Naravno barvilo kana

Naravno barvilo kana je v Evropi in Ameriki postala priljubljena že v 19. stoletju, ko so angleški arheologi pričeli z raziskovanjem egipčanske piramide. Spoznali so namreč, da so si že stari egipčani s kaninim barvilom barvali telo in lase. S tem naravnim barvilom so barvali še volno, usnje in različne tkanine. Na zahodu je naravno barvilo kana postalo celo simbol za orientalsko zapeljivost in  privlačnost.

Ekološka kana za lase - Naravno barvilo za lase - Etnobotanika

V nadaljevanju današnjega članka smo za vas na enem mestu zbrali še več informacij o zdravilnih učinkih in o uporabi omenjenega barvila. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Pozitivni učinki kane

Na tem mestu moramo poudariti, da čista kana brez primesi pozitivno in obenem zdravilno učinkuje na lase in lasišče. Poleg tega odpravlja tudi glavobol in izpadanje las. Ste vedeli, da njeni mladi listi vsebujejo poleg različnih maščobnih kislin tudi pigment? Ja, prav zares, pigment pa se imenuje lavson. Mlade liste kane je potrebno obrati in jih posušiti, nato pa jih zmeljejo v prah. Sodobne znanstvene raziskave o tej rastlini so celo pokazale, da je kana postala »rastlina prihodnosti«, saj veliki farmacevtski giganti nimajo več zadovoljivih odgovorov na novodobne bolezni, ki se pojavljajo pri človeku. 

pozitivni učinki kane

Kje lahko kupite naravno barvilo kana

Če bi tudi vi želeli preizkusiti naravno barvilo kana, vam svetujemo, da se odločite za nakup. V spletni trgovini Etnobotanika so na voljo 100 % naravne barve za lase, ki vam skupaj s tradicionalnim staroselskim načinom priprave ponujajo najbolj popolno nego in barvo las. V njihovi ponudbi lahko najdete naravne barve za lase v neokrnjeni obliki. Obstaja tudi barva za lase Kana, ki daje lasem lesk, trajno obarva vaše lase, učinkovito in trajno prekriva sive lase, ima hladilni učinek na lasišče, spodbuja rast las in še veliko več. Preizkusite naravno barvilo kana tudi vi! Kliknite na zgornji odebeljeni napis in opravite nakup še danes!

Pogosta vprašanja

Kaj je naravno barvilo kana?

Naravno barvilo kana je pridobljeno iz posušenih in zmletih listov rastline Lawsonia inermis, ki je znana po svoji sposobnosti naravnega barvanja kože, las, volne, usnja in tkanin. Zaradi visoke vsebnosti pigmenta lavsona kana lase ne samo obarva, ampak jim nudi tudi zdravilno nego.

Kako kana deluje na lase in lasišče?

Kana ima številne pozitivne učinke na lase in lasišče. Naravno barvilo kana krepi lase, jim daje volumen, sijaj ter svilnat občutek. Prav tako pomaga pri preprečevanju izpadanja las in lahko deluje proti prhljaju. Poleg tega lahko zaradi svojih hladilnih lastnosti pomirja lasišče in celo olajša glavobol.

Ali kana res prekriva sive lase?

Da, kana je zelo učinkovita pri prekrivanju sivih las. Pri tem zagotavlja trajno obarvanje, saj se pigment lavson močno veže na keratin v laseh, kar omogoča dolgotrajno obstojnost barve. Za doseganje različnih odtenkov se kana lahko meša tudi z drugimi naravnimi sestavinami, kot so indigo, amla ali kava.

Je uporaba kane varna?

Uporaba naravne kane brez dodatkov je popolnoma varna. Vendar je pomembno, da izberete čisto kano brez umetnih dodatkov ali kemikalij, ki so lahko prisotne v nekaterih komercialnih izdelkih. Pred prvo uporabo je priporočljivo opraviti test alergije, še posebej, če ste nagnjeni k kožnim reakcijam.

Kje lahko kupim naravno kano?

Naravno kano lahko kupite v spletni trgovini Etnobotanika, kjer so na voljo 100 % naravne barve za lase vrhunske kakovosti. Ponudba vključuje različne naravne sestavine za barvanje las, ki omogočajo celovito nego in lepe, zdrave odtenke. Pred nakupom se lahko na spletni strani seznanite z opisom sestavin in navodili za uporabo.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *