Dizajn

Dizajn lahko najdemo na vsakem koraku našega življenja. Pravzaprav ni izdelka, pri katerem podjetje ni namenilo ogromnega števila ur za to, da bi njegov dizajn privlačen in uporaben. V nadaljevanju smo za vas zbrali nekaj zanimivih informacij, ki jih na to tematiko morate vedeti. Prav tako smo se osredotočili tudi na notranji dizajn, o katerem smo na našem blogu že pisali. V Sloveniji imamo tudi Fakulteto za dizajn, ki se nahaja na Primorskem.

dizajn

Študij imajo razdeljen na diplomski in magistrski študij. Na diplomskem se učijo vizualne komunikacije, notranje opreme, o tekstilu in oblačilu, menagment in nakit. V magisterskem študiju pa vam ponujajo vizualno komuniciranje, notranjo opremo, tekstil in oblačila in dizajn menagmenta. Za vse, ki vas ta tematika zanima, si lahko preberete več informacij na njihovi spletni strani. Mi pa se bomo v nadaljevanju osredotočili na oblikovanje vaših bivalnih in delovnih prostorov.

Dizajn namreč ni zgolj lepa razporeditev različnih elementov. S pravilnim načrtovanjem postavitve različnih elementov, lahko pozitivno vplivamo na počutje zaposlenih. Posledično bomo pozitivno vplivali na njihovo produktivnost. Produktivnost je pri zaposlenih eden izmed najpomembnejših elementov pri delu. Podjetja na različne načine želijo spodbuditi produktivnost njihovih zaposlenih. V nekaterih podjetjih imajo zgolj 6 urni delovnik, spet druga imajo 8 urni delovnik in delajo zgolj 4 dni v tednu. Z zagotovostjo pa lahko trdimo, da na produktivnost v začetni fazi vpliva delovna okolica!

produktivnost

S klikom na – produktivnost – si lahko preberete več zanimivih informacij o tej tematiki. Med drugim smo predstavili na katere elemente imamo direkten vpliv in na katere elemente ne moremo vplivati direktno.

Notranji dizajn

Notranji dizajn je izredno zanimivo področje, pri katerem mora oblikovalec upoštevati številne dejavnike. Pri svoje delu pa mora uporabiti kreativo in jo združiti v uporabne rešitve. Vse skupaj mora biti zapakirano v estetsko rešitev, ki uporabnikm / nraočnikom izboljša kakovost življenja. Pri izdelavi ntranjega dizajna stanovanj, hiš ali poslovnih prostorov si podjetja pomagajo z različnimi računalniškimi programi. Eden izmed najbolje uporaben je zagotovo program CAD in BIM.

Notranji dizajn

Notranji oblikovalec mora pri svojem delu upoštevati tudi vse gradbene predpise in morebitne zakonske omejitve. Največkrat gre za varnostne in zdravstvene omejitve.

Notranji dizajn hiše in stanovanja

Notranji dizajn stanovanja ali hiše poteka po ustaljenih korakih, ki vam jih v nadaljevanju predstavljamo. Ne glede na to ali se lotite izdelave načrta za določen prostor ali za celotno hišo ali stanovanje, je v prvi fazi potrebno določiti vaše želje. Si želite prostorno kuhinjo, dnevno, velik kavč? Želje ljudi so lahko različne, zato je smiselno da se o njih podrobno pogovorite.

Sledi faza pregleda trenutnega stanja. Notranji oblikovalec se fizično odpravi na lokacijo in posname fotografije prostora in ga tudi izmeri. V kolikor je stavba še v načrtovanju gradnje, se ta korak “preskoči”.

Po prvih idejnih zasnovah je potrebno izdelati tloris in podrobneje načrtovati posamezne prostore. Pri tem določimo okvirno postavitev posameznih elementov, ki se lahko v naslednji fazi glede na vaše želje še spremenijo. Notranji dizajner ves čas spremlja napredovanje izvedbe. Skrbi, da je oprema nameščena ustrezno, da je v dobrem stanju in da so načrti ustrezno upoštevani.

Kakšne so cene?

Cena izdelave dizajna za hišo, stanovanje, izdelek, logotip ali karkoli drugega se razlikuje glede na obseg dela. V Sloveniji so okvirne cene od 20 do 50 € na uro oblikovanja. Cena je seveda odvisna od referenc in izkušenj oblikovalca. Vsekakor pa vam predlagamo, da dizajn zaupate osebi, ki ima iz tega področja dobre reference.

Izogibajte se projektom, kjer cena ni določena v naprej, preverite koliko časa se podjetje že ukvarja s storitvijo, ki jo iščete in se pozanimajte o njihovih referencah!

Google oglaševanje
Google oglaševanje
Google oglaševanje

Vabimo vas, da si ogledate tudi našo najbolj brano stran na domeni web-center.si v letošnjem letu. S klikom na – Google oglaševanje – si lahko preberete več informacij o tem, kako se lahko oglašujete preko najbolj uporabnega iskalnika na svetu.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *