Križarjenje lahko poteka po vseh morjih in oceanih našega sveta. V nadaljevanju bomo pregledali ponudbo različnih destinacij, ki so na področju križarjenja najbolj zaželene. Osredotočili se bomo tudi na rečna križarjenja, ki jih večina obiskovalcev turističnih agencij še ne pozna.

Nakateri ljudje čakajo tudi na ponudbo križarjenja last minute. Vsekakor je ena izmed glavnih prednosti takšnega potovanja predvsem izredno nizka cena. Velikokrat pa lahko nastanejo različne ovire pri pridobivanju vize in cepljenja v kolikor se zanimate za globalne destinacije.

Vsekakor vam predlagamo, da v takšnem primeru obiščete turistično agencijo Celje, kjer bodo zabeležili vašo željo po last minute križarjenju in vas ob ugodni ponudbi obvestili. Prav tako vam bodo podali vse informacij, ki jih potrebujete glede zavarovanja, cepljenja in ostalih pomembnih informacij, ki jih potrebujete na takšnem potovanju.

Križarjenje

Na križarjenje se glede na destinacijo odpravite na različne načine. V kolikor se odprvljate na križarjenje iz Trsta ali Benetk boste lahko uporabili osebni prevoz ali v sklopu ponudbe, ki jo ima turistična agencija izbrali potovanje z avtobustnim prevozom. Na daljše destinacije, kot je naprimer križarjenje po Karibih pa se boste odpravili z letalom. Predlagamo vam, da se takšnega križarjenja udeležite za nekoliko večje število dni.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zanimivih destinacij za katere se ljudje največkrat odločamo. Vsaka destinacija ima več različnih ponudb, ki vključujejo različno pot plovbe in različne oglede mest in držav. Zato vam predlagamo, da si natančno ogledate aktualne ponudbe na določeni lokaciji, ki vam je zanimiva.

Križarjenje po sredozemlju

Križarjenje po sredozemlju zajema plovbo in obisk največjih mest v Italiji, Franciji in Španiji. V nadaljevanju se nahaja slika enega izmed programov križarjenja po sredozemlju, kjer si lahko ogledate Rim, Sicilijo, Malto, Barcelono in Marseille. Kot zanimivost lahko omenimo, da je Marseille največje francosko komercialno pristanišče. Cena za križarjenje po sredozemlju se givajo od 400 do 1200 € po osebi. Odvisno od želenih doplačil, kot je npr. zunanja kabina z balkonom, pijača in prehrana, ter različni izleti, ki niso všteti v ceno križarjenja po sredozemlju.

križarjenje po sredozemlju

Križarjenje iz Trsta in Benetk

Križarjenja iz Trsta in Benetk je najbljižja točka za udeležitev našega potovanja. V kolikor si želite umirjenega dopusta v v sredozemskem morju vam predlagamo, da svojo pot začnete v Trsu. Za aktualno ponudbo vam predlagamo, da kontaktirate turistično agencijo, kjer boste skupaj pregledali najboljše možnosti za potvanje v izbranem terminu.

Križarjenje po Jadranu

Križarjenje po jadranu lahko vključujemo v plovbo po sredozemskem morju. Na tej poti, ki jo boste začeli v Benetkah si boste ogledali najzanimivejše lokacije ob vaši poti. Obiskali boste Dubrovnik, Albanijo in Grčijo in Italijo. V Grčiji vas bo pot ustavila tudi v Atenah.

Za takšen izlet boste odšteli od 650 do 1100 € na osebo. Odvisno od želenih doplačil, kot je npr. zunanja kabina z balkonom, pijača in prehrana, ter različni izleti, ki niso všteti v ceno križarjenja po sredozemlju.

križarjenje po Jadranu

Križarjenje po Karibih

Križarjenje po Karibih je ena izmed najbolj zaželenih svetonih destinacij. Na povezavi, ki smo jo priložili na začetku tega odstavka lahko preverite kateri so idealni termini za obisk Karibov. Na to potovanje se boste odpravili z letalom. Pot pa boste lahko nadaljevali v Mehiki, Bahamih, Floridi, Kubi… Predlagamo vam, da se oglasite v turistični agenciji, kjer boste dobili podrobne informacije o različnih križarjenjih na področju Karibov. Skupaj boste pregledali plovbo in obisk različnih držav, ter izbrali potovanje, ki najvolj ustreza vašim željam.

Križarjenje po Karibih lahko opravite na največji križarki na svetu!

Za takšen izlet boste odšteli od 900 do 2900 € na osebo. Odvisno od želenih doplačil, kot je npr. zunanja kabina z balkonom, pijača in prehrana, ter različni izleti, ki niso všteti v ceno križarjenja po sredozemlju.

Križarjenje po Karibih

Križarjenje last minute

Nakateri ljudje čakajo tudi na ponudbo križarjenja last minute. Vsekakor je ena izmed glavnih prednosti takšnega potovanja predvsem izredno nizka cena. Velikokrat pa lahko nastanejo različne ovire pri pridobivanju vize in cepljenja v kolikor se zanimate za globalne destinacije.

Na takšna križarjenja se lahko največkrat opravijo tisti, ki imajo veliko prilagodljivost glede odsotnosti v službi in se lahko z koriščenje dopusta odločijo le nekaj dni pred odhodom. Načrtno čakanje na last minute ponudbo križarjenja vam ne priporočamo, saj obstaja velika verjetnost, da se nakoncu potovanja ne boste udeležile. Prav tako so razlike v ceni relativno male glede na vse ostale “skrbi”, ki jih takšna rezervacija prinese.

Križarjenje last minute

Rečna križarjenja

Rečna križarjenja so še vedno nepoznana in malo iskana v Sloveniji. Predlagamo vam, da si več informacij o takšni obliki potovanja preberet v članku, ki smo ga pripravili na prav to tematiko.

5 razlogov, zakaj se morate odpraviti na rečna križarjenja:

  • Odmik od tistega, kar poznate in doživetje nečesa popolnoma novega.
  • Sprostitev.
  • Dobro izkoriščen in preživet čas.
  • Užitek nove pustolovščine.
  • Raziskovanje čudovitih kotičkov sveta.

Za takšen izlet boste odšteli od 200 do 1800 € na osebo. Odvisno od želenih doplačil, kot je npr. zunanja kabina z balkonom, pijača in prehrana, ter različni izleti, ki niso všteti v ceno križarjenja po sredozemlju.

Rečna križarjenja

Križarjenje okoli sveta in ostale “odštekane” destinacije

Za vse, ki vam “klasičn” ponudbe ne zadovolijo vaših želja, so na voljo destinacije, kot je Aljska ali kar križarjenje okoli sveta.

Aljasko lahko obiščete do 2400 do 2999 € na osebo. Odvisno od želenih doplačil, kot je npr. zunanja kabina z balkonom, pijača in prehrana, ter različni izleti, ki niso všteti v ceno križarjenja po sredozemlju. Za takšna potovanja obvezno potrebujete tudi:

  • slovenski potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju,
  • elektronska registracija za vstop v ZDA – ESTA,
  • elektronska registracija za vstop v Kanado – ETA.
Križarjenje aljaska

V kolikor imate tudi vi kašno zanimivo dogodivščino iz vašega križarjenja vas vabimo, da nam jo zaupate. To lahko storite tako, da nam pod komentarji zapišete vašo zgodbo. Veseli bomo vsakega vašega mnenja.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *