepoznano. Na čim bolj preprost način, vam bomo poiskusili predstaviti celoten postopek. Sok vašega sadeža bo tekel po spiralni cevi. V njej se bo hitro segrel na določeno temperaturo, ki znaša 80 stopinj celzija. Po ustekleničenju pa ga bomo čim hitreje ohladil. S tem bomo ohranili naravni okus in vse hranilne snovi, ki so bile v soku pred obdelavo.

Specifike pasterizatorja

Pasterizator je narejen iz nerjavečega materijala, ki vam zagotavlja dolgo življensko dobo stroja. Prav tako je popolnoma odporen na rjo. Na vidnem mestu je vgrajen digitalni termostat za regulacijo temperature vode. Na pasterizatorju se nahajata tudi dve pipi. Prvo pipo lahko najdemo na spodnjem delu in je namenjena nalivanju. Druga pipa pa se nahaja malo pod polovico pasterizatorja. Z njeno poomočjo boste regulirali pretok soka.

V podjetju Vi-Ja vam ob nakupu njihovega pasterizatoja nudijo 2 letno garancijo.

Same specifikacije pa so naslednje: V višino meri pribljižno 1,8 metra in širino 0,4 m. Teža znaša okoli 22 kilogramov. Tako ga boste lahko prestavljali iz prostor v prostor brez dodatne pomoči. Temperatura delovanja je med 75-85 stopinjami celzija. Moč grelca znaša 6 kW, volumen pa lahko izbirate med obsegom 60 do 90 L/H.

Oglejte si tudi vse ostale članke. Za vas predlagamo članek o mesarski opremi.

pasterizator
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *