Notranji dizajn stanovanja poteka po naprej določenih korakih načrtovanja notranjosti vašega stanovanja. Vse korake bomo v nadaljevanju našega članka natančno pregledali in opisali, ter vam tako pomagali pri izbiri vašega izvajalca za notranji design stanovanja.

Notranji dizajn stanovanja
Notranji dizajn stanovanja

Notranji dizajn stanovanja pravzaprav poteka po enakih korakih, kakot pri notranjemu dizajnu stanovanja. Podjetja, ki se ukvarjajo s tostoritvijo imajo različne načine določanja cen. Predlagamo vam, da se z izbranim podjetjem že pred začetkom dela dogovorite za fiksno ceno. Tako boste že naprej natančno vedeli kakšni bodo stroški dizajna. Prvi korak je torej sestavljen iz iskanja notranjega dizajnerja, ki ima znanje in izkušnje pri notranjemu dizajnu stanovanja. Ko se boste dogovorili za obseg dela in ceno, se bo načrtovanje vašega notranjega dizajna stanovanja začelo z opredelitvijo funkcije posameznih prostorov. Na tem delu se boste posvetuli vašim potrebam in želeni opremi v prostoru. Po opravljenem pogovoru bodo sledile meritve, kjer bo dizajner preveril dejanske mere in posnel nekaj fotografij, ki mu bodo kasneje pri delu prišle v pomoč.

potek dela

Naslednji korak je sestavljen iz pripravljanja idejne zasnove. Gre za okvirne načrte prostorov in razporeditva pohištva glede na tloris in velikost prostorov. V tem delu boste aktivno sodelovali tudi vi in potrdili okvirni načrt postavitve. Šele na tej točki se začne z delom notranjega dizajna stanovanja, ki ga ima večino ljudi v mislih. Začne se podrobno in natančno načrtovanje vseh elementov v prostoru.

Skupaj boste izbrali talne obloge, barve, pohištvo in vso ostalo opremo, ki se bo nahajala v vašem stanovanju. Nato sledi načrt celotne rasvetljave in vodovodnih inštalacij, ki jih skupaj z vami pregledajo in po potrebi dopolnijo ali spremenijo.

Notranji dizajn stanovanja je sestavljen tudi iz pridobivanja ponudb različnih izvajalcev in izdajo naročila s pomočjo katerih bo načrt možno izvesti. Notranji dizajner seveda ves čas spremlja napredovanja in izvedbo projekta. Velikokrat se namreč zgodi, da monterji opreme svoje delo ne naredijo po načrtu. V kolikor pri tem sodeluje tudi notranji dizajner je takšna skrb odveč, saj je v obseg njegovega dela zajetu tudi neprestano spremljanje ustreznosti izvajalcev. Skrbi za to, da izbrani izvajalci ustrezno upoštevajo celotni načrt.

Notranji dizajn stanovanja je primeren tako za novogranje, kakor za obsotječe objekte. S pomočjo različnih 3D načrtov bo v fazi načrtovanja prav vsakemu elementu določeno svoje mesto.

S klikom na notranji dizajn stanovanja v začetku našega članka si lahko ogledate kako notranji dizajn poteka v podjetju Studio List. V tem podjetju so specializirani za arhitekturno načrtovanje in reirganizacijo bivalnih prostorov. V Slovenskem merilu so eno izmed vodilnih podjetji na svojem področjem. Razvoj projektov je v celoti izveden v njihovem podjetju. Znani so po individualnemu pristopu, kjer se resnično posvetijo vašim željam.

Studio List
Studio List

V svojem več kot 20 letnem delovanju se lahko pohvalijo z številnimi uspešnimi projekti. Cenotno delo bodo za vas izvedli hitro in v dogovorjenih rokih. Kaj pa cena?

Cena notranjega dizajna stanovanja je odvisna od številnih dejavnikov, zato je splošen odgovor nemogoč. V podjetju Studio List ceno porjekta določijo v naprej.

Na njih se lahko obrenete preko telefonske številke ali maila:

2 Comments
  1. Pozdravljeni,

    Iscem notranjega oblikovalca za idejo in izvedbo obnove spodnjega nadstropja hise, cca 100 m2.

    Hvala za informacije,
    S spostovanjem
    David

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *