Izdaja knjige

Izdaja knjige

Izdaja knjige je le še pika na i pri končanju projekta knjiga. V Sloveniji je precej širok izbor založb, ki vam pripravijo vse potrebne stvari za izdajo vaše knjige, revije ali celo kakšne druge edicije. Ena izmed njih je Založba Grafika Gracer, ki jo bomo na kratko predstavili v nadaljevanju. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Izdaja knjige

Omenjena založba v sodelovanju s tiskarno Grafike Gracer ponuja vse potrebne storitve oziroma celovite rešitve za izdajo knjige. Med te sodijo pretipkavanje, lektoriranje, prelom, oblikovanje, založništvo, tisk in vezava. Knjiga je namreč lahko mehko ali trdo vezana. Poleg tega je lahko tiskana barvno ali črnobelo. V ponudbi imajo tudi na desetine različnih materialov.

Preberite tudi:

Lahko bi torej rekli, da omenjena tiskarna pod eno streho nudi čisto vse, kar potrebujete za izdajo knjige ali revije. Obenem pa so pri svojem delu tudi izredno hitri in tako prispevajo k izdaji v najhitrejšem možnem času.

Izdaja knjige

Na tem mesu naj vam še na kratko predstavimo potek izdelave knjige. V Grafiki Gracer sledijo petim ključnim stopnjam, ki jih bomo opisali v nadaljevanju.

Že na začetku se je potrebno odločiti za primeren papir. Izbor je odvisen od vrste knjige (za tisk romana se izbere drugačen papir kot za tisk slikanice). Sledi izbor slik, risb ali fotografij, ki si jih želite imeti v vaši knjigi. Ljudje zelo radi prelistajo knjigo še predno jo zares kupijo. V kolikor jih pritegne že ena sama zanimiva fotografija, pa je to precej obetaven znak, da bodo kupili ravno vašo knjigo. Iz tega razloga vam svetujemo, da izbirate takšne slike, ki so zanimive in bodo s tem pritegnile čim več pozornosti. Nato se izpelje grafično oblikovanje, ki ga najpogosteje uredijo strokovnjaki. Oni namreč točno vedo, kaj je potrebno še dodati ali spremeniti v knjigi, da bo le-ta čim bolj prodajana in brana. Sledi še urejanje platnice in pred končnim tiskanjem še pregled testnega odtisa knjige.

Za več informacij pišite na: [email protected].

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *