Katere brezalkoholne pijače imamo Slovenci najraje

Katere brezalkoholne pijače imamo Slovenci najraje je vprašanje, na katerega vam bomo odgovorili v današnjem članku. Če torej želite izvedeti, katere brezalkoholne pijače imamo Slovenci najraje, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Brezalkoholne pijače

Naj že na začetku omenimo, da je Inštitut za nutricionistiko v eni najuglednejših znanstvenih revij na področju prehrane – Frontiers in Nutrition, objavil rezultate obsežne raziskave o trendih uporabe sladil v brezalkoholnih pijačah v Sloveniji. Gre namreč za to, da Slovenci zelo radi posegamo po sladkih brezalkoholnih pijačah, ki pa običajno vsebujejo najrazličnejše sladkorje in sladila. Rezultati raziskave so celo pokazali, da se sočasno s povečano ponudbo pijač s sladili hitro povečuje tudi njihova prodaja. Glede na (do tedaj) dostopne podatke so prišli do ugotovitev, da so pijače z dodanimi sladili leta 2017 predstavljale 11% prodane količine pijač, leta 2020 pa je bil ta delež že 18%. Večja prodaja pijač s sladili se je odrazila v nekoliko manjši prodaji pijač z dodanim sladkorjem, ki pa so leta 2020 še vedno predstavljale kar 72% prodaje različnih brezalkoholnih pijač. 

Brezalkoholne pijače s sladkorjem

Slovenci se radi odžejamo z brezalkoholnimi pijačami s sladkorjem, saj le-ta daje človeškemu telesu neko energijo. V študiji so raziskovalci primerjali tudi energijsko vrednost in vsebnost sladkorja v različnih vrstah pijač, v povezavi z uporabo sladil. Naj omenimo, da so bile po pričakovanju energijske vrednosti pijač najnižje v pijačah, ki so slajene izključno s sladili, medtem ko so pri izdelkih s kombinacijo sladil in sladkorja proizvajalci energijsko vrednost pijač v povprečju lahko znižali tudi za polovico. Ja, prav zares! Spodbudna je tudi vmesna ugotovitev o nekoliko nižji povprečni vsebnosti sladkorjev v pijačah z dodanim sladkorjem. V katerem koli primeru je potrebno poudariti, da je povprečna vsebnost sladkorjev v pijačah z dodanim sladkorjem visoka. Tudi pijače, ki sicer vsebujejo le naravno prisoten sladkor, vsebujejo precej veliko količino sladkorja. Sadne sokovne je zato pred uživanjem priporočljivo redčiti z vodo. Ob tem se namreč človek navaja na  manj sladek okus pijač.

sladkorje v pijačah

Najbolj priljubljene pijače v Sloveniji

Sedaj pa vam bomo konkretno predstavili, katere brezalkoholne pijače imamo Slovenci najraje. Med najbolj priljubljenimi so: Coca-Cola, sok Fructal, Ledeni čaj, Radler in Malt. Vse naštete vsebujejo kar veliko sladil in sladkorjev. Če omenjene tekočine pijete v zmernih količinah to vsekakor ne more imeti negativnega vpliva na telo. V nasprotnem primeru (ob pretiranem uživanju naštetih tekočin), pa lahko vnos vpliva na povečanje telesne teže. Kljub vprašanju katere brezalkoholne pijače imamo Slovenci najraje, pa še vedno velja, da na mizi mora biti tudi pijača, ki vsebuje vsaj malo alkohola. To ni nobeno presenečenje, saj je slovenski narod vinorodnih in hmeljarskih področij!

coca cola

Ne glede na to, ali imate raje alkoholne ali brezalkoholne pijače, najbolj pomembno je, da jih uživate zmerno. Prekomerno uživanje alkohola ali sladkih brezalkoholnih pijač namreč lahko privede do neprijetnih težav. Slednje pa lahko imajo dolgoročne posledice. 

Naravna voda Zala

Najbolj zdravilne minerale in posledično učinke ima seveda nepogrešljiva naravna voda. Če bi se želeli odžejati z izvirsko vodo Zala, vam svetujemo, da jo naročite preko splete trgovine Rundasekunda. Ta voda je zares odlična, saj se ponaša z enakimi lastnostmi, kakor jih ima v svojem izvoru.

Zala

Vsebuje malo mineralov, je nevtralnega okusa in zelo osvežujoča. Je prav zares idealna rešitev za potešitev žeje! Zvesti uporabniki ji zaupajo že od leta 1995, ko je kot prva embalirana voda vstopila na slovenski trg. Potrditev zaupanja potrošnikov pa izkazuje tudi večkratna nagrada Trusted Brand. Če se boste odločili za nakup, boste za en paket (6 enot po 1,5 l) odšteli 3,49 evrov.  Napolnite svoje telo z vodo in opravite nakup te edinstvene naravne vode še danes! Za še več informacij o tematiki – katere brezalkoholne pijače imamo Slovenci najraje, pa kliknite na zgornji odebeljeni napis!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *