Hidrolat poprove mete - Čarobni dotik narave

Odkrijte čistost in večnamenskost hidrolata poprove mete, ki ne vsebuje konzervansov ali dodatkov. Ta vsestranski izdelek, primeren tako za zunanjo kot notranjo uporabo, je obvezen del vsake naravne lekarne. Pred uporabo se priporoča kožni test, da se izognete možnim alergijskim reakcijam. Etnobotanikin hidrolat poprove mete je mikrobiološko testiran in varen za uživanje.

Pa naj vam na tem mestu predstavimo nekaj osnovnih informacij o poprovi meti. Gre za zelišče, ki bo vaš vrt prijetno odišavilo, izvrstno prekrilo prazne površine in odgnalo nekatere škodljivce. Prav tako pa vas bo razveseljevalo s svežim začimbnim okusom in zdravilnimi lastnostmi. Pa se vrnimo v zgodovino, saj je poprova meta znana in priljubljena že iz antičnih časov. Stari Egipčani in Grki so jo gojili v zdravilne namene, saj je bilo že tedaj znano njeno blagodejno delovanje na živce. Po zaslugi privlačnega vonja ter izjemnih zdravilnih učinkov to zelišče vse do danes ostaja zelo priljubljeno. 

Kje vse se uporablja poprova meta?

Listi te rastline izredno dišijo in se jih uporablja v kulinariki. Zaradi številnih blagodejnih učinkov na zdravje pa se poprova meta precej veliko uporablja tudi v zdravilstvu in farmaciji. Uživanje poprove mete ureja prebavo tako na globalni kot na celični ravni, kjer pripomore k boljšemu vpijanju kalcija . Ureja tudi neprijetne težave z vetrovi, izboljšuje tek, pospešuje nastanek in izločanje prebavnih sokov ter izločanje žolča. Ker umirja želodec, jo je priporočljivo uživati ob slabosti. V deželah s toplim podnebjem v najbolj vročih dneh pijejo čaj iz poprove mete, saj ta spodbuja potenje.

Vsestranska uporaba v tradicionalni medicini

Poprova meta je nepogrešljiva v kuhinji in tradicionalni medicini. Pomaga pri prebavi, lajša želodčne težave in spodbuja potenje, še posebej v toplih klimah. Listi te rastline, ki so bogati z aromatičnimi eteričnimi olji, so cenjeni tako v kulinariki kot v farmaciji.

Hidrolat poprove mete je odličen za čiščenje telesa, priporočamo pitje razredčenega hidrolata tri tedne za detox jetra in lajšanje želodčnih težav. Lahko se uporablja tudi kot osvežilni dodatek ledenim čajem ali limonadam.

Za kaj vse lahko uporabimo hidrolat poprove mete?

Hidrolat poprove mete je primeren tudi za uživanje (notranja uporaba). Za detoksikacijo jeter in pri želodčnih težavah je potrebno piti hidrolat poprove mete neprekinjeno 3 tedne (torej žlica hidrolata v litru vode vsak dan). Iz omenjenega izdelka pa je mogoče napraviti tudi ledene kocke, ki se dodajo k zelenemu čaju ali nepogrešljivim poletnim limonadam.

Poprova meta

Pri zunanji uporabi pa je primeren za nego utrjene, vnete, mastne ali srbeče kože. Naj še omenimo, da se hidrolat poprove mete uporablja tudi v kremah za kožo brez sijaja, v vodicah za po britju, deodorantih in ustnih vodicah, pri glavobolu, prekomernem znojenju, slabosti in vročičnih oblivih. Kot zanimivost vam sporočamo še to, da omenjeni izdelek v Franciji uporabljajo za učvrstitev prsi. Ta izdelek namreč stimulira levo polovico možganov in obenem spodbuja jasno mišljenje ter koncentracijo. Zelo radi ga uporabljajo miselno obremenjeni ljudje.

Preberite tudi:

Ekološki hidrolat poprove mete

Če želite omenjeni hidrolat preizkusiti tudi vi, vam svetujemo, da ga naročite preko spletne trgovine Etnobotanika. Za 200 ml v ECO razpršilki boste pri njih odšteli le 12,51 evrov. Predlagamo vam, da se čim prej odločite za nakup! Prav tako vam svetujemo, da si v omenjeni spletni trgovini ogledate še ostalo ponudbo tovrstnih izdelkov, ki so jih pripravili za vas! Zagotavljamo vam, da boste naravnost navdušeni nad njihovimi izdelki!

One Comment
  1. Lahko potrdim, da je hidrolat poprove mete resnično dober, ga uporabljam že nekaj mesecev.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *