Ekološka olja za kožo

Ekološka olja za kožo se uporabljajo za vlaženje, čiščenje in zdravljenje kože. Zaradi negovalnih, zdravilnih in zaščitnih lastnosti so ekološka olja za kožo vsestransko uporabna. Vedite, da olja niso uporabna samo na obrazu, ampak jih lahko uporabljate po celem telesu. Zelo pogosto jih ljudje uporabljajo tudi pri masažah. 

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o omenjenem izdelku – ekološka olja za kožo. Če želite izvedeti več informacij o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Naravna nega kože s kvalitetnimi rastlinskimi olji

Že na začetku današnjega članka naj omenimo, da ima naravna nega kože s kvalitetnimi rastlinskimi olji številne pozitivne učinke. Učinki nege se kažejo navzven kot čudovita zdrava koža in navznoter kot vsesplošno dobro počutje. V spletni trgovini Etnobotanika vas čaka pestra izbira ekološka olja za kožo, ki imajo najboljše, zdravilne učinke. Poleg tega pa tudi zelo prijetno dišijo. Med njimi je znano Amlino olje, ki naredi kožo sijočo. Poleg tega preprečuje ohlapnost in zavira nastanek gub. Linolna kislina, ki jo vsebuje amlino olje za kožo, deluje kot antioksidant, vlažilec in celični regulator. Amla ali indijska kosmulja je namreč zdravilna rastlina, ki avtohtono raste na celotnem področju Indije. Po obliki je drevo, ki doseže višino od 8 do 18 metrov. Zdravilna je cela rastlina, še posebno plodovi, ki so podobni naši kosmulji. Najnovejše znanstvene raziskave kažejo, da imajo amlini plodovi antivirusno in antimikrobno delovanje. V Ajurvedski medicini se amla uporablja že tisoč let kot pomlajevalec (močen antioksidant). Rastlina je namreč izredno bogata z vitaminom C in tanini. Indijke jo tradicionalno uporabljajo tudi za odpravljanje problemov z lasiščem in nečisto kožo. Po ajurvedski metodi zdravljenja je amlino olje najboljše zdravilo za uravnavanje delovanja Pitta Dosha-e. Dosha-pomeni energetski kanal ali meridian, ki je povezan tudi z lasiščem. Če pri človeku ta kanal ne deluje pravilno, lasje predčasno sivijo ali izpadajo. To olje naredijo po starem tradicionalnem ayurvedskem receptu iz posušenih amlinih plodov in vsebuje 64,8% LA (Linolenic Acid). To je maščobna kislina, ki deluje kot vlažilec, celični regulator in antioksidant.

Amlino olje

Spletni nakup ekološkega olja za kožo

V spletni trgovini Etnobotanika pa vas čakajo še ostala ekološka olja za kožo. Med njimi je olje Monoi, ki kožo vlaži in ji povrne lesk ter svilen otip. Njegova uporaba je priporočena po sončenju, saj ima pomirjujoče in vlažilno delovanje. Monoi je sveto olje Polinezijcev. Že tisočletja je del njihove tradicije in je zato mnogo več kot le proizvod za osebno nego. Je dragocen koncentrat čutnosti, naravnosti in avtentičnosti, pridobljen z namakanjem svežih cvetov tahitijske gardenije – TIARE v kokosovem olju. MONOI olje se pri temperaturi nižji od 24°C strdi, ko pa ga segrejete s curkom vroče vode, zelo hitro preide spet v tekoče agregatno stanje. Kot zanimivost lahko omenimo, da Polinezijci olje Monoi uporabljajo za hranjenje, vlaženje in zaščito kože. Predstavlja sestavni del njihovega vsakdana od rojstva dalje. To dragoceno olje precej hitro prodre skozi povrhnjico kože, jo vlaži ter jo s svojim nežnim vonjem prekrije kot čutni pajčolan. S svojimi obnovitvenimi lastnostmi pa ji povrne svilen otip in lesk. Monoi olje poleg vseh naštetih pozitivnih učinkovin tudi pomirja kožo in zvišuje čutne sposobnosti. Po sončenju pomiri razdraženo in žejno kožo. Ta sladkobno dišeč nektar prekrije telo z graciozno in svetlečo tančico ter obnovi čutne sposobnosti kože.

Tamanu olje

Ob koncu pa vam predstavljamo še Tamanu olje. Tudi slednje sodi med ekološka olja za kožo. Njegova uporaba je najpogostejša pri infekcijah raznih ran, opeklinah in brazgotinah. Je edino kozmetično olje, za katero je klinično dokazano celjenje poškodovanih kožnih celic. Omenjeno olje ima sposobnost delovanja na zarodno plast kože, kjer nastajajo nove kožne celice. Pospešuje njihov nastanek in reprogramira njihov celični spomin. Njegova uporaba je vsestranska.

Tamanu olje


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *