Notranji dizajner

Notranji dizajner je strokovno podkovana oseba, ki vam bo pomagala pri izdelavi celotnega načrta notranjih prostorov in nadzirala izvedno izbranih izvajalcev. V nadaljevanju bomo pogledali kako izbrati kvalitetnega notranjega dizajnerja in kaj moramo pri tem upoštevati.

Notranji dizajner

V Sloveniji lahko najdemo kar nekaj različnih ponudnikov na področju oblikovanja prostorov. Pred izbiro svojega notranjega dizajnerja vam redlagamo, da natančno pregledate njegovo dosedanje delo in reference. Predlagamo vam izbiro notranjega dizajnerja, ki ne deluje samostojno in je del večje ekipe na področju arhitekrutnega načrtovanja. Prav tako je izredno pomembno, da celotni znesek njihovega dela določite že pred začetkom vašega projekta. Tako kasneje ne boste presenečeni ob prijetju računa. Za lažje izbiro smo na spletu poiskali nekaj različnih notranjih dizajnerjov in poiskali podjetje, ki ima na tem področju najboljšo ponudbo.

Notranji dizajner pri delu uporablja kreativne rešitve in strmi k zasnovi notranjega fizičnega okolja. Notranji prostori se lahko uporabljajo za bivalne ali poslovne namene. Znanje, ki ga notranji dizajner glede na tip prostora mora uporabiti se med seboj zelo razlikuje. Pri notranjemu dizajnu stanovanja in načrtovanju restavracij je potrebno uporabiti popolnomo drugačno znanje, saj je namen prostorov različen.

Od strokovnjakov s področja notranjega dizajna se pričakuje, da:

  • poznajo različne materiale in barve ter imajo znanje s področja prostorskega in trajnostnega načrtovanja;
  • poznajo 2D in 3D načine oblikovanja, računalniško podprto načrtovanje (CAD) in informacijsko modeliranje zgradb (BIM);
  • da dobro poznajo gradbene predpise in vse morebitne varnostne ter zdravstvene omejitve in priporočila.

Kako poteka delonotranjega dizajnerja?

V nadaljevanju vam predstavljamo potek dela notranjega dizajnerja od začetka do konca vašega projekta.Strokovno podkovan in izkušenj notranji dizajner pri svojem delu sledi določenim korakom, ki mu omogočajo kvalitento in strokovno izdelavo projekta.

Začetni korak je sestavljen in sestanka, kjer se boste pogovorili o vaših željah. Notranji dizajner bo tako od vas pridobil različne informacije o vaših željah in okusu. Tako mu boste zaupali informacije o vaših najljubših barvah, barvnih kombinacijah, materijalih, določanje funckionalnosti posameznih prostorih in opremo v njih, …

Naslednji korak, ki ga notranji dizajner opravi je fizični ogled lokacije (v kolikor je to mogoče). Velikokrat se lahko fizične mere od mer v načrtu nekoliko razlikujejo, zato je ključnega pomena, da imamo v začetni fazi načrtovanja natančnen tloris, preko katerega bomo izdelali načrte.

Kako poteka delonotranjega dizajnerja?
Kako poteka delonotranjega dizajnerja?

Izdelan tloris je osnova za nadaljen delo, kjer se lotimo okvirnega načrtovanja razporeditve v prostoru. Tako naprimer določimo na kateri steni se bo nahajal televizor, lokacijo posameznih elementov v prostoru (kavč, klubska mizica, tuš, …). Na tej točki skupaj z notranjemu dizajnerju pregledata okvirno postavitev in jo potrdita.

Po potrditvi sledi izbira materijalov, iskanje barvnih kombinacij, oblog, pohištva in celotne opreme v stanovanju. Na tej točki se osredotočimo tudi na osvetlitev in vodovodne inštalacije.

S potrditvijo te faze sledi iskanje izvajalcev, ki bodo izdelali želeno pohištvo. Notranji dizajner, ki ima za seboj izpeljanih že veliko projektov, vam bo svetoval tudi pri izbiri pravega izvajalva za izdelavo pohištva in vam pomagal pri iskanju izvajalcev za ostala dela v notranjih prostorih.

Njegovo delo se na tej točki še zddaleč ne zaključi. Notranji dizajner je odgovoren tudi za izvedbo zastavljenega projekta. Spremljati mora napredovanje del in pravilno izvedno pri načrtu.

Kako izbrati kvalitetnega notranjega dizajnerja?

Delo notranjega dizajnerja je obsežno in od njega zahteva ogromno strokovnega znanja in izkušenj. Pri izbiri pravega podjetja s katerim boste sodelovali morate biti pozorni in natančni. V kolikor iščete kvalitetnega notranjega dizajnerja za bivalne ali poslovne prostore vam predlagamo, da kontaktirate podjetje Studio List.

V podjetju Studio List že več kot 27 let skrbijo za naročnike, ki se srečujejo s podobnimi težavami, kot jih imate vi. Pomagajo vam pri prehodu od vaše ideje do popolne izvedbe, ter vam svetujejo pri vsakem vašem koraku. Prepričani smo, da boste hitro našli skupne točke sodelovanja! Kot zanimivost lahko omenimo, da so v letu 2018 arhitekturno načrtovali:

  • bivalne prostore za 223 posameznikov in družinskih članov;
  • 6281 m2 bivalnih površin;
  • poživljajoče in zdravo bivalno okolje za posameznike ter družine v sodelovanju s 5 investitorji.
studio list
Studio List
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *